Şimdi Ara

Eskişehir'de yeni stat için ilk adım atıldı.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
5.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Şehir olarak Eskişehir son zamanlardaki gelişmesiyle Türkiyede en güzel şehirlenderdir.Hatta bana göre en güzeli.Şehir olarak kimse kusura bakmasın ama Trabzon çok sönük kalır Eskişehirin yanında.

İsme aldanmayın, bir abimizin dediği gibi gelinde medeniyet görün...
  • Yahu arkadaşlar tartışmaya bile gerek yok. Ben Trabzona iş icabı çok sık gidip geliyorum. Trabzonu seven bir Eskişehirliyim. Trabzonluların güzel şehirleşmeleri olmadığı için onlara gerçekten üzülüyorum. Jeopolitik yönden hele ki ulaşım konusunda biraz sıkıntılı bir şehir. Geceleri rahat rahat gezemeyeceğiniz bir şehir. Ama Eskişehir'de insanlar sabah 6'ya kadar güvenle gezebilir caddelerde.(Ki zaten 7 de tekrar gün başlar)

Eskişehir, tam bir Orta Avrupa şehri görünümünde. Uluslararası futbol severleri ağırlamak için şehir dokusu, ulaşım, güçlü konaklama imkanları, güvenlik, ve sosyal açıdan (kavga, gürültü) sakin, çok imkanı olan bir şehir olmak önemlidir. Ki tüm bunlar zaten Eskişehir'de var.

Anadolu futbolunun adını ilk Eskişehirspor duyurdu. Türkiye'nin ilk trübünün kültürünün (amigoluk) temelleri Eskişehir de atıldı. Avrupa kupaları, Türkiye kupası şampiyonlukları, iki kere hakkı yenip kaçan şampiyonluklar... Daha sonra da Trabzonun yıldızı parladı. Ve hakettiği şampiyonlukları aldı. Ama günümüze gelirsek tüm bunlar mazide kaldı. Ama bunlar önemli olmasına rağmen günümüze dönersek yukarıda saydığım şehirle ilgili maddeler çok daha önemli.

Uzmanların bu şehri seçmelerinde bu yüzden bir kusur görmüyorum. Trabzon son yıllarda kabuk değiştiren bir şehir durumunda. Ama objektif olarak söylersem, oturmuş bir şehir halini alması için uzun yıllar lazım. Çünkü merkezi bile çok küçük. Merkezin içerisinde 1 uzun cadde var. Adı Maraş. Ve burada iki araçın zıt yönde geçebileceği genişlikte. İnsanların ferahlayacağı deniz sahili var diyemiyeceğim çünkü Fatsa ilçesinin bile daha güzel bir sahili var. Doğayı yönetemeyen bir şehirleşme var açıkçası. Maraşa paralel Uzun sokak var. Buna Eskişehirliler gülecek ama burası kalabalık bir sokaktan ibaret. Yukarıdaki Tanjant denilen caddeyi merkezden (cazibe merkezi) sayamayız çünkü orası mahallelere giden bir yol.

Trabzon böyleyken her gün Hızlı trenlerle, otobüslerle, trenlerle İzmirden,Ankaradan,Kütahyadan,Bursadan,Afyondan,Bilecikten yüzlerce genç Eskişehir'e akın ediyor. Neden? O kadar çok sosyal imkan varki Eskişehirde. Güvenli, huzurlu, modern ve diri bir şehir de ondan. Eee bırakın da bu stad Eskişehire inşa edilsin. Avrupalılara ne kadar gelişmiş şehirler kurabileceğimizi gösterelim. Tabi ben Trabzonun da gelişmesini cani gönülden istiyorum. Keşke şimdi orasının da gelişmişlik seviyesi yukarılarda olsaydı da oraya da stad şimdiden inşa edilseydi diyorum. Çünkü orası da benim canım vatanımın toprağı. Onlar da benim vatandaşım. Trabzonspor da benim ülkemin değerli bir takımı.

Tabi Eskişehirsporluyum ama anlamsız kavgalara da karşıyım. İnsanlarımızı düzeyli olmaya davet ediyorum. Çünkü biz Osmanlı medeniyetinin torunlarıyız. Avrupalılar dediklerimiz medeniyeti bizde keşfettiler. Şimdi tüm Trabzonsporluları bu yazıma desteğe davet ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: entelardo

Yahu arkadaşlar tartışmaya bile gerek yok. Ben Trabzona iş icabı çok sık gidip geliyorum. Trabzonu seven bir Eskişehirliyim. Trabzonluların güzel şehirleşmeleri olmadığı için onlara gerçekten üzülüyorum. Jeopolitik yönden hele ki ulaşım konusunda biraz sıkıntılı bir şehir. Geceleri rahat rahat gezemeyeceğiniz bir şehir. Ama Eskişehir'de insanlar sabah 6'ya kadar güvenle gezebilir caddelerde.(Ki zaten 7 de tekrar gün başlar)

Eskişehir, tam bir Orta Avrupa şehri görünümünde. Uluslararası futbol severleri ağırlamak için şehir dokusu, ulaşım, güçlü konaklama imkanları, güvenlik, ve sosyal açıdan (kavga, gürültü) sakin, çok imkanı olan bir şehir olmak önemlidir. Ki tüm bunlar zaten Eskişehir'de var.

