Şimdi Ara

Eski tüplü monitörden ne yapılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • elimde tüplü bir monitömr var çalışıyor ama ekran kayıyor yandan vurunca düzeliyor ekran oynayınca gidiyor falan :D neyse bundan napabilrim atiyimmi çöpe işime yararmı :D

• Bir ay süreyle açtığınız 30. başlık
    Ya at gitsin ya da tamir ettir. Kullanabileceğiniz çok fazla yer yok sanırım.
  • valla başlık açmaktan çekiniyorum ama yapıcak birşeyim yok yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkansevke

valla başlık açmaktan çekiniyorum ama yapıcak birşeyim yok yani

pm at
  • sorumun cevabını hangi üye bilicek nerden biliyim
  • quote:

sorumun cevabını hangi üye bilicek nerden biliyim

Certy bilir
  • untayk goçhise mayterede bilebilri ayda onlar bilemez bir başkassının o konuda bilgisi olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

untayk goçhise mayterede bilebilri ayda onlar bilemez bir başkassının o konuda bilgisi olur

• IC leri,D leri,C leri,R leri,L leri,TR leri al gerisini balkondan aşağı at gitsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onlar ne :D devre bölümü olan kocaman kartı söktüm gerisini attım karttan soğutucuları ve soketlerdkei entegreelri alıcam başka birşey varmı
  • quote:

onlar ne :D devre bölümü olan kocaman kartı söktüm gerisini attım karttan soğutucuları ve soketlerdkei entegreelri alıcam başka birşey varmı

bu cevabı alacağımı bildiğim için böyle yazdım.
    bu sebeple yazmaktan çok okuman gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyide onları öle yazacağına ne olduklarını tarif etsen hem öğrenirdim hemde sökerdim. okuyarak
  • "IC leri,D leri,C leri,R leri,L leri,TR ler"

IC: ENTEGRE

D: DİODE ,DİYOT

C: CAPACİTOR , KONDANSATÖR

R: RESİSTOR , DİRENÇ

L: BOBİN (İNGİLİZCESİ NE YA ?)

TR: TRANSİSTÖR

hepsinin başını büyük yazıp gerisibni küçük yazamay üşendim ondan büyük
  • quote:

Orijinalden alıntı: vedo35

Bende eski monitorun kartlarinin besleme kismini demir testeresi ile kesip alip ( once kartta power trleri ve mosfetleri, on screen entegrelerini, hizli diyot ve watli direncleri sokup yanliz besleme katindakiler haric!!! ) diger kisimlarini cope atiyorum. Besleme katindan bazai modellere gore 5v, 12v, 32, 75 -80 cikis veriyor ve oldukcada guclu smps leri var. Bence cope atmadan once kullanirsan ileride bayagi isine yarayacaktir.

Bendensin hacı
  • saolunda transistörleri resistörleri sökmekle neden uğraliyim pahalı şeyler değiller alırım elektronikçiden bi ton uğraş şimdi bi bacağı ericek diğer bacağı döncek ben soğutucaları sökücem ama anlamadığım şey bu soğutucular nasıl soğuyor yahu
  • quote:

saolunda transistörleri resistörleri sökmekle neden uğraliyim pahalı şeyler değiller alırım elektronikçiden bi ton uğraş şimdi bi bacağı ericek diğer bacağı döncek ben soğutucaları sökücem ama anlamadığım şey bu soğutucular nasıl soğuyor yahu

Soğutucu nasılmı soğuyor ?
  • gif yine olmamış :D yani baktığım kadarıyla bir sistemi yok demir bi parça gibi gerilimi alınca anca ısınır diye düşündüm bi şekilde. yada yanlışmı biliyorum aslında soğumuyor ısıyımı paylaşıyor napıyor :D
  • quote:

gif yine olmamış :D yani baktığım kadarıyla bir sistemi yok demir bi parça gibi gerilimi alınca anca ısınır diye düşündüm bi şekilde. yada yanlışmı biliyorum aslında soğumuyor ısıyımı paylaşıyor napıyor :D

bi gün oturtucam şu gifi
  • quote:

Orijinalden alıntı: vedo35

valla 10 ohm 10 watlik direnc ve 5 amp lik hizli diyotlar kac para bilmiyorum ama kalkipta malzemeciye gidip aynisindan bulurmusun bulursan yol parasi +malzeme parasi kaca mal olur +zaman kayibi v.s ben geri donusumu ustamdan ogrendim ve cok sevdim. Tecrubelerimi paylasablirim.

memnun oluruz
  • untayk hocam sizide biktirdilar sonunda haa haaa
    Yok yaw , ne meraklılarla boğuştuk , yıkılmadık ayaktayız elhamdülillah
    Kardeşimiz , basit bir direnç , kondansatör veya ne bileyim bir transistörcük için elindeki şemayı tamamlayamama gibi bir durumu yaşamadı galiba. 3 tane vida için bir cihazı kapatamayıp ertesi gün otobüsle bir başka şehire göndermek zorunda kaldığımı bilirim. Orada 3 arkadaş işi teslim edebilmek için o cihazı bekliyorlardı ve bir gün daha yatmak zorunda kalmışlardı...
    Malzeme çeşitliliği ve yedeklenmeleri konusunda tamamen size katılıyorum. Aktif olarak evde uğraşmayı bıraktığımda , bir arkadaşıma malzeme çekmecelerimi verdim ve yaklaşık 400 adet çekmece çakılı malzeme dolu idi. Bir vidacıda bulunamayacak kadar çeşit , boy ve türde vidalar bile mevcuttu.
    Malzemeler ucuz olabilir ama her istediğin an elinin altında olamaz. Aniden komşunun kumandası ( mesela cumartesi akşamı ki genelde yenisini alamayacağınız zaman veya her yerin kapalı olduğu uzun resmi tatil günlerinde olur bu tür durumlar ) bozulur ve sizden acil durum yardımı talep ederlerse iş çözümü için malzeme kutularınız varolmalı...
    Saygılar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.