Merhaba. Bendeki sistem ve anakart eskice biraz daha çok ofis işleri için toplatmıştım 2 sene önce. Şimdi bazı oyunları oynayabilmek yenice bir ekran kartı alayım diyorum ama kafama takılan 1-2 husus var. 1. Örneğin anakartın veri yolu genişliği 64-bit, ben kalkıp 128-bitlik bir ekran kartı alsam anlamı olur mu? 2. Anakart DDR2 destekliyor ekran kartı alacak olsam DDR3 olanını alabilir miyim? 3. Ekran kartını hem şimdi hem de 2-3 ay içinde yeni sistem toplatınca orda da kullanırım diye düşünüyorum. Şimdiki sistem İntel işlemcili, toplatacağım sistem AMD olursa ekran kartına karar verirken dikkat etmek gereken bir husus olur mu? Şimdiden teşekkürler..
direkt eski sisteminin özelliklerini ve almayı düşündüğün kartı söylesen daha açıklayıcı olurdu.. 1-kart alırken dikkat etmen gereken şey anakarttaki ekran kartı yuvasının pci-ex 16x mi yoksa agp 8x mi olduğuna bakmak.. yeni kartlar pci-exp 16x tir.. yuva uyuyorsa anakartın ekran kartına uymaması diye birşey olmaz.. 2-yuva uyuyorsa ister ddr3 takarsın ister ddr5 3-hayır sorduğun şekilde dikkat etmen gereken birşey yok ama şunları bilmende fayda var.. -yeni ekran kartları çok güç çeker yani psu nun yeteip yetmediğine dikkat et.. -eğer işlemcin düşükse yeni kart taksan bile tam verim alamazsın yani yeni sistem toplayıncaya kadar performanssız kullanmayı göze al.. yada bence en iyisi komple yeni sistem topla..