Şimdi Ara

ESPcopter - Türk Malı Programlanabilir Mini Drone

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu yazıda tamami ile kendi üretimim olan ve üzerinde yaklaşık olarak bir yıllı geçkin süredir çalıştığım bir drone projesinin tanıtımını yapacağım.

ESPcopter

Tanıtım Videosu

Merhaba Arkadaşlar,

Gelişen dünya teknolojisinde kodlamanın önemi artık herkes tarafında bilinmekte. Öyle ki çoğu ilkokullar gelecek nesillere kodlama öğretmeye yakın zamanda başlayacak.

Benim de çocuklara ve mühendislik öğrencilerine drone programlaması konusunda eğitim vermek amacı ile seri üretim aşamasına getirdiğim bir drone projem var. Proje kısaca ucuz maliyetli, programlanabilir ve açık kaynak kodlu bir drone geliştirme kartı.

Mikrodenetleyici ve İletişim görevlerini ESP8266-12e modülü yapıyor. Üzerinde başka bir mikrodenetleyici yok. Bu moddülün fiyat avantajının yanında drone nun internet of things projeleride de kullanılabilir olmasını sağlaması oldu. Üzerinde ki pillere nem ve sıcalık sensörü bağlıyarak hava istasyonu veya üzeride ki yükseklik sensörünü kullarak uyarı sistemi gibi projeler geliştirebilceksiniz.

ESPcopter Drone Geliştirme Kartı ile yapabilcekleriniz kısaca;

• Internet sitesinde bulunan eğitimleri kullanarak basit seviyeden ileri seviyeye kadar kodlama öğrenebileceksiniz.
    • ESPcopter üzerinde bulunan ESP8266 wi-fi modülü ve 11 farklı sensör sayesinde bir çok Internet Of things projeleri geliştirebilirsiniz.
    • Drone uçuş dinamikleri, kontol ve denge algoritmaları gibi konularda uygulamalı olarak kendilerinizi geliştirebilirsiniz.

Teknik Özellikler
    • Mikrodenetleyici İOT uygulamaları için geliştirilmiş ESP8266-12E 32-bit RISC CPU: Tensilica Xtensa LX106 running at 160MHz
    • Yaklaşık 32gr ağırlık 80*80mm boyut
    • 260 mAh batarya ile 8 dakikaya kadar uçuş süresi
    • USB bağlantı ile 25 dakikada şarj olabilmesi
    • IEEE 802.11 b/g/n Wi-Fi bağlantısı ile iletişim
    • 3- eksen MEMs gyros ve 3-axis accelerometer: Invensense MPU-6050 Sensör-
    • 2cm - 200cm mesafe lazer sensörü VL53L0X
    • 0.03hPa / 0.25m çözünürlüklü BMP180 barometrik sensörü

Projemi ucuz maliyet ile üretebilem için en az 400 adet sipariş almam gerekiyor. Şu an küresel fonlama sitesi indiegogo başlattığım bir kampanya var.
    Eğer dronelar ile ilgileniyor veya arduino üzerinden programala öğrenmek istiyorsanız kampanya sayfası üzerinden ön sipariş verebilir veya projenin hayata geçmesi için 5 dolar bağış yaparak destek olabilirsiniz. Ayrıca bu proje ile ilgilenebilecek tanıdıklarınıza bilgi vererekte katkıda bulunabilirsiniz.

Destek, soru ve görüşlerinizi bekliyorum.

Kampanya:
    https://www.indiegogo.com/projects/espcopter#/

Web sitemiz:www.espcopter.com
    https://www.indiegogo.com/projects/espcopter#/
    49 Dolar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MiLYoNeR36 -- 28 Haziran 2017; 0:28:11 >

• Esc motor lipo vs hepsi sizin üretiminiz ise,tamamı ile kendi üretimim diyebilirsiniz.Eğer öyle ise bizler de destek olalım ama zannetmiyorum.Sitenize baktığım kadarı ile sadece yazılım ve lehim işleri size ait.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi version53 -- 23 Haziran 2017; 12:23:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: version53

Esc motor lipo vs hepsi sizin üretiminiz ise,tamamı ile kendi üretimim diyebilirsiniz.Eğer öyle ise bizler de destek olalım ama zannetmiyorum.Sitenize baktığım kadarı ile sadece yazılım ve lehim işleri size ait.

Tamam sen destekleme o zaman

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MiLYoNeR36 kullanıcısına yanıt
    Ben cevabımı aldım teşekkürler CEO bey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: version53

Ben cevabımı aldım teşekkürler CEO bey.

