Bildirim
Esky LAMA V4 ALINDI...
Okey Kayganlaştırıcı Jel - Çilek Özlü 100 ml : Amazon.com.tr: Sağlık ve Bakım
https://www.amazon.com.tr/dp/B093PX1J27
5 ay önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Arkadaslar güzel bir fiyata 6 kanalli Esky Honey Bee CPX buldum ve onu almayi düsünüyorum, bir sekilde ögrenirim ve birsey oldugu zamanda yedek parcasini kolay bulurum diye düsünüyorum...Ne dersiniz? Yani 85 Euro Lama V4 icin vermektense 129 Euro Honey Bee CPX icin vermek daha akillica olur diye düsünüyorum
Arkadaslar haftasonu almayi düsünüyorum, cevap verirseniz sevinirim -
quote:
Orijinalden alıntı: RapscallioN
Arkadaslar güzel bir fiyata 6 kanalli Esky Honey Bee CPX buldum ve onu almayi düsünüyorum, bir sekilde ögrenirim ve birsey oldugu zamanda yedek parcasini kolay bulurum diye düsünüyorum...Ne dersiniz? Yani 85 Euro Lama V4 icin vermektense 129 Euro Honey Bee CPX icin vermek daha akillica olur diye düsünüyorum
Arkadaslar haftasonu almayi düsünüyorum, cevap verirseniz sevinirim
İlk defa helikopter uçuracaksan kesinlikle önermem.
http://forum.donanimhaber.com/m_32789286/tm.htm
Hem indoor hem outdoor uçabilecek modeller 4 kanalda tek rotorlular uçuyor. 6 kanallar zaten dışarısı için.
Ben benim kullandığım blade 120sr 'ı öneririm. hem seri uçabiliyor, hem stabil, hem dışarıdada uçuyo
-
Ben deneyimli olsanız bile E-sky'ın 6 kanallı modellerini önermem. Kesinlikle uzak durun. Paranızı çöpe atarsınız. Çok kalitesiz ürünler yapıyorlar. -
Arkadaslar hayallerimi suya düsürdünüz 6 kanalli Esky hakkindaBir bildiginiz varki söylüyorsunuz tabi, ben o zaman 4 kanallilara bakayim ama onlar da sanki parasini haketmiyorTek rotorlu olanlara bakacagim o zaman, özel bir ismi var mi bu tek rotorlularin?Yani ingilizce yada almanca? -
çift rotorlu alttaki resim (altta üstte pal -pervaneli)
tek rotorlu
çift rotorlular kadar stabil bir model. çift rotorlular en ufak rüzgardan etkilendiği için dışarda uçurması zor
yedek parçalarını bulabileceğiniz modellere bakın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -gg- -- 6 Ocak 2012; 14:28:19 >
-
Cevaplar icin cok tesekkürler arkadaslar -
xtreme parçaları ile birlikte lama v4 derim -
yeni başlayan için hem ufak hem stabil blade msr kesinlikle..coax almayın boşa tek rotorla başlarsan ilerlemen daha kolay olur -
Arkadaslar vallahi artik is isten gecti sanirimLama V4 aldim kargo dahil 78 Euroya (Almanyadayim zaten)Sonradan farkettim bunun kumandasi 2.4 GHz degilmis, acaba bu sorun olur mu? Gerci dedim ki zaten kis geldi, yagmurdan disari cikilmiyor, simdilik ev icinde falan öyle kullanirim ve yaz gelince de bunu satar daha güzel birsey alirimNe dersiniz?
Ayrica bu kumanda 8 pil ile calisiyormus, ne kadar sürede bitiyor piller?Mesela 10 kez (10 dk ucuyor desek toplamda 100 dk kontrol etmek demek) falan dayanir mi yoksa cok daha fazla mi dayaniyor? Cevaplariniz icin tesekkür ederim, bundan sonra alacagim heli yüksek ihtimalle 6 kanalli tek rotorlu birsey olacak
-
quote:
Arkadaslar hayallerimi suya düsürdünüz 6 kanalli Esky hakkindaBir bildiginiz varki söylüyorsunuz tabi, ben o zaman 4 kanallilara bakayim ama onlar da sanki parasini haketmiyorTek rotorlu olanlara bakacagim o zaman, özel bir ismi var mi bu tek rotorlularin?Yani ingilizce yada almanca?
Tek rotorlular fixed pitch, çift rotorlular co-axial, 6 kanallılar da collective pitch olarak geçer.
quote:
Arkadaslar vallahi artik is isten gecti sanirimLama V4 aldim kargo dahil 78 Euroya (Almanyadayim zaten)Sonradan farkettim bunun kumandasi 2.4 GHz degilmis, acaba bu sorun olur mu? Gerci dedim ki zaten kis geldi, yagmurdan disari cikilmiyor, simdilik ev icinde falan öyle kullanirim ve yaz gelince de bunu satar daha güzel birsey alirimNe dersiniz?
Ayrica bu kumanda 8 pil ile calisiyormus, ne kadar sürede bitiyor piller?Mesela 10 kez (10 dk ucuyor desek toplamda 100 dk kontrol etmek demek) falan dayanir mi yoksa cok daha fazla mi dayaniyor? Cevaplariniz icin tesekkür ederim, bundan sonra alacagim heli yüksek ihtimalle 6 kanalli tek rotorlu birsey olacak
Lama v4'ünüz hayırlı olsun. 2.4 ghz frekansın avantajı aynı frekansı kullanan alıcı ve vericilerle sinyal karışma riskinin çok çok az olması. Siz büyük çoğunlukla ev içinde kullanacağınız için 2.4 ghz olmaması sorun olmaz. İyi düşünmüşsünüz, 6 kanallıya geçeceğiniz zaman onu satarsınız. Çoğumuz öyle yapıyoruz zaten. Lama gibi hantal helikopterler öğrendikten sonra pek zevk vermemeye başlıyor. Bu arada 6 kanallıda daha az sıkıntı yaşamanız açısından bir adet simulasyon kumandası veya kumandanıza uygun simulasyon bağlantısı almanızı öneririm. 4 kanallıda daha çok yönlere alışmayı öğreneceksiniz. 6 kanallıların uçuş karakteristikleri daha farklıdır.
Esky kumandası ne kadar güç çekiyor bilmiyorum, ama bende Walkera 2402 model kumanda vardı. 8 adet 2700 mah pil ile kullanarak bayağı uzun süre götürdü. Kumandayı 1 gün boyunca açık unutmama rağmen pil yarı seviyeye anca düşmüştü, ki o pillerle zaten önceden 8-10 uçuş yapmıştım. Yani piller tam şarjda bile değildi.
-
Lama almasaydiniz keşke. Kendi kendisinin pervanesini kesiyor. Pervane canavari -
Hocam keske önceden söyleseydinizBütün forum resmen lama v4 ariyor diye bende lama v4 aldim yav
Peki ne önerirdiniz? Tabi fiyati daha fazla olmamak kaydiyla -
Modelci duygularım kabardı yine .
"Kısmetse 2-3 haftalığına evime döneceğim . Kuzu kuzu yatan modellerimi bakıma sokacağım , yakıt alırım 1,5 litre .
Bakım masrafları 50 TL desek + 25 TL de yakıt + 25 TL yedek parça alırım . Paşa paşa kullanırım . "
Gelelim konumuza ;
Bir de heli almayı düşünüyorum . Aklımda Walkera CB100 Brushless 2.4 GHz Edition var . Indoor kullanırım diye düşünüyorum .
Co-ax heliler oyuncak gibi geliyor , fixed pitch öneririm . -
Yani almadan önce söylemedeniz arkadaslar simdi oldu mu yaIptal ettirmeye calisacagim bakalim ne olacak -
quote:
Yani almadan önce söylemedeniz arkadaslar simdi oldu mu yaIptal ettirmeye calisacagim bakalim ne olacak
Abartısız 5 - 6 set pal kırdım en sonunda dışarıda uçurayim bari dedim gaza fazla asıldım sonra rüzgar aldı götürdü :D
1-2 hafta içinde align trex 450 pro alicam -
Lama v4 hobbyrc den ana konusuna ulaşabilirsin. 60 70 sayfa falan konusu var. Tutulmasa bu kadar sayfa konuşulmazdı.
Lama nın tek kötü tarafı üzerinde gelen pervane (paller) çok kötü. en ufak çarpmada bile kırılıyor. Sadece onları değiştirmen yeterli. Xtreme paller çok acayip dayanıklı o derece
http://www.miracle-mart.com/store/index.php?main_page=product_info&products_id=599&zenid=2deef6854adbf5481c7f6d3582950f7e
bunun hem upper, hem lower ını alırsan tamamdır.
Birde yanına yedek pil al. biri şarjdayken diğerini takar uçurursun.
Tek kötü yanı, helikoptere alışınca çok yavaş ve basit kalacak. Ben şuanda lamayı açmıyorum artık rafa kaldırdım Blade 120sr yetiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -gg- -- 7 Ocak 2012; 9:58:25 >
-
quote:
Yani almadan önce söylemedeniz arkadaslar simdi oldu mu yaIptal ettirmeye calisacagim bakalim ne olacak
Bu kadar üzülmeyin, Lama v4 kullananlar pallerin birbirine çarparak kırılma sorununu daha uzun ana şaft alarak çözüyorlar. Lama v4'ün çeşitli modifiye seçenekleri var. Ayrıca siz de konu açtıktan hemen 1 gün sonra sipariş geçmişsiniz, yorum gelmesini beklememişsiniz ki. RC model işi sabır işidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backslider -- 7 Ocak 2012; 11:53:29 >
-
quote:
lama v4 hantal dır rüzgarlı hava veya ani hareket yapınca palleri birbirine çarpar size 4 kanalı öğretecek diye düşünüyorum ve birde isterseniz xtreme shaft isimli parçayı alıp kullanıp palleriniz arasındaki mesafeyi artırabilirsiniz -
Hocam eger siparisi iptal etmezlerse o zaman kullanabilirim belki yoksa onun yerine tek rotorlu olan bir model alacagim yada cok daha ucuza buluna 4 kanallilardan alip ev icerisinde ugrasacagimDaha sonra yazin baska bir model alirim
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X