Şimdi Ara

Eskişehir Osmangazi mi GYTE mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayar mühendisliği yazmayı düşünüyorum. İki üniversite arasında kaldım. Osmangazi üniversitesinin başarı sıralaması daha iyi olmasına rağmen gebze YTE bana daha iyi bir üniversiteymiş gibi geliyor. Sizce hangisini seçmeliyim?

• arkadaşım Osmangazi Üniversitesini bilmiyorum ama GYTE çok iyi bir üniversitedir. Bir kere kampüsü çook büyük sanırım ODTÜ İYTE sonra GYTE geliyormuş (bu yanlış olabilir emin değilim) benim babam orada çalışıyor ve bizde geziye gittik. Her yer çayırlık çimenlik hatta inekler bile var(ciddiyim). Bir kere o puanlar böyle bir üniversiteye ve böyle bir eğitime çok az. Aslında biraz isminden kaynaklanıyor Gebze ama okul tam arada yani bir dere var onun arkası KOCAELİ önü İSTANBUL (kanalizasyon yada telefon kapaklarında yazıyor) ama rektörlük binası Kocaeli tarafında olduğu için ismi öyle olmuş. Öğretim görevlisi/öğrenci oranı çook iyi 10 kişiye bir ög düşüyor sanırım.

Senin sorun varsa sorabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetagah

arkadaşım Osmangazi Üniversitesini bilmiyorum ama GYTE çok iyi bir üniversitedir. Bir kere kampüsü çook büyük sanırım ODTÜ İYTE sonra GYTE geliyormuş (bu yanlış olabilir emin değilim) benim babam orada çalışıyor ve bizde geziye gittik. Her yer çayırlık çimenlik hatta inekler bile var(ciddiyim). Bir kere o puanlar böyle bir üniversiteye ve böyle bir eğitime çok az. Aslında biraz isminden kaynaklanıyor Gebze ama okul tam arada yani bir dere var onun arkası KOCAELİ önü İSTANBUL (kanalizasyon yada telefon kapaklarında yazıyor) ama rektörlük binası Kocaeli tarafında olduğu için ismi öyle olmuş. Öğretim görevlisi/öğrenci oranı çook iyi 10 kişiye bir ög düşüyor sanırım.

Peki verilen diplomanın yurtdışında geçerliliği var mı? Osmangaziye oranla GYTE daha içime siniyor aslında ama karar veremiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: izoo

quote:

arkadaşım Osmangazi Üniversitesini bilmiyorum ama GYTE çok iyi bir üniversitedir. Bir kere kampüsü çook büyük sanırım ODTÜ İYTE sonra GYTE geliyormuş (bu yanlış olabilir emin değilim) benim babam orada çalışıyor ve bizde geziye gittik. Her yer çayırlık çimenlik hatta inekler bile var(ciddiyim). Bir kere o puanlar böyle bir üniversiteye ve böyle bir eğitime çok az. Aslında biraz isminden kaynaklanıyor Gebze ama okul tam arada yani bir dere var onun arkası KOCAELİ önü İSTANBUL (kanalizasyon yada telefon kapaklarında yazıyor) ama rektörlük binası Kocaeli tarafında olduğu için ismi öyle olmuş. Öğretim görevlisi/öğrenci oranı çook iyi 10 kişiye bir ög düşüyor sanırım.

Peki verilen diplomanın yurtdışında geçerliliği var mı? Osmangaziye oranla GYTE daha içime siniyor aslında ama karar veremiyorum.

evet yurt dışına gelirsek öğrencilerin biraz az olmasından mıydı bir şey demişti ordaki rehber neyse GYTE de erasmus yapmak diğer üniversitelere göre daha kolay olduğunu söylemişti. Ayrıca Türkiye'de bu üniversite pek de fazla bilinmese de yurt dışında tanınmış bir üniversite. Diplomanın yurtdışında geçerliliği olup olmadığı konusunda ise hiçbir fikrim yok

• quote:

quote:

quote:

evet yurt dışına gelirsek öğrencilerin biraz az olmasından mıydı bir şey demişti ordaki rehber neyse GYTE de erasmus yapmak diğer üniversitelere göre daha kolay olduğunu söylemişti. Ayrıca Türkiye'de bu üniversite pek de fazla bilinmese de yurt dışında tanınmış bir üniversite. Diplomanın yurtdışında geçerliliği olup olmadığı konusunda ise hiçbir fikrim yok

Peki çok teşekkür ederim

• quote:

Bilgisayar mühendisliği yazmayı düşünüyorum. İki üniversite arasında kaldım. Osmangazi üniversitesinin başarı sıralaması daha iyi olmasına rağmen gebze YTE bana daha iyi bir üniversiteymiş gibi geliyor. Sizce hangisini seçmeliyim?

başarı sırasına aldanma gyte nin eğitim kalitesi tartışılmaz özellikle bilgisayar mühendisliğinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sherlock Holmes

quote:

Bilgisayar mühendisliği yazmayı düşünüyorum. İki üniversite arasında kaldım. Osmangazi üniversitesinin başarı sıralaması daha iyi olmasına rağmen gebze YTE bana daha iyi bir üniversiteymiş gibi geliyor. Sizce hangisini seçmeliyim?

başarı sırasına aldanma gyte nin eğitim kalitesi tartışılmaz özellikle bilgisayar mühendisliğinde

Gebzeyi anadolu üniversitesinin de üstüne mi almalıyım sizce?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sherlock Holmes

quote:

Gebzeyi anadolu üniversitesinin de üstüne mi almalıyım sizce?

