Şimdi Ara

Eski sisteme overlock yapma (E4300 - MSI P6N SLI )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    MSI P6N Sli
    2 GB DDR2 667 Kingston Bellek
    Palit GTS 250
    450W Glacial Power PSU

biosta bus speed bölümü nerede bulamadım . Sistemi 2,4 yada 2,5ghz de stabil nasıl tutarım.

Bugün Splinter Cell oyununu kurdum , sistemi analiz etti , işlemcime hakaret etti cpunuz yavaş kalacaktır dedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 15 Kasım 2012; 20:25:18 >

• konu silinsin , kimse birşey söylemeyecek nasılsa
  • Biosunuzda fsb clock olarak geçen kısmı örnek veriyorum 5 er mhz aralıklarla artırarak işlemcinizin çıkabileceği max hızı bulmanız lazım.
    Cpu ratio kilitlidir değiştiremezsiniz. Pci express 100 de kalsın.
    Fsb yi artırdığınız zaman memory hızı da artacaktır bu yüzden memory hızını bir alt seviyeye çekerek hızaşırtmaya engel olmasının önüne geçmeniz lazım.
    İşlemciyi stres testine sokmanız lazım mavi ekran yada beklenmeyen kapanma ve kilitlenme olunca işlemci voltajını artırırsınız ama 1.5v u geçmeyin (işlemcinizin 1.32v da çalıştığını varsayıyorum +0,18v u geçmeyin).
    Hızaşırtma yaptığınızda sistemin daha fazla güç çekeceğini ve daha fazla ısınacağını unutmayın yani sıcaklıkları kontrol altında tutmanız lazım işlemcide 70 C üstünü görmezse iyi olur.
    Yani soğutmanızın da iyi olması lazım.
    Bunun dışında en önemli konu şans. Şanslıysanız voltajsız 3ghz e kadar çıkarsınız. Ya da 2ghz geçemezsiniz. Çünkü her işlemci aynı değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: gezgin

Biosunuzda fsb clock olarak geçen kısmı örnek veriyorum 5 er mhz aralıklarla artırarak işlemcinizin çıkabileceği max hızı bulmanız lazım.
    Cpu ratio kilitlidir değiştiremezsiniz. Pci express 100 de kalsın.
    Fsb yi artırdığınız zaman memory hızı da artacaktır bu yüzden memory hızını bir alt seviyeye çekerek hızaşırtmaya engel olmasının önüne geçmeniz lazım.
    İşlemciyi stres testine sokmanız lazım mavi ekran yada beklenmeyen kapanma ve kilitlenme olunca işlemci voltajını artırırsınız ama 1.5v u geçmeyin (işlemcinizin 1.32v da çalıştığını varsayıyorum +0,18v u geçmeyin).
    Hızaşırtma yaptığınızda sistemin daha fazla güç çekeceğini ve daha fazla ısınacağını unutmayın yani sıcaklıkları kontrol altında tutmanız lazım işlemcide 70 C üstünü görmezse iyi olur.
    Yani soğutmanızın da iyi olması lazım.
    Bunun dışında en önemli konu şans. Şanslıysanız voltajsız 3ghz e kadar çıkarsınız. Ya da 2ghz geçemezsiniz. Çünkü her işlemci aynı değildir.

teşekkür ederim hocam cevapladığın için . Fsb clock menüsü açılırken 800 ile açılıyor ama yan tarafta anladığım kadarıyla 400-2500 arasında bir değer verebilirsiniz diyor . 405 den mi başlayacağım bu değeri vermeye yoksa 805 den mi

cpu ratio kilitli değil hocam 6-7-8-9 şeklinde değiştirebiliyorum

edit : cpu-z görüntüsü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 17 Kasım 2012; 0:50:44 >

• 20 şer 20şer artırırsanız fsb 5mhz artar.
    Bu arada çarpan yukarı doğru kilitli düşürürseniz işlemcinin hızı azalır
  • ilk deneme

Prime95 de 1 saat kadar test ettim herhangi bir çakılma olmadı ama 1 saat az mı test için ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 11 Aralık 2012; 22:24:21 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Q6600 ve Asus P5K-SE ile overclock
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.