Anadolu futbolunun adını ilk Eskişehirspor duyurdu. Türkiye'nin ilk trübünün kültürünün (amigoluk) temelleri Eskişehir de atıldı. Avrupa kupaları, Türkiye kupası şampiyonlukları, iki kere hakkı yenip kaçan şampiyonluklar... Daha sonra da Trabzonun yıldızı parladı. Ve hakettiği şampiyonlukları aldı. Ama günümüze gelirsek tüm bunlar mazide kaldı. Ama bunlar önemli olmasına rağmen günümüze dönersek yukarıda saydığım şehirle ilgili maddeler çok daha önemli.

Uzmanların bu şehri seçmelerinde bu yüzden bir kusur görmüyorum. Trabzon son yıllarda kabuk değiştiren bir şehir durumunda. Ama objektif olarak söylersem, oturmuş bir şehir halini alması için uzun yıllar lazım. Çünkü merkezi bile çok küçük. Merkezin içerisinde 1 uzun cadde var. Adı Maraş. Ve burada iki araçın zıt yönde geçebileceği genişlikte. İnsanların ferahlayacağı deniz sahili var diyemiyeceğim çünkü Fatsa ilçesinin bile daha güzel bir sahili var. Doğayı yönetemeyen bir şehirleşme var açıkçası. Maraşa paralel Uzun sokak var. Buna Eskişehirliler gülecek ama burası kalabalık bir sokaktan ibaret. Yukarıdaki Tanjant denilen caddeyi merkezden (cazibe merkezi) sayamayız çünkü orası mahallelere giden bir yol.

Trabzon böyleyken her gün Hızlı trenlerle, otobüslerle, trenlerle İzmirden,Ankaradan,Kütahyadan,Bursadan,Afyondan,Bilecikten yüzlerce genç Eskişehir'e akın ediyor. Neden? O kadar çok sosyal imkan varki Eskişehirde. Güvenli, huzurlu, modern ve diri bir şehir de ondan. Eee bırakın da bu stad Eskişehire inşa edilsin. Avrupalılara ne kadar gelişmiş şehirler kurabileceğimizi gösterelim. Tabi ben Trabzonun da gelişmesini cani gönülden istiyorum. Keşke şimdi orasının da gelişmişlik seviyesi yukarılarda olsaydı da oraya da stad şimdiden inşa edilseydi diyorum. Çünkü orası da benim canım vatanımın toprağı. Onlar da benim vatandaşım. Trabzonspor da benim ülkemin değerli bir takımı.

Tabi Eskişehirsporluyum ama anlamsız kavgalara da karşıyım. İnsanlarımızı düzeyli olmaya davet ediyorum. Çünkü biz Osmanlı medeniyetinin torunlarıyız. Avrupalılar dediklerimiz medeniyeti bizde keşfettiler. Şimdi tüm Trabzonsporluları bu yazıma desteğe davet ediyorum.

• muttalipe yapılması çok kötü olmuş.bence şuanki stadın yerine yapılabilse çok güzel olurdu.yandaki antreman sahasını da kattın mı kocaman arazi.altına da otopark falan yapardın.

tabi giriş ve çıkışta trafik felç olurdu.neyse biz göremicez belkide yeni stadı ama belki okulda kalırsak gideriz yeni stada.

eskişehirimize hayırlı olsun şimdiden
  • ne eskişehire stad yapılıyo nede trabzona
  • quote:

Orijinalden alıntı: tulamistad

şuraya bak koskoca trabzona yapılmıyo hersene ligde ortalarda durmayı amaç edinen bir avuç taraftarı olan eskişehire stad yapılıyo niye trabzona yapılmıyo dersenizde tek sebebi tranvayın olmaması o stad avrupa şanpiyonasından başka ne işe yarayacakki eskişehir taraftarı taş patlasa o stadın ancak bir tiribününü doldurur. eskişehirlilere bişe dediğim yok orayada yapılsın ma bu ülkede modern büyük stadı en çok hakeden takım trabzon ve beşiktaşdır.

ulan arkadaş şu lafları söyledim tartışma nerelere gitti .lan ne turizimi ne nüfüsü stad yapmak için bu şartlarmı aranıyo stadlar ihtiyaçdan doğar bu ülkede taraftarı stada sığmayan belkide tek kulüp biziz ülke futbolunda belli ivme yakalamışız şehirde sporcular altyapı olanaksızlıklarından çırpınp duruyolar tarftar olarak ülkenin her yanına hemen hemen yayılmış durumdayız .yapmayın etmeyin beyler eskişehirlilere lafım yok ama aklı başında idoolojilerden uzak tarafsız bir insana sorsanız hangi şehir stadı hakediyo bunun tartışmasız yanıtı trabzon olur. eskişehirde bizim bir ilimiz orayada yapılsın ama trabzona yapılmadan oralara yapılması çok anlamsızdır örneğin kayseriye stad yapıldıda ne oldu. dolabiliyomu.

• quote:

Orijinalden alıntı: tulamistad

şuraya bak koskoca trabzona yapılmıyo hersene ligde ortalarda durmayı amaç edinen[b] bir avuç taraftarı olan eskişehire stad yapılıyo niye trabzona yapılmıyo dersenizde tek sebebi tranvayın olmaması o stad avrupa şanpiyonasından başka ne işe yarayacakki eskişehir taraftarı taş patlasa o stadın ancak bir tiribününü doldurur. eskişehirlilere bişe dediğim yok orayada yapılsın ma bu ülkede modern büyük stadı en çok hakeden takım trabzon ve beşiktaşdır.

Dostum iyi güldürdün beni yav..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.