Şimdi Ara

Eski tüplü monitörden ne yapılır (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • daha sabah 2 tv kartı getirdim elektronikçiden ...
    Sayın Untayk;
    2n3055li, eht trafosu ile yüksek voltaj üretimi yapıcam yalnız yeterli bilgi bulamadım :( primeri falan kaç spir olacak? ehhtnin eksi si ne olacak? 4 tane kablo çıkıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: 20playback

"IC leri,D leri,C leri,R leri,L leri,TR ler"

IC: Integrated Circuit, ENTEGRE

D: DİODE ,DİYOT

C: CAPACİTOR , KONDANSATÖR

R: RESİSTOR , DİRENÇ

L: Inductor, BOBİN (İNGİLİZCESİ NE YA ?)

TR: TRANSİSTÖR

hepsinin başını büyük yazıp gerisibni küçük yazamay üşendim ondan büyük

Çorbada tuzumuz bulunsun

• quote:

Orijinalden alıntı: aeronics

quote:

Çorbada tuzumuz bulunsun

Anladıysam sarışın oluyum (Arabım)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aeronics

quote:

Çorbada tuzumuz bulunsun

Anladıysam sarışın oluyum (Arabım)

(İNGİLİZCESİ NE YA ?) diye yazınca ben de eksik olanları tamamlayayım dedim.

• Yeni farkettim

• Teşekkürler Hocam

Ya benim anlamadığım bişey var , koşkoca TO3 kılıfında transistör(2n3055= 15 amper verebiliyor birde küçücük 50n06 50 amper verebiliyor

nasıl böyle oluyor ya?
  • @20playback
    Biri BJT diğeri Mosfet transistör.Mosfet'in iç direnci çok düşüktür , o yüzden P=I^2*R'den üzerinde harcanan güç çok az olur.BJT'te ise 0.7V civarı gerilim düşümü olur.P=I*V yüzünden yüksek güç harcanır.

Bir de genele söylüyorum : Forumu Chat amaçlı kullanmayın.Burası bilgi paylaşılan bir yer , boş boş muhabbet edilmez.10 sayfalık konuda 2 ileti anca bilgi dolu oluyor , gerisi boş.Bilgi bulmayı çok zorlaştırıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pea.

@20playback
    Biri BJT diğeri Mosfet transistör.Mosfet'in iç direnci çok düşüktür , o yüzden P=I^2*R'den üzerinde harcanan güç çok az olur.BJT'te ise 0.7V civarı gerilim düşümü olur.P=I*V yüzünden yüksek güç harcanır.

Bir de genele söylüyorum : Forumu Chat amaçlı kullanmayın.Burası bilgi paylaşılan bir yer , boş boş muhabbet edilmez.10 sayfalık konuda 2 ileti anca bilgi dolu oluyor , gerisi boş.Bilgi bulmayı çok zorlaştırıyorsunuz.

niye bjt'leri tarihe karıştırmıyorlar ? bjt'lerin iyi bi özelliğimi var ?

Fiyat olrak Fet kat kat ucuz...
  • en iyisini yapmişsın!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih.k.87

en iyisini yapmişsın!

/>

Harbiden.Burası konu dışı değil
  • Furkan biraz pm ile yardım iste
  • Mosfetler ( özellikle yüksek akımlı olanları kastediyorum ! ) genelde anahtarlamalı / switching çalışmalarda kullanılıyorlar. Bipolarların da çoğunluğu linear çalışmada. Aynı voltaj ve amperj ve güçteki mosfet ile bjt nin fiyatlarını karşılaştırısanız demek istediğimi anlarsınız sanırım.http://www.bluemavi.com/vitrin/tablo_new.asp?adet=1&kitap_id=760015&kategori=56
    gibi yani...
    Her malzemenin farklı kullanım alanı ve amacı var.
    Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: untayk

Mosfetler ( özellikle yüksek akımlı olanları kastediyorum ! ) genelde anahtarlamalı / switching çalışmalarda kullanılıyorlar. Bipolarların da çoğunluğu linear çalışmada. Aynı voltaj ve amperj ve güçteki mosfet ile bjt nin fiyatlarını karşılaştırısanız demek istediğimi anlarsınız sanırım.http://www.bluemavi.com/vitrin/tablo_new.asp?adet=1&kitap_id=760015&kategori=56
    gibi yani...
    Her malzemenin farklı kullanım alanı ve amacı var.
    Saygılar.

Açıklama için teşekkürler

Annemlerden zorla 100 tl bluemaviden elektronik sipariş izni aldım bütün malzemelerimi liste yapıp sepete attım en son bir baktım 250 TL tuttu

Birşeyleri atıyım diyorum olmuyor hepsi lazım 2n3055 i atıyım 50n06 falan alıyım dedim onlarda lazım çıktı Artık birşeyler yapıp izin alacam

• quote:

Orijinalden alıntı: certy

quote:

Orijinalden alıntı: Fatih.k.87

en iyisini yapmişsın!

Bir şey yapmamış ki.

Boş mesaj atmayı ne kadar çok seviyorsunuz.

yanlış mesajı alıntı yaptım :D her neyse ya lehim pompam yokki havya ile eriterek zor oluyor çıakrtmak içinde trafo var bir kaç transformatör var. en önemlileri neler size kalsa dirençleride sökücem :D yanlış anlamayın tabi şakasına söyledim :D soğutuclar işime ayrarmı ve o aletler soğuyormu :D

• o aletler soğumaz , soğutur. Metal yüzeyi genişletir , malzemenin gövdesindeki sıcaklığı alıp dışarıya saçar. Dirençlere gerek yok ( irilerini alırsan iyi olur tabi , yani Watt lı olanlarını )
  • quote:

Orijinalden alıntı: untayk

o aletler soğumaz , soğutur. Metal yüzeyi genişletir , malzemenin gövdesindeki sıcaklığı alıp dışarıya saçar. Dirençlere gerek yok ( irilerini alırsan iyi olur tabi , yani Watt lı olanlarını )

bende öyle düşünmüştüm :D
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.