o senin tercihin ben karışmak istemem ama gyte nin eğitiminin daha kaliteli olduğunu belirtmek isterım birde istanbulda oturuyorsan istanbula yakınlığıda avantaj olur

• Sherlock Holmes kullanıcısına yanıt
    Yok istanbulda oturmuyorum. Ama sanırım istanbula yakınlığı kurslar açısından falan bakıldığında avantaj olur.
  • GYTE eğitimi iyidir fakat O kadar. Kampüsün büyük olması bir şey ifade etmiyor malesef. Çünkü kampüs boş. Odtü de olduğu gibi sosyal Olanaklar sunmuyor. Mezunları muhtemelen ogu ye göre daha avantajlı. Ancak başka bir açıdan bakıldığında Eskişehir de çok çok daha yasanilasi bi yer. Bi de GYTE çok zor. Cidden ituden odtuden daha zor bitirmek. Bunu da göz önünde bulundur :-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet zordur kampüsde büyüktür ama güzel değildir ama okul tuzla da sayılır istanbulun bitişi içinden haydarpaşa treni geçiyor istanbula gidip gelmek kolaydır
  • kirmik K kullanıcısına yanıt
    Peki bu ölü tercih nedir? Yani ben 46 bindeyim ve GYTE 54 binde.Atıyorum buraya giremedim altındaki 50 binlik yerlerin gelme olasılığı da ortadan kalkıyor mu?
  • quote:

Peki bu ölü tercih nedir? Yani ben 46 bindeyim ve GYTE 54 binde.Atıyorum buraya giremedim altındaki 50 binlik yerlerin gelme olasılığı da ortadan kalkıyor mu?

öncelikle o 46 binler 54 binler bir önceki seneye ait taban puanlar. bölümlerin taban puanı öncesinden belli değil yani. ilk 100'ün tamamı bu sene gyte bilgisayarı tercih etse bu seneki taban puanı çılgın atar yani :)
    yerleştirme sistemi şöyle:
    1. sıradan başlanır. nereyi tercih etmişse oraya yerleştirilir, o bölümün kontenjanı 1 eksilir, sonra bir sonrakine geçilir ve bu şekilde devam eder. sıra sana geldiğinde senin de ilk tercihine bakılacak. sıralaması senden önde olanlar o bölümün kontenjanını doldurmuşsa ikinci tercihine bakılacak ve sen yerleşene veya tercihlerinin sonuna gelene kadar bu işlem devam edecek.
    yani öyle bir durum yok kısacası. gyteye yerleşemezsen senin sıralamandan öncekiler gyte bil müh'ün kontenjanını doldurmuş demektir. bu da bir sonraki senenin kılavuzuna bu şekilde yansıyacak. altına yazdığın yere sen son sıradan girersen bir sonraki sene taban puan olarak senin puanın görünecek. öyle bişey.

• quote:

Orijinalden alıntı: kirmik

quote:

öncelikle o 46 binler 54 binler bir önceki seneye ait taban puanlar. bölümlerin taban puanı öncesinden belli değil yani. ilk 100'ün tamamı bu sene gyte bilgisayarı tercih etse bu seneki taban puanı çılgın atar yani :)
    yerleştirme sistemi şöyle:
    1. sıradan başlanır. nereyi tercih etmişse oraya yerleştirilir, o bölümün kontenjanı 1 eksilir, sonra bir sonrakine geçilir ve bu şekilde devam eder. sıra sana geldiğinde senin de ilk tercihine bakılacak. sıralaması senden önde olanlar o bölümün kontenjanını doldurmuşsa ikinci tercihine bakılacak ve sen yerleşene veya tercihlerinin sonuna gelene kadar bu işlem devam edecek.
    yani öyle bir durum yok kısacası. gyteye yerleşemezsen senin sıralamandan öncekiler gyte bil müh'ün kontenjanını doldurmuş demektir. bu da bir sonraki senenin kılavuzuna bu şekilde yansıyacak. altına yazdığın yere sen son sıradan girersen bir sonraki sene taban puan olarak senin puanın görünecek. öyle bişey.

Bunları biliyorum ama matematiksel sıralama yapılması gerektiğini söylüyorlar. Yoksa sıkıntı çıkabilirmiş.Ölü tercih olabilirmiş.

• quote:

Bunları biliyorum ama matematiksel sıralama yapılması gerektiğini söylüyorlar. Yoksa sıkıntı çıkabilirmiş.Ölü tercih olabilirmiş.

ya o ölü tercih dedikleri sıralamayla ilgili. senin puanın diyelim ki itü bilgisayara yetiyor. sen onun önüne gyte yazıyorsun. gyte muhtemelen tutacağı için itüyü kazanabilecek durumda olmana rağmen gyte senin sıralamanda önde olduğu için oraya yerleşiyorsun, itüye yerleşemiyorsun.
    sen ogü ye yerleşebilecekken gyte'yi öne yazabilirsin. senin tercihin yani.
  • quote:

quote:

ya o ölü tercih dedikleri sıralamayla ilgili. senin puanın diyelim ki itü bilgisayara yetiyor. sen onun önüne gyte yazıyorsun. gyte muhtemelen tutacağı için itüyü kazanabilecek durumda olmana rağmen gyte senin sıralamanda önde olduğu için oraya yerleşiyorsun, itüye yerleşemiyorsun.

peki diyelim gyte'ye yerleşemedim ogü'ye girme ihtimalim olmuyor mu?

• quote:

quote:

quote:

peki diyelim gyte'ye yerleşemedim ogü'ye girme ihtimalim olmuyor mu?

oluyor tabi ki.

• kirmik K kullanıcısına yanıt
    tamam o zaman çok teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.