mazda3ün sıfır fiyatını platform kardeşi focusunkiyle karşılaştırayım dedim... şekil olarak mazda 2.el ve servis yaygınlığından ford içimden geçiyordu... ford sitesi fiyatları opsiyonları tek tek ekleyerek veriyor... esp diye bir şey var onu ekleyince full ford otomatik 45 milyarları geçiyor... mazda dinamik 43 den ucuz... ama esp denen teknoloji dinamik mazdada var mı...
ESP Electronic Stability Program özellikle virajlarda yol tutuşunu motor gücünü ayarlayarak arttıran sistemdir. Genel olarak ESP diye bilinir fakat farklı markalar zannedersem isim hakkından dolayı aynı işi yapan sistemlerine farklı isimler vermekte. Mazda 3'de ESP vardır fakat Dynamic modelinde mevcut, DSC olarak adlandırılır Dynamic Stability Controller. Bu sistemin benzerleri Honda ve Toyota'da da VSA, VSC olarak sunulmaktadır.
quote:
Orjinalden alıntı: Betelguise
ESP Electronic Stability Program özellikle virajlarda yol tutuşunu motor gücünü ayarlayarak arttıran sistemdir. Genel olarak ESP diye bilinir fakat farklı markalar zannedersem isim hakkından dolayı aynı işi yapan sistemlerine farklı isimler vermekte. Mazda 3'de ESP vardır fakat Dynamic modelinde mevcut, DSC olarak adlandırılır Dynamic Stability Controller. Bu sistemin benzerleri Honda ve Toyota'da da VSA, VSC olarak sunulmaktadır.
+ araba virajda,yağlı,ıslak,buzlu,yollarda kayma esnasında iken lastikleri birbirinden bağımsız fren yaptırarak kayma yönünün ters tarafındaki lastikleri hızlı bir şekilde sıkıp,bırakmaktadır arabayı düzbir hat üzerinde gitmesini sağlar.abs nasıl hızlı bir şekilde lasti kitlemeden durabiliyosa buda 4 lastiği birbirinden bağımsız kayma yönünün tersine göre lastiği kitler http://www.obitet.gazi.edu.tr/animasyonlar.htm merak ettiğin herrşeyi bulabilirssin
hocam çok sıkışmadıysan parasal olarak esp opsiyonunu mutlaka al bence. Ben almadım pişmanım. Sanırım 1.5 milyar gibi far yaratıyor ama değer.
mazda 3 de bu segmentte hiçbir araçta bir arada bulamayacağın kadar mekanik sistem mevcuttur...
araştırıp görebilirsin... önce yolda durma ve güvenlik...
quote:
Orjinalden alıntı: niko_jr
hocam çok sıkışmadıysan parasal olarak esp opsiyonunu mutlaka al bence. Ben almadım pişmanım. Sanırım 1.5 milyar gibi far yaratıyor ama değer.
Sadece ESP sistemi için istenen meblağ çok fahiş!
quote:
Orjinalden alıntı: infsphinx
mazda 3 de bu segmentte hiçbir araçta bir arada bulamayacağın kadar mekanik sistem mevcuttur...
1,5 milyarı nereden çıkardın anlayamadım... bildiğim kadarıyla mazdada opsiyon felan yok 2 donanım seviyesi var... cmfortlrda esp yok dinamiklerde var ... fiyat farkı da 3,5 civarı ama içinde bissürü fark var... esp iiçin 1,5 sonucuna nasıl vardın
esp devreye geçene kadar olanlar oluyor
quote:
Orjinalden alıntı: rb.atasoy
quote:
Orjinalden alıntı: infsphinx
Örnek verebilirmisin? Merak ettim.
1-yol tutuş
2-güvenlik
3-fren mesafesi
4-konfor
5-performans
6-mükemmel tasarım
7-düşük yakıt tüketimi
8-distiribitör firma mermerlere tekme vurulması.
daha ne arıyorsun?başka merak ettiğin bişey varsa söyle yardımcı olmaya çalışırım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme