Şimdi Ara

***Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ESOGÜ'lüler (2012'liler BURAYA)*** (81. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.130
Cevap
15
Favori
165.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: B94

yav tam seçecez adamı üniversiteden soğutuyorlar ya.

yok sosyal ortam anadoluya göre sıfırmış yok anadolu ezermiş falan filan.
    makine mühendisliği okuyan yok mu hiç? biraz konuşsak

edit: önceliğim tabiki eğitim ama. sözlüklerde falan millet uçmuş gitmiş. yok rezilmiş yok yok bilmemne bunun gibi şeyler.

bu arada çoğu kişi mmfnin anadolu'dan iyi olduğunu söylüyor

Dostum bırak sözlük falan okumayı bence, hele üniversite ve meslek konusunda. Yerin dibine sokuyorlar adeta, illaki okulundan memnun olmayacak kişiler olacaktır, onlar da oraya yazıyor. Tamam Anadolu'nun sosyal ortamı (özellikle Yunus Emre Kampüsü) daha güzel, imkanları daha güzel, şehirdeki konumu daha güzel falan ama Osmangazi'nin MMF'ndeki eğitimi de Anadolu'ya göre daha güzelmiş. Bizim için de ortam değil, eğitim önemli olmalı. Sonuçta birkaç sene okuyup gideceğiz. Hem okul şehre de uzak değilmiş, dolayısıyla sosyal ortamını çok rahat oluşturabilirsin. Osmangazi'deki sosyal aktiviteler dışında Anadolu'daki aktiviteleri de takip edersen daha da güzel olur hatta. Sosyal olmak istiyorsan her yerde olabilirsin, önemli olan takip etmek. Bu arada aynı fakültede olabiliriz, büyük ihtimal ben de Osmangazi MMF'ye geleceğim. Tabii aynı binalarda olmayacağız ama çok da uzak değildir eminim :)

• MMF binaları yakın birbirine. Makina-Maden-Jeoloji bir binada. İnşaat-Elektrik-Bilgisayar başka bir bina. Endüstri-Kimya-Metalurji/Malzeme bir binada. Bu üçü de kare oluşturacak şekilde sıralanmış gibi. Karenin bir kenarı eksik tabi. Orada da Dekanlık binası var.

Sosyal ortamı dert etmeyin arkadaşlar. Eskişehir'den bahsediyoruz. Sosyal olmak isteyen çok rahat olabilir. Ayrıca ufak şehir, bir başından bir başına bisikletle yarım saatte çok rahat gidebilirsiniz. Merkeze inerseniz siz de göreceksiniz orta yaşlı insan nüfusun %20'sidir. Onlar da okulu uzatanlar.

Anadolu'dan tabiki geride. Anadolu hem daha eski, hem de açıköğretimden gelen paraları sayesinde çok rahat çeviriyolar ekonomilerini. Biz de ise öğrenci belgesi 5 TL.

@aslh_n, Merhaba,

ESOGÜ Tıp Fakültesi Öğrenci Danışmanlığı Yönergesi

Kapsam
    Madde 2-Bu yönerge Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hazırlık ve 1.– 6. sınıf öğrencileri ile öğretim üyelerini kapsar.

http://ogrenciisleri.ogu.edu.tr/icerik.aspx?ID=83

• end. mühendisliği okuyan arkadaşlar lütfen bir bakın el atın çok az kaldı tercihlere sizlerle biraz daha konuşup kafamdaki her şeyin netliğe kavuşmasını istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: E®TAŞ

@aslh_n, Merhaba,

ESOGÜ Tıp Fakültesi Öğrenci Danışmanlığı Yönergesi

Kapsam
    Madde 2-Bu yönerge Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hazırlık ve 1.– 6. sınıf öğrencileri ile öğretim üyelerini kapsar.

http://ogrenciisleri.ogu.edu.tr/icerik.aspx?ID=83

Teşekkür ederim =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yıldof1

end. mühendisliği okuyan arkadaşlar lütfen bir bakın el atın çok az kaldı tercihlere sizlerle biraz daha konuşup kafamdaki her şeyin netliğe kavuşmasını istiyorum

ilk sayfada uyelerin bolumleri yaziyor. oradan ozel mesaj at istersen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yıldof1

end. mühendisliği okuyan arkadaşlar lütfen bir bakın el atın çok az kaldı tercihlere sizlerle biraz daha konuşup kafamdaki her şeyin netliğe kavuşmasını istiyorum

ilk sayfada uyelerin bolumleri yaziyor. oradan ozel mesaj at istersen.

tamam sağ ol
  • quote:

Orijinalden alıntı: lıkır lıkır

quote:

edit: önceliğim tabiki eğitim ama. sözlüklerde falan millet uçmuş gitmiş. yok rezilmiş yok yok bilmemne bunun gibi şeyler.

Dostum bırak sözlük falan okumayı bence, hele üniversite ve meslek konusunda. Yerin dibine sokuyorlar adeta, illaki okulundan memnun olmayacak kişiler olacaktır, onlar da oraya yazıyor. Tamam Anadolu'nun sosyal ortamı (özellikle Yunus Emre Kampüsü) daha güzel, imkanları daha güzel, şehirdeki konumu daha güzel falan ama Osmangazi'nin MMF'ndeki eğitimi de Anadolu'ya göre daha güzelmiş. Bizim için de ortam değil, eğitim önemli olmalı. Sonuçta birkaç sene okuyup gideceğiz. Hem okul şehre de uzak değilmiş, dolayısıyla sosyal ortamını çok rahat oluşturabilirsin. Osmangazi'deki sosyal aktiviteler dışında Anadolu'daki aktiviteleri de takip edersen daha da güzel olur hatta. Sosyal olmak istiyorsan her yerde olabilirsin, önemli olan takip etmek. Bu arada aynı fakültede olabiliriz, büyük ihtimal ben de Osmangazi MMF'ye geleceğim. Tabii aynı binalarda olmayacağız ama çok da uzak değildir eminim :)

Haklısın. Ben de böyle düşünüyorum. Hele bi girelimde gerisi gelir zaten.
    Bu arada öğrenci yurtları ve apartlara baktım biraz. Gayet uygun.

Bu arada isteğe bağlı hazırlık okuyabiliyor muyuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jay. -- 26 Temmuz 2012; 15:26:53 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lıkır lıkır

quote:

Haklısın. Ben de böyle düşünüyorum. Hele bi girelimde gerisi gelir zaten.
    Bu arada öğrenci yurtları ve apartlara baktım biraz. Gayet uygun.

Bu arada isteğe bağlı hazırlık okuyabiliyor muyuz?

Hazıra iyi alıştınız ha! Biraz araştırma yap arkadaşım.

1995-1996 öğretim yılında, yeni kaydolan öğrenciler için isteğe bağlı olarak İngilizce hazırlık eğitimi verilmeye başlanmıştır. Verilen eğitimin desteklenmesi amacıyla 1996-1997 öğretim yılından itibaren derslerin bir kısmı İngilizce açılmaktadır. Belirtilen uygulama 2008 yılında sona erdirilmiştir. Zorunlu İngilizce Hazırlığa Geçiş için çalışmalar sürdürülmektedir.

http://www2.ogu.edu.tr/~endustri/Bolum_Hakkinda/tanitim.htm

Okulda ayrıca hiçbir bölümde isteğe bağlı hazırlık yok.

http://ects.ogu.edu.tr/birimdetay.aspx?ID=53

• Kusura bakma hocam ya. Seni çok yorduk valla. Haklısın.

Herşey için teşekkürler.
  • quote:

Kusura bakma hocam ya. Seni çok yorduk valla. Haklısın.

Herşey için teşekkürler.

Yorulmak değil, sayenizde ben de öğreniyorum. Yazsanız google'a buraya yazmadan önce sonuçları siz de göreceksiniz. Sorduğunuz bir kaç soruyu ben de bilmiyordum, google amcamdan öğrendim.
  • Arkadaşlar iibf tercihi için esogü'yü önerir misiniz? Uludağ ile ikilemdeyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: RockMeOut

Arkadaşlar iibf tercihi için esogü'yü önerir misiniz? Uludağ ile ikilemdeyim

Hocam açık konuşmak gerekirse Anadolu'nun İİBF'sinin daha iyi olduğunu duydum, OGÜ'ye göre. Uludağ ile karşılaştırmasını bilmiyorum. İşletme okuyan arkadaşım var, gayet de memnun okulundan ama; sen ne düşünürsün bilemem.

İkinci öğretim dersleri bayağı bir geç oluyor yalnız, onu belirteyim. Eğer ikinci öğretim yazma ihtimalin varsa. Fakülte, kampüsün girişinde, yeni güzel ve geniş bir kantin yaptılar. Üniversitenin merkezindesiniz diyebilirim. Merkez kantine yakın, kütüphane, kongre salonu, rektörlük, tıp fakültesi bu merkezlerin tam ortasındasınız nerdeyse. Tramvay durağı yürüyerek 5 dakika. Yalnız hemen kapınızın dibine camii ve ilahiyat fakültesi yapıldı.

• quote:

quote:

Hocam açık konuşmak gerekirse Anadolu'nun İİBF'sinin daha iyi olduğunu duydum, OGÜ'ye göre. Uludağ ile karşılaştırmasını bilmiyorum. İşletme okuyan arkadaşım var, gayet de memnun okulundan ama; sen ne düşünürsün bilemem.

İkinci öğretim dersleri bayağı bir geç oluyor yalnız, onu belirteyim. Eğer ikinci öğretim yazma ihtimalin varsa. Fakülte, kampüsün girişinde, yeni güzel ve geniş bir kantin yaptılar. Üniversitenin merkezindesiniz diyebilirim. Merkez kantine yakın, kütüphane, kongre salonu, rektörlük, tıp fakültesi bu merkezlerin tam ortasındasınız nerdeyse. Tramvay durağı yürüyerek 5 dakika. Yalnız hemen kapınızın dibine camii ve ilahiyat fakültesi yapıldı.

İmana geliriz hocam o mühim değil de :) peki osmangazide özel yurt olayının pek olmadıgını duydum.doğru mudur? illa kyk veya eve mi çıkmak gerekiyor? bir de tramay ile merkez kaç dakika sürüyor? ve özel yurtları varsa kampüse yakın mı hocam?

• quote:

quote:

quote:

İmana geliriz hocam o mühim değil de :) peki osmangazide özel yurt olayının pek olmadıgını duydum.doğru mudur? illa kyk veya eve mi çıkmak gerekiyor? bir de tramay ile merkez kaç dakika sürüyor? ve özel yurtları varsa kampüse yakın mı hocam?

KYK + torpille girebildiğin yarı özel yurtlar var. Gayet güzel. Okula yürüyerek 10 dakika. Onun dışında sana yemek veren özel yurt bilmiyorum.

Tramvay ile merkez 15-20 dakika sürer. Giden tramvaya yetişemeyip, yeni tramvay beklersen bile 25 dakika sürer. Önceki sayfalarda da bu tip konular tartışıldı, oradan da fikir edinebilirsin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

KYK + torpille girebildiğin yarı özel yurtlar var. Gayet güzel. Okula yürüyerek 10 dakika. Onun dışında sana yemek veren özel yurt bilmiyorum.

Tramvay ile merkez 15-20 dakika sürer. Giden tramvaya yetişemeyip, yeni tramvay beklersen bile 25 dakika sürer. Önceki sayfalarda da bu tip konular tartışıldı, oradan da fikir edinebilirsin.

tamam hocam inceleyeceğim.
    peki iibfnin geçme notunu ve çan eğrisinin olup olmadıgını biliyor musun

• quote:

tamam hocam inceleyeceğim.
    peki iibfnin geçme notunu ve çan eğrisinin olup olmadıgını biliyor musun

Tüm bölümlerde şöyle bir olay var:

Sınavdan sonra sınıf ortalaması belirlenir. Notunuza baktığınız yerden sınıf ortalamasını da görürsünüz. Vize ve finallere göre başarı notunuz hesaplanır. Başarı notunda; en alt FF sınırı 35'tir. Hocalar 35'ten aşağısına FF vermek zorundadır. Çok sık rastlanmasa da bazı hocalar bu sınırı yükseltebilir. Bu en fazla 40 oldu şimdiye kadar İnşaat bölümünde. Ondan sonra harf notları hocaların takdirine kalmıştır. Bazı hoca hiç AA vermez, bazısı hiç BB vermez. Genelde ortalama etrafındaki kalabalık güruh CC alır, ona göre diğer notlar verilir.

Tıptaki sistemi bilmiyorum.

• arkadaslar osmangazi tıp hakkında dusunceleriniz nelerdir..?
    sehir olarak eskisehir hosuma gitti ancak,
    yasam nasıldır?
    ulasım nasıldır?
    egitim nasıldır?
    yurt imkanları nasıldır?
    soru işaretleriyle doluyum...:/
  • quote:

Orijinalden alıntı: MissEliotte

arkadaslar osmangazi tıp hakkında dusunceleriniz nelerdir..?
    sehir olarak eskisehir hosuma gitti ancak,
    yasam nasıldır?
    ulasım nasıldır?
    egitim nasıldır?
    yurt imkanları nasıldır?
    soru işaretleriyle doluyum...:/

eskisehirde yasam iyidir bence, ben kotu yanini gormedim daha.
    ulasim cok guzeldir. tramvay onemli yerlere gider, oradan da otobuse binebilirsiniz. en uzak yerler 40 dakka surer.
    tipin egitimini bilmiyorum ama okulun tum kaynaklari tipa akitiliyor, iyidir heralde :)
    yurt mevzusunu onceki sayfalarda bol bol konustuk, oraya bakabilirsin.

• osmangazi makine mühendisliği nasıldır? sanırım ülkücüler çoğunluktaymış okulda. diğer görüşten öğrencilere sataşma durumu olur mu? ( siyasete bulaşmam ama görüşlerimden dolayı sıkıntı yaşar mıyım ?) ya da vay işte sen saç uzatmışın küpe takmışın diyerekten sataşan olur mu? (saç uzatmam küpe takmam)

sorularımın amacı okuldaki özgürlüğün boyutlarını ölçmek bir de eğitim seviyesi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Man Of War

osmangazi makine mühendisliği nasıldır? sanırım ülkücüler çoğunluktaymış okulda. diğer görüşten öğrencilere sataşma durumu olur mu? ( siyasete bulaşmam ama görüşlerimden dolayı sıkıntı yaşar mıyım ?) ya da vay işte sen saç uzatmışın küpe takmışın diyerekten sataşan olur mu? (saç uzatmam küpe takmam)

sorularımın amacı okuldaki özgürlüğün boyutlarını ölçmek bir de eğitim seviyesi..

okulun geneli zaten ya ulkucu ya da cemaatci. fakat bu tip siyasi kavgalar yasanmiyor. solculari iyi sindirmis durumdalar. sac uzatana, kupe takana kimse karismiyor. rahat olabilirsin o konuda. senliklerde alkol icemiyorsun ama, bahsettigin ulkucu tayfa devriye geziyor. zaten okulda tip fakultesi oldugu icin, kapilar herkese acik ve senliklerde de liseli apaciler ve ergen kizlar dolusuyor. kisacasi pek bi tadi olmuyor. 4. seneme giriyorum, daha dinleyecegim 1 kisi bile gelmedi senliklere. pop agirlikli sanatcilar geliyor. atiye, murat boz vs.

• 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.