Şimdi Ara

Esnafın keyfi gelecekte iş görücez

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elektrik işimiz vardı elektrikçi aradım adamlar büyük işlere inşaatlara gittikleri için bizim işimize bakmadılar, on tane yere sordum hepsi türlü türlü bahaneler uydurdular.Birine gittim usta yok usta burada değil diye bahane uydurdu.Halbuki 50 yaşında adam ve usta kendisi, yüzüme karşı yalan söylüyor.Birine gittim önce gelecek gibi yaptı tamam halledelim felan dedi sonra nerede yeriniz dedi şurası dedim ooo uzakmış orası gelemem arabam yok dedi bende var araba dedim problem değil götürüp getiririm dedim yok dedi usta yok şuan diye aynı bahaneyi oda uydurdu.Sonuç olarak hiçbiri gelmek istemedi.

Sonra traş olmaya berbere gittim, sabahın körüydü dükkan bomboşdu.Adam sıra var dedi şuan sana bakamam.Dedim kimse yok nasıl sıra oluyor ? Randevulu çalışıyoruz dedi.Böyle sekiz on tane berbere gittim akşam olana kadar gezdim hepsi aynı ağız birliği yapmış gibi, yok sıra var yok şuanda çalışmıyorum felan diyor.Neyse bir yere girdim sonunda güç bela traş oldum oda bana telefon numarasını verdi gelmeden önce ara randevu al diyor.Oldu canım bir saç için de randevu mu alacağız ya bu nasıl bir düzen arkadaş ? Saça para veriyoruz birde kontöre telefon faturasına mı para vericez.Önceden giderdin otururdun sıran gelince traş olurdun şimdi dükkan boş adamlar traş etmiyor.

Benim gördüğüm kadarıyla esnaf paraya doymuş artık keyfi gelirse iş yapıyor gelmezse iş yapmıyor.Aynı şekilde sanayiye gidiyorum arabada ufak bir sıkıntı vardı onu hallettiricem, adam opel logosu koymuş dükkana opellere bakıyor sözde.Arabayı götürüyorum adam bu arabalara bakmıyoruz diyor.Parça almaya parçacıya gidiyorum sipariş verip parça getirticem yine kırk takla atıyorum adamın gönlü gelecek keyfi gelecek de parça siparişi girecek öfleye pöfleye iş yapıyor.Arkadaş herkes mi paraya doydu anlamadım ki ?

Hayır tek bir esnafta sıkıntı yaşasam böyle konusunu açmam, çevremde herkes bu şekilde şuanda kaç yer gezdim herkes aynı.Bende mi sıkıntı var diye düşündüm ama yok babama vs de sordum oda aynı şeyden dert yakınıyor.Eskiden böyle değildi şimdi ne oldu millete ? Eskiden herkes iş yapmak için can atardı işini hakkıyla yapardı müşteriye önem verirdi müşteri ile işletme arasında saygı olurdu millet birbirine saygılı davranırdı herkes işini özenle yapardı.Şimdi paranla bile iş yaptıramıyorsun, öflüyorlar pöflüyorlar burun kıvırıyorlar nedir bu milletteki gevşeklik anlamadım gerçekten.Bizimde işimiz gücümüz var hemen işimizi görüp yolumuza bakalım diyoruz ama yok olmuyor.Akşama kadar adam gibi berber ara akşama kadar adam gibi parçacı ara akşama kadar adam gibi usta ara.Madem böyle ayağına gelen işi geri tepeceksin niye dükkan açıyorsun arkadaş ?

Kusura bakmayın sinirliyim çok doldum buraya içimi dökeyim dedim biraz.Yaşadıklarımı görmüş deneyimlemiş kişiler bana hak verecektir ama bir yandan da esnafların tepkisini çekeceğimi biliyorum ama onlarada şunu söylemek istiyorum benim lafım bu tarz esnaflara, işini düzgün yapanların başımızın üstünde yeri var işini hakkıyla yapana saygı duyarım ama malesef öyle insanların az kaldığını düşünüyorum.

• Ülkenin ahlaklı ustalara çok ihtiyacı var

Ortalık vasıfsız ve düzenbazlarla kaynıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 18 Kasım 2019; 18:10:15 >
  • Kesinlikle oyle son zamanlarda dikkat ettigim bir konu. Berberler cok yapiyor. Gecen bir tablo alacaktim fiyatini sordum adam yuzume bakmadi 150 tl dedi. Bende carsamba alacagim sen bana ayir satma dedim. Hic yuzume bakmadan eger satilmazsa alirsin dedi. Iyi ozaman alan olursa ona sat dedim. Iyice sapitti esnaf kilikli hirsizlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PAUL WALKER -- 18 Kasım 2019; 18:12:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu hayatta kim olursan ol; samimi olduğun doktorun, avukatın, tesisatçın, iktisatçın, sanayicin olacak.

Ayrıca orası İstanbul galiba. Antalya'da hiç de berberden randevu alma falan yok.

Ankara'da falan olduğunu da sanmıyorum. İstanbul artık ÇÖP ŞEHİR, her şeyi kötü.

İnsanı maganda, hayatı pahalı, kalabalık, mülteci dolu, havası kirli en PİS yerlerden İstanbul. Deprem tehlikesi de var üstelik.

İstanbul'da yaşanmaz, zorunda kalmadıkça asla gitmem oraya. Dünyanın başkenti olabilecek şehir ÇÖP ŞEHİR oldu.
  • Evimizi tamamlamak için kapı yaptıracak usta lazım oldu, sanayiye gittik. Sanayinin ahşap işleri bölümüne girdik. Kime sorsak yok ben yapmıyom diyor. O ona gönderiyo o da ona.

Millet sıyırmış olmalı dostum...
  • insanoğluna iyilik yaramaz hocam zamanında bunları çok kutsal gördük şimdiafedersin berber bile kendini boğazdaki restoran satüsüne koyuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: KendiİsteğiyleAyrıldı

Evimizi tamamlamak için kapı yaptıracak usta lazım oldu, sanayiye gittik. Sanayinin ahşap işleri bölümüne girdik. Kime sorsak yok ben yapmıyom diyor. O ona gönderiyo o da ona.

Millet sıyırmış olmalı dostum...
    Aynen öyle

@RevengeRain evet istanbul

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F81E1A7E5 -- 18 Kasım 2019; 19:1:55 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.