Kedi Uzanamadığı Ciğere Mundar Dermiş
  • selamlar,

İlgili projeyi aslında bir çok plartformda bir süredir araştırıyorum.Kendim bir çok drondan sonra micro dronlara merak sardım.Gün geçtikçe hazır kartların spf3 evo brushed veya mini naze32 gibi yetersiz kaldığını, ilave birşey ekleyemediğimi veya bir kanopi yani kasa dışında birşey yapamadığımı farkettim.
    Sizin gibi kendi dronumu tasarlamak istediğimde sizin projenizi gördüm.

Projeye değinirsek özellikle barometre eklenmiş, lazer seviye ve kendine göre yazılım veya donanım eklenebilen dünyada 3-5 micro dron var.Bunlarında 2 tanesi de TURK.Yani bu büyük bir başarı.İstediğiniz gibi yazılım ve donanıma müdahale edebiliyorsunuz.Sınırsız özgürlük.

Fakat bizim milletimiz sıkıntılı.Ben bu değerli arkadaş adına açıklamada bulmak isterim tabi kendisi daha iyi açıklar;

Yazılım ve donanım tamamen kendi yapımı.Tabi burada donanımda motoru kendi yapacak değil:)
    Kartın tasarımı, cpu içerisindenki yazılımın detaylarına kadar kendi eseri.Eğer bu iş tutarsa bu arkadaşımız daha uzun uçuş, mesafe, donanımda farklı eklentiler, vs vs gibi şeyler ekleyecek.
    Bu tür gelişimler öyle bir kaç aylık işler değil , insanı maddi ve manevi yıpratan aylarca süren arge ve deneyim gerektiren projeler.

Bu ürün evinde 100-150 tl 10dk zevkini atacak yada dağı ormanı çekecek droncular için değil.Bende bunların çok yaptım halada yapıyorum.Bu ürün, ben dron, multicopter işini daha başka amaçlar nasıl kullanabilirim diyenler için.Ev kullanıcılarına göre değil.

Çok uzun yazdım arkadaşa ulaşıp eğer uygun görürse bir tane hemen almak istiyorum.Aynı şekilde projenin teknolojik olarak gelişimine ve veya son kullanıcı deneyimlerini ona sunmaya çalışacağım.

Sizlerde ricam proje var, proje var.Bazıları hazırı kullanır belki hiçbirşey yapmadan bile yağlaya yağlaya satarlar,sunarlar.Fakat bu gerçek anlamda kendi alanında büyük bir proje.

Kendisini kutlarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafacoban -- 21 Temmuz 2017; 12:58:34 >

• Bide bazı arkadaşlar lipo, motor kendi üretimimiz değil demiş.Bu nasıl birşey biliyor musunuz gazete basan firmaya kağıdı siz üretmiyorsunuz demek gibi.Dji, hubsan, walkera, yunnec gibi bu konuda öncü firmaların hiç biri lipo pil üretemektedir.Çünkü o farklı bir sektördür.

Şuanda bir çok firma yan ürün denen örnek araba üreten firmaların lastik gibi motor ve kaporta ürünleri gibi dışarıdan firmalardan temiz ederler.

Ayrıca bu tür dronlara esc kullanılmaz çünkü fırçasız motor kullanılır.Bilgi olsun 8520 brushed bu konuda iyidir.Esc ise lipodan gelen DC gerilimi AC çevirerek devir hızını kontrol eder.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • birkaç şey ile alakalı fikir beyan etmek istiyorum. doğrudur yanlıştır siz karar verin.

negatif izlenimlerim ve soru işaretlerim;

birincisi fiyatı; 50 dolar yazılmış, günümüz Türkiye'sinde açıkçası 8 dakika uçuş yapabilen bir cihaz için 50 dolarlık etiket pahalıdır. bu benim kişisel görüşümdür.
    ikinci olarak; malzeme tedariği son kullanıcı için ne düzeydedir. bunu aldık diyelim pervanesi koptu veya herhangi bir hasar oluştu bir elektronik arıza bunun çözümü nedir?
    üçüncüsü; yazılım açık kaynaklı mıdır? eklenti yapmak mümkün müdür. mesela bir kaç sensör veya led ışık gibi.

pozitif izlenimlerim.

birincisi minimal yapıda olması eğlence odaklı işlerde rahat kullanılacağı izlenimi vermektedir.
    ikincisi eğer kontrol etmekte kolay ve havada stabil durabiliyorsa sanıyorum başarılı bir üründen söz edileblir.

son olarak. bu işi ticari amaçla yapıyorsanız gelebilecek her türlü eleştiriye açık ve saknlik ile cevap vermelisiniz. hani insanları itmek yerine gelen soru için;

