Şimdi Ara

Eski sinavlarin çok kolay olmasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cikmis sorulari cozuyorum atiyorum fonksiyonlarin 2010 2012 yillari arasindaki abi cok kolay ya.Neredeyse 10 yil aradan sonra bildiginiz soru tarzlarina Osym devrim yapti.Yani eskiden bir kaynaktan calisan bir adam bol bol soru cozerek cok rahat sinavdan emeginin karşiliğini alirmiş.Şimdi osym bir soru soruyor mutlaka ustte bir kendince tanim olusturup kendi ozgun soru kalibini soruyor.Suçum milenyumlu olmak sanirim keşke 2010 2011 yillari arasinda bu lanet sistemin sinavina girseydim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• katılmıyorum

her yıl sınava girene o yılki sınav çok özgün geliyor

sen 7-8 yıl önceki çıkmış ve soru bankalarında folloş olmuş sorulara kolay dersin tabii
  • quote:

Orijinalden alıntı: hanıncipsi

katılmıyorum

her yıl sınava girene o yılki sınav çok özgün geliyor

sen 7-8 yıl önceki çıkmış ve soru bankalarında folloş olmuş sorulara kolay dersin tabii
    Eskiden sorduklari soru tarzlari her kitapta bulunan tarzdandi.Şu anda klasik dedigimiz kaliplasmis dedigimiz soru tarzlarini soruyordu adamlar dikkat ettiysen bir bak 2010 dan sonrasina 2016 ya kadar.Mesela polinomda 2 soru tarzini ard arda sormuslar.Keza fonksiyonlarda da denk geldim 2011 ve 2012 yillari olmasi lazim.Adamlar senin cozdugun tarzda sorulari direk soruyorlardi tabi eski kitaplarin soru tarzlarinida bilmiyorum orasida ayri ama dikkat et 2016 dan sonra artik fena bir soru tarzi degisikligine gittiler ilk once bilgiyi verip ona gore yap diyorlar

• hanıncipsi kullanıcısına yanıt
    Hayır, cidden özgünlük gibi bir derdi yoktu eski sistemin. En az 20 sene aynı tarz soruları fazla ellemeden sorup durdular. Arada 4-5 tane belki seçici soru vardır. Eski sorulara hiç mi bakmadınız hocam?
  • Kısmen haklısın.....ancak 10 yıl önce öğrencilerde ne bu kadar kaynak nede öğretmenlerde birikim vardı...
    Kıt kaynaklarla sınav hazırlığı vardı...Haliyle sınavda günün koşullarına göreydi....
    20 sene sonra sinava giren öğrencilere bu yıllarda çıkan sınav soruları çok basit gelecek

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ikigai kullanıcısına yanıt
    Hocam sınava o yıl girene öyle geliyor genelde ben onu kast ettim biraz.
  • Dostum zaten o sorular sorulduğu için şimdi her kaynakta varlar. Sen de haliyle onları çözdüğün için klasik geliyor...
    2010dan 2016ya aynısını soruyor kısmında haklısın ki zaten tümden değiştiremezler her sene 4-5 soru olur farklı, baktığımızda tyt aytde de klasik sorular var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dostum eskiden doğru dürüst deneme bile yoktu. Sene sonuna doğru basardı yayınevleri. Şimdi sene başından itibaren istediğin her kaynağa ulaşabiliyorsun. Bir de 2010-2011 gibi mesela internet kullanımı bu kadar yaygın değildi aşikar. Okulda öğrencilere öğretmenler kırtasiyenin elinde hangi yayınevi kaldıysa iş birliği yapıp onu öneriyorlardı. Şimdi giriyorsun internete hemen bir konu açıp Türkiye'nin her yerinden akranlarına kitap soruyorsun. Bunlar küçük şeyler ama bu tür şeyleri bir havuza doldurursan işin sonunda şuna ulaşırsın: Her sene, bir önceki seneye göre zordur. Çünkü ÖSYM'nin amacı tamamıyla özgün soru hazırlamak. Buna rağmen denk düşenler oluyor zira binlerce kaynak, milyonlarca soru var ortalıkta.

Bana göre zor değil. Çünkü yorum ağırlıklı sormaya başladılar. Konuyu öğrenmek yerine soru tipi ezberlersen (en ebleh adamlar bu yolla tıp kazandı yıllarca) yeni sistemde aşırı zorluk çekersin.

