Şimdi Ara

Eskiden güvercinler nasıl bu kadar uzun yerlere gidebiliyordu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet Aklıma takıldı bu soru diyelim istanbuldaki bir kişi güvercin ile ankaradaki bir kişiye mektup yolluyor bu güvercin nasıl yolu şaşırmadan gidiyor?
    navigasyon falan mı var ?
    Benim düşüncem insanlar gittikleri yerlere güvercinleri de etrafı görecek şekilde götürüyorlardı.
    Sizin düşünceleriniz neler ?

• Ben posta guvercinlerinin adresi nasil bildigini bile anlamis degilim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Eskiden güvercinler nasıl bu kadar uzun yerlere gidebiliyordu ?

*Ekleme
     Eskiden güvercinler nasıl bu kadar uzun yerlere gidebiliyordu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feather -- 28 Mayıs 2015; 15:22:04 >

• Tabiki de kargo birds sayesinde

• Uçarak

• İstanbul'daki kişi Ankara'daki yere bir şey yollamak istediğinde İstanbul'daki kişi daha önceden Ankara'da yetişmiş bir güvercini İstanbul'dan uçuruyor. Yani kısaca A şehrindeki biri B şehrine A şehrinde yaşayan güvercinlerden değil B şehrinde yaşamış güvercinlerden uçuruyor. Güvercinlerde manyetik alan okuma özelliği var detaylı bilgiyi google'da bulabilirsin. Bunu tıpkı uzak bir yere bırakılan köpeğin tekrar eve dönmesine benzetebiliriz.
  • Bize niye soruyosun kuslara sor bunuda mi biz soyleyek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BosYapmayiSeverim -- 28 Mayıs 2015; 15:40:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne kadar garip insanlar var
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: noktape

İstanbul'daki kişi Ankara'daki yere bir şey yollamak istediğinde İstanbul'daki kişi daha önceden Ankara'da yetişmiş bir güvercini İstanbul'dan uçuruyor. Yani kısaca A şehrindeki biri B şehrine A şehrinde yaşayan güvercinlerden değil B şehrinde yaşamış güvercinlerden uçuruyor. Güvercinlerde manyetik alan okuma özelliği var detaylı bilgiyi google'da bulabilirsin. Bunu tıpkı uzak bir yere bırakılan köpeğin tekrar eve dönmesine benzetebiliriz.

Teşekkürler hocam yorumunuz için
  • Şehirlerde işlemez güvercinli posta falan. anca bozkırlarda dağlık kırsal yerlerde kaleler arası oluyormuş o da allah a emanet yani kuş denk gelirse.

edit: şimdi baktım dediğin gibi önce bir yerde(a) büyütülüp sonra b kalesine götürülüyorlarmış. b den serbest bırakılanlar büyük ihtimal a'ya dönüyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi APOTHEON -- 28 Mayıs 2015; 20:42:44 >
  • Dostum, kuşlarda aile mantığı vardır. mesela ankara'da, bir erkek güvercin, dişi güvercinle çiftleştirilir. bu şekilde aileye ve bir yuvaya sahip olurlar. yani ev anlayışı. sonra bu kuş istanbul'a gittiği zaman, serbet bırakılınca direk evine doğru uçar.
    posta güvercinleri bu şekilde kullanılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkishpower$

Dostum, kuşlarda aile mantığı vardır. mesela ankara'da, bir erkek güvercin, dişi güvercinle çiftleştirilir. bu şekilde aileye ve bir yuvaya sahip olurlar. yani ev anlayışı. sonra bu kuş istanbul'a gittiği zaman, serbet bırakılınca direk evine doğru uçar.
    posta güvercinleri bu şekilde kullanılır

Mantıklı
    Sağolun yorumunuz için.
  • Yolda dinlenme tesisleri var

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.