"ülkemizde lityum pil, mikro işlemci/kontrolcü ve fırçasız motor üreten firma olmadığı için bu parçaları satın almak durumundaydık. tasarımı, montajı, yazılımı "tamamen yerli" dir. maliyete vurduğumuzda şu kadar olan maliyetin şu kadarı yerlidir." diyebilmelisiniz. işten anlayan kişiler, siz buraya ne kadar yerli de yazsanız, veya vestel'in venüs telefonları gibi ülke çapında yerli diyerek reklamını da yapsanız, tamamının yerli olmadığını biliyor ve bilen kişiler bu tarz sorular sormazlar diye düşünüyorum. mesele konu hakkında bilgisi olmayan kişileri de serin bir yapıyla cevaplayabilmek.

bende yakın zamanda kendimce hobi amaçlı buna kıyasla büyük bir drone yapmayı düşünüyorum. ancak hava aracı mı, kara aracı mı konusunda şuanda çelişkilerim var. üzerinde çalıştığım 2 projemden hevesimi aldıktan veya tamamladıktan sonra bu tip bir işe girişeceğim. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: seglopsi

birkaç şey ile alakalı fikir beyan etmek istiyorum. doğrudur yanlıştır siz karar verin.

birincisi fiyatı; 50 dolar yazılmış, günümüz Türkiye'sinde açıkçası 8 dakika uçuş yapabilen bir cihaz için 50 dolarlık etiket pahalıdır. bu benim kişisel görüşümdür.
    ikinci olarak; malzeme tedariği son kullanıcı için ne düzeydedir. bunu aldık diyelim pervanesi koptu veya herhangi bir hasar oluştu bir elektronik arıza bunun çözümü nedir?
    üçüncüsü; yazılım açık kaynaklı mıdır? eklenti yapmak mümkün müdür. mesela bir kaç sensör veya led ışık gibi.

pozitif izlenimlerim.

birincisi minimal yapıda olması eğlence odaklı işlerde rahat kullanılacağı izlenimi vermektedir.
    ikincisi eğer kontrol etmekte kolay ve havada stabil durabiliyorsa sanıyorum başarılı bir üründen söz edileblir.

son olarak. bu işi ticari amaçla yapıyorsanız gelebilecek her türlü eleştiriye açık ve saknlik ile cevap vermelisiniz. hani insanları itmek yerine gelen soru için;

"ülkemizde lityum pil, mikro işlemci/kontrolcü ve fırçasız motor üreten firma olmadığı için bu parçaları satın almak durumundaydık. tasarımı, montajı, yazılımı "tamamen yerli" dir. maliyete vurduğumuzda şu kadar olan maliyetin şu kadarı yerlidir." diyebilmelisiniz. işten anlayan kişiler, siz buraya ne kadar yerli de yazsanız, veya vestel'in venüs telefonları gibi ülke çapında yerli diyerek reklamını da yapsanız, tamamının yerli olmadığını biliyor ve bilen kişiler bu tarz sorular sormazlar diye düşünüyorum. mesele konu hakkında bilgisi olmayan kişileri de serin bir yapıyla cevaplayabilmek.

bende yakın zamanda kendimce hobi amaçlı buna kıyasla büyük bir drone yapmayı düşünüyorum. ancak hava aracı mı, kara aracı mı konusunda şuanda çelişkilerim var. üzerinde çalıştığım 2 projemden hevesimi aldıktan veya tamamladıktan sonra bu tip bir işe girişeceğim. :)

Bu işlere hakim biri olarak öncelikle vestel gibi bir çok türk firmasının bazı ürünleri bir kısmı yerli olmayı bırakın yerli hiç bir parça olmuyor tamamen yurtdışında bir markanın ürettiği ürünün ismini vestel yazıp satıyorlar.Örnek akıllı kol bandları.

Bu ürünleri onları aynı kefeye koymak kafandan yanlış olur.Burada tasarım üretim yazılım vs. var.

Pil konusunda mikro dronlada ortalama süre ağırlık, motor gücü, pervane boyutu, pil gücü gibi etkenlere bağlı olarak 6-8dk arasıdır.

Bu ürüne her türlü eklenti yapabilirsiniz IO portları ve arduino olduğu için herhangi bir sensör ışık vs.Tabi belli bir ağırlık dengesi var bunu aşmamak lazım.

Stabil uçan havada sabit kalan ürünlerin tamamı fiyat olarak bu aralıkta ama o ürünler fabrikasyon gelişime açık değil.

Dediğim gibi bu ürünü alacak kişiler yazılım ve donanımdan anlayan daha önce quadcopter mantığına hakim kişiler olmalı.Kafasında fikirleri olan ben dron ile şunu yapabilir miyim? diyen kişiler için gerekli.

