Şimdi Ara

Esnemek ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: LostSpace

Esnemekle ilgili hadislerin kaynakları sağlam buhari, müslim ve tirmizi'de geçer, bu kitaplarda uydurma hadis olması söz konusu değil. Fakat esnemenin ne tür bir zararı var ki Rasulullah hoş görmemiş ben de merak ediyorum, yakın bir gelecekte çözülür herhalde.

ilginç gerçekten..
  • Cinsel isteği arttırdıgına inanıyorum.
  • Esnemek midenin dolu olmasından ve bedenin ağırlaşmasından meydana gelir. Dudağı ısırarak mani olmaya çalışmalıdır. Böyle yapamayan, sol elin arkası ile ağzını kapatmalıdır. Üç hadis-i şerif meali:
    (Allahü teâlâ esnemeyi sevmez.) [Buhari]
    (Esnerken ağzınızı kapatın.) [Müslim]
    (Esnemek şeytandandır.) [Buhari]

Her esneme şeytandan değildir. Yorgunluk, uykusuzluk gibi hallerde de sinirsel esnemeler olur. Peygamberler esnemekten mahfuzdur. İbni Abidin hazretleri buyuruyor ki:
    Esnemeyi def etmenin çaresi, Peygamberlerin hiç esnemediklerini hatırlamaktır. Peygamber efendimizin de esnemediğini hatırlayıp hemen salevat getirmektir. Kuduri rahmetullahi aleyh, (Biz bunu defalarca tecrübe ettik ve doğruluğunu gördük buyuruyor. Ben de tecrübe ettim ve doğru olduğunu gördüm. (Redd-ül muhtar)

Bende esnemeye başladığım veya esneyeceğim zaman Peygamber Efendimizi aklıma getirip kendimi zorluyorum.Arkadaşlar erçekten de faydası oluyor

Bu arada yukarıdaki yazılı olan kaynak: http://www.dinimizislam.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beylerbeyi01 -- 14 Ağustos 2008; 14:14:30 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ugr7

Bir teori daha buldum.

"Hollandalı bilimadamları; bilerek ya da bilmeyerek esnemenin 'sekse davet' anlamına geldiğini iddia ediyor. Esnemenin antidepresan ilaçların kullanımı sırasında kendiliğinden orgazmlara neden olduğunu da savunan uzmanlar, "Esneyen kişinin bilinçaltındaki cinsel istek, karşı cins tarafından da kolayca algılanıyor" uyarısında bulundu."

esnemek ve seks ilginç
  • quote:

Orjinalden alıntı: _LoRDi_

Cinsel isteği arttırdıgına inanıyorum.

Evet bencede bu gerçek olabilir, hollandalı bilim adamlarına laf söyledim ama şimdi düşününce. Belki dinimizdede bu yüzden hoş görülmüyor olabilir...
  • Kan basıncını dengelemek diye biliyorum?
  • esneme bulaşıcı. esneme gibi gülmek de bulaşıcı. avrupada yatılı bir kasaba okulunda bir kaç öğrenciyle toplu gülme krizi başlamış. sonradan bütün okula yayılmış. bunu önlemek için öğrencilere 2 gün ev izni verilmiş. bu hata kasaba da ki 1 haftalık gülme krizine neden olmuş.
  • Esnemek evcil köpeklerde de bulaşıcı

Bilim adamları, evcil köpeklerin de esneyen birini gördüğünde esnemeye başladığını ortaya çıkardı.

Güncelleme: 17:31 TSİ 07 Ağustos 2008 Perşembe

ANKARA - Bazen aşırı stresin belirtisi olabildiği düşünülen esnemek aslında yorgunluğun bir göstergesi, ancak esnemenin neden “bulaşıcı” olduğu ise tamamen anlaşılmış değil.

İnsanların sosyal işaretlerini anlama becerisine sahip köpeklerin esnemeyi de anlayıp anlamayacağını merak eden Londra Üniversitesi Birkbeck Koleji’nden doktor Atsuşi Sencu ve arkadaşları, 29 köpekle bir deney yapmaya karar verdi.

İlk deneyde köpeklerin karşısına esneyen bir kişi, ikinci deneyde ise köpeklerin karşısına yalnızca ağzını açıp kapayan bir kişi oturtuldu. Deneyler sonucunda 29 köpekten 21’inin karşılarındaki kişi esneyince esnediği görüldü. Yalnızca ağzını açıp kapayan ve esnemeyen kişinin karşısında oturan köpekler hiç esnemedi.

Bilim adamları bu deneylerle köpeklerin insanlarla empati kurabildiğini göstermiş oldu.

Ntv Msnbc

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.