• padfoot96 kullanıcısına yanıt
    Tyt ayt de hic klasige rast gelmedim hocam artik hep ozgun sorular hep ozgun sorular bildiginiz yeni konu cikartiyorlar sanki artik iyi de biz boyle bir sey ogrenmedik? Sacma sapan sorular soruyorlar kimse sesini cikarmiyor

• alinmamiskullaniciadi A kullanıcısına yanıt
    Hocam peki ne onerirsin? Konu belli sorular belli ezberde yapmiyorum konuyu ogreniyorum calisiyorum daha sonra soru bankasindan cozuyorum ama sevgili osym oyle bir soracak ki emegim bosa gidecek cogu soruda belki.Bence milenyumlulara haksizlik ediyorlar sistem eskiden ne guzeldi calisan karsiligini alirdi simdi rakip elemek icin ellerinden gelenini yapiyorlar bir gencligi sondurduler..

• 10 sene önce giren insan sayısı azdı ve üniversiteli olmak bile başarıydı
    Ayrıca 15 sene öncesine kadar ders kitapları paralıydı erişim kısıtlıydı ösymnin tekrara düşme derdi de yoktu.
    yani geveliyorum ama o zaman ösymnin öğrenci seçme derdi yoktu iyi olan sivriliyordu şu an herkes bilinçli internet yaygın o tarz sorular seçme için işe yaramıyor
    o zaman bilmek
    şu anda yorumlamak önemli
    Ayrıca o dönemde o sorular özgün sorulardı
  • +

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __caesar -- 1 Nisan 2021; 2:11:19 >
  • Şimdi mesela 2001 ÖSS'yi açın, sonra 1999 2000 ve 2002 2003 senelerinde sınavlara da bakın. Neredeyse aynı sınavlar, arada belki özgün ve seçici 3-4 soru vardır. Bunu görüp de o zamana göre özgün nasıl diyebiliyor insanlar anlamıyorum.
    Önceden hangi konulardan soru geleceği bilindiği gibi o konulardan nasıl soru geleceği de az çok tahmin ediliyordu. Her sene mutlaka köklü sayı, üslü sayı sorusu var, AB -BA basamakları yer değiştiren sayı sorusu var. Herhangi bir seneki soruyu yapan diğerlerini de yapabiliyor. Bu mu özgünlük?
    Matematik için konuşuyorum bu arada özellikle.
  • Ösym piyasa yayınlarına benzemiyor her sene soru tipi o kadar değişiyor ki. Onun için sınav anında sıkıntı çıkabiliyor. O zaman girsen emin ol piyasadaki en farklı sorular onlar olurdu. Ösym sorar ve yayınevleri kitaplarına koyar bu hep böyledir. Başarılar

• Yeni sınav soruları yüzünden ne kadar çalışsam da yapamayacakmışım gibime geliyor. Özellikle tyt de. Sistem iyice soruyu anlamaya dönüştü. Acayip kelime oyunu var

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gollume

10 sene önce giren insan sayısı azdı ve üniversiteli olmak bile başarıydı
    Ayrıca 15 sene öncesine kadar ders kitapları paralıydı erişim kısıtlıydı ösymnin tekrara düşme derdi de yoktu.
    yani geveliyorum ama o zaman ösymnin öğrenci seçme derdi yoktu iyi olan sivriliyordu şu an herkes bilinçli internet yaygın o tarz sorular seçme için işe yaramıyor
    o zaman bilmek
    şu anda yorumlamak önemli
    Ayrıca o dönemde o sorular özgün sorulardı
    Hocam en basidinden 2010-2012 yillarini baz alalim.1.587.000 milyon kusur kisi sinava girmiş.Şimdi kaç kisi basvurmus? 2 milyon 400 civari.Neredeyse 1 milyon fark var fakat şoyle bir seyde var.Baya bir okul acildi ve kontenjanlar yukseltildi zaten sinava giren 1 milyon kisi genelde baraj alti kaliyor.Bence her nesile haksizlik yapiyorlar boyle bir sistem getiriyorlarsa universiteye giris için sinav ayni sinav olacak.Sanki uzaya yollayacaklar gibi sinav yapmaya calisiyorlar artik eskiden calisanin garantisi vardi adam güveniyordu Osym'ye şimdi kim guvenebilir? Şaka gibi mufredat zirt pirt degisiyor ulan biz hangi birine calisacaz onu bile bilmiyoruz sinavda bildiginiz artik farkli konu soruyorlar calisanin emegini alamayacagi tarzda dediginiz yorum agirlikli olmuyor iste.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deliemre34 -- 17 Nisan 2019; 9:43:52 >

• o dönem fem kitaplarında ne soruluyorsa sınavda da o. çıkıyordu. fem den çalışan her türlü yapıyordu, tabi ki daha kolaydı.

• Düşman kullanıcısına yanıt
    Olaya o acidan bakmayin hocam.Eskiden her sey basitti çalişanin kazanabilecegi bir sinavdi.Şimdi çalişan da çalişmayanda bir umutsuzluk icinde bir belirsizlik sinavina giris yapiyoruz resmen hakkimizda hayirlisi artik

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.