Sizin söylediklerinize katılmakla beraber sizin gibi yapıcı gerçek anlamda eleştiren kişilere cevap vermek gerektiği düşünen biriyim.

Ben ürünü geliştiren arkadaşı tanımıyorum.Ama ürünü bir çok yerde gördüm.Arkadaşıda fakrlı projelerden duymuştum.Genç ve gerçek anlamda ülkeye değer katacak bir çok proje girmiş bir arkadaş.Bu yüzden destek olmak için yazıyorum.Şuan da türk iha larını tasarlayan selçuk bayraktar'ın da bu şekilde başlayarak ne ne duruma geldiğini unutmamak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafacoban

quote:

birkaç şey ile alakalı fikir beyan etmek istiyorum. doğrudur yanlıştır siz karar verin.

pozitif izlenimlerim.

Bu işlere hakim biri olarak öncelikle vestel gibi bir çok türk firmasının bazı ürünleri bir kısmı yerli olmayı bırakın yerli hiç bir parça olmuyor tamamen yurtdışında bir markanın ürettiği ürünün ismini vestel yazıp satıyorlar.Örnek akıllı kol bandları.

Bu ürünleri onları aynı kefeye koymak kafandan yanlış olur.Burada tasarım üretim yazılım vs. var.

Pil konusunda mikro dronlada ortalama süre ağırlık, motor gücü, pervane boyutu, pil gücü gibi etkenlere bağlı olarak 6-8dk arasıdır.

Bu ürüne her türlü eklenti yapabilirsiniz IO portları ve arduino olduğu için herhangi bir sensör ışık vs.Tabi belli bir ağırlık dengesi var bunu aşmamak lazım.

Stabil uçan havada sabit kalan ürünlerin tamamı fiyat olarak bu aralıkta ama o ürünler fabrikasyon gelişime açık değil.

Dediğim gibi bu ürünü alacak kişiler yazılım ve donanımdan anlayan daha önce quadcopter mantığına hakim kişiler olmalı.Kafasında fikirleri olan ben dron ile şunu yapabilir miyim? diyen kişiler için gerekli.

Sizin söylediklerinize katılmakla beraber sizin gibi yapıcı gerçek anlamda eleştiren kişilere cevap vermek gerektiği düşünen biriyim.

Ben ürünü geliştiren arkadaşı tanımıyorum.Ama ürünü bir çok yerde gördüm.Arkadaşıda fakrlı projelerden duymuştum.Genç ve gerçek anlamda ülkeye değer katacak bir çok proje girmiş bir arkadaş.Bu yüzden destek olmak için yazıyorum.Şuan da türk iha larını tasarlayan selçuk bayraktar'ın da bu şekilde başlayarak ne ne duruma geldiğini unutmamak lazım.

birşey söyleyim öncelikle bu ülkede bir yerlere gelebilmek için birşeyler bilmeye gerek yoktur. yanlış anlamayın ancak "Sevgili Öğrenciler" yazamayan insanlar başbakan bu ülkede. hani ben bir başlasam ne kurumu ne kişisi kalır bilim adına düzgün çalışmayan ve niteliği olmayan. bildiğim kadarıyla isim isim, makam mevki sayabilirim. iha'lara da gelirsek devlete ne kadar fiyattan satılmaktadır? benim duyduğum fiyat doğru ise (-300.000$-) ben o fiyata bugün sıfırdan başlasam sanıyorum 2 yıl içinde çok daha iyisini 10 tane yapabilirim. dediğim gibi fazla eleştirmek istemiyorum. eleştirdikçe siyasete doğru giriyor metin. her neyse;

bu tip oluşumları destekleyen bir yapım var, yeter ki birşey üretilsin. bugün çin'den drone alacağına vatandaşımız bu drone'dan alsın, öğrencinin, akademisyenin, teknikerin. para yurt içinde kalsın. gönlümden geçen bu ancak tercih edilebilmesi için birkaç etken var, emin olun ilk sebebi maliyet. fiyatlara baktığımızda çin den bir ürün alacak kişi 40 doların altına 3 bataryalı, 3 bataryayı şarj eden şarj aletli vs gibi seçenekli ürün alabiliyor, -bu ürün kadar iyidir, değildir ayrıca tartışılır- onunla bu merakını giderebiliyor. aslında bunu yerli olarak tüketicilerimize ulaştırabilsek, bu tip projelerin önü açılır.

ikincisi bizim insanımızın pratiği teoriden fazla sevdiğini düşünüyorum. pratiği sevdiği için mesela bu tip ürünlerde daha fazla ilgilenmek isterler. kendi sınıfında iyi bir süre vaad etse de 8 dakikalık süre bizim insanımıza az gelecektir. katılır katılmazsınız bizim insanımız en az 25-30 dakikalık bir eğlence ister.

tavsiyem yapan arkadaşa şu olur. daha fazla satış yapması için; elinde deneyimi varken, süreyi arttırması ve maliyeti kısması yönünde olacaktır. bir de gpio girişleri sanıyorum ki son kullanıcının pek işine yarar düzenekler olmayacağı için son kullanıcıya hitap etmediğni düşünüyorum bu tarz geliştirme olanakları eğlence odaklı son kullanıcı için ekstra masraftan dolayı vazgeçilebilir. ilk önce son kullanıcıyı yakalarsa devamı gelecektir ve arkadaşın başarılarının devamını dilerim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mustafacoban

quote:

pozitif izlenimlerim.

birşey söyleyim öncelikle bu ülkede bir yerlere gelebilmek için birşeyler bilmeye gerek yoktur. yanlış anlamayın ancak "Sevgili Öğrenciler" yazamayan insanlar başbakan bu ülkede. hani ben bir başlasam ne kurumu ne kişisi kalır bilim adına düzgün çalışmayan ve niteliği olmayan. bildiğim kadarıyla isim isim, makam mevki sayabilirim. iha'lara da gelirsek devlete ne kadar fiyattan satılmaktadır? benim duyduğum fiyat doğru ise (-300.000$-) ben o fiyata bugün sıfırdan başlasam sanıyorum 2 yıl içinde çok daha iyisini 10 tane yapabilirim. dediğim gibi fazla eleştirmek istemiyorum. eleştirdikçe siyasete doğru giriyor metin. her neyse;

bu tip oluşumları destekleyen bir yapım var, yeter ki birşey üretilsin. bugün çin'den drone alacağına vatandaşımız bu drone'dan alsın, öğrencinin, akademisyenin, teknikerin. para yurt içinde kalsın. gönlümden geçen bu ancak tercih edilebilmesi için birkaç etken var, emin olun ilk sebebi maliyet. fiyatlara baktığımızda çin den bir ürün alacak kişi 40 doların altına 3 bataryalı, 3 bataryayı şarj eden şarj aletli vs gibi seçenekli ürün alabiliyor, -bu ürün kadar iyidir, değildir ayrıca tartışılır- onunla bu merakını giderebiliyor. aslında bunu yerli olarak tüketicilerimize ulaştırabilsek, bu tip projelerin önü açılır.

ikincisi bizim insanımızın pratiği teoriden fazla sevdiğini düşünüyorum. pratiği sevdiği için mesela bu tip ürünlerde daha fazla ilgilenmek isterler. kendi sınıfında iyi bir süre vaad etse de 8 dakikalık süre bizim insanımıza az gelecektir. katılır katılmazsınız bizim insanımız en az 25-30 dakikalık bir eğlence ister.

tavsiyem yapan arkadaşa şu olur. daha fazla satış yapması için; elinde deneyimi varken, süreyi arttırması ve maliyeti kısması yönünde olacaktır. bir de gpio girişleri sanıyorum ki son kullanıcının pek işine yarar düzenekler olmayacağı için son kullanıcıya hitap etmediğni düşünüyorum bu tarz geliştirme olanakları eğlence odaklı son kullanıcı için ekstra masraftan dolayı vazgeçilebilir. ilk önce son kullanıcıyı yakalarsa devamı gelecektir ve arkadaşın başarılarının devamını dilerim.

aslında tüm yazınızın özet cevabı bu ürün evde ormanda kullananlara göre değil.Benim gibi biri için sorarsanız son derece pratik.Muadil ürün fiyatları bundan aşağıya değil.Tabi muadili hubsan h107 4x serisi diyorsanız.

Siyasete girmeyelim:)

Valla dji tüm ürünlerini kulladım .Aslında piyasada adı geçen tüm dronları kullandım.Fabrika değerleri 25dk dir içlerinde 3S, 4S batarya vardır ve 22dk ancak görmektedir.

Lipo pil teknolojisi farklı bir konu.Iphone daha tam şarjla akşamı görmeyi başaramamışken 40gr dronun 15gr bataryasından çok büyük beklentiniz olmasın.

Ama onuda çözmeye başladılar bu arkadaş bilecektir.Kablosuz şarj ile belli bir yükseklikte şarj olabiliyor.Herşey arge herşey para.Ozaman projeye destek verelim:)

Arkadaşa pm attım ama ses seda yok:)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.