Şimdi Ara

ESKİ PLAYSTATION 1 oyun broşürü :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Oyunlarla ilgili basılı materyalleride seven biri olarak şunu paylaşmak istedim:
    O zamanlar internet olmadığından bu tipşeylere bakıp alınıyordu oyunlar.

ESKİ/RETRO KONSOL ve OYUNLARLA İLGİLİ YOUTUBE KANALIM:
    http://www.youtube.com/user/cengizermis1
    retro oyunları seviyorsanız abone olun...

• valla biz zamanında az kasetle cd kutularının arkasına bakıp, oradaki screenshotlardan oyun hakkında bir yargıya varmaya çalışmadık.

Karpuz gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seçimzabıtkatibi

valla biz zamanında az kasetle cd kutularının arkasına bakıp, oradaki screenshotlardan oyun hakkında bir yargıya varmaya çalışmadık.

Karpuz gibi.
    bendede hastalık vardır nerde broşür görsem açar bakarım ne var ne yok diye hala kapının önüne market broşürü koyarlar onları bile alırım sanırım benden başkada alan yok
  • seçimzabıtkatibi kullanıcısına yanıt
    çoğunlukla da kelek çıkardı :)
  • aynene hiç bişeyi es geçmem... bim, a101, garip acayip çeyizciler vb... ama bimden aldım misal tri-wing tornavidayı gameboyları açan:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengizermis

evet. eve geli de cd/kaseti takana kadar ki heyecanı öss sonuçları açıklanırken bile duymamıştım.

oyun iyi çıkarsa koltuğa keyifle yayılma, kötü çıkarsa "bu ne abicim yeaa" nidaları. yaşanan sükutu hayal...
  • quote:

quote:

evet. eve geli de cd/kaseti takana kadar ki heyecanı öss sonuçları açıklanırken bile duymamıştım.

oyun iyi çıkarsa koltuğa keyifle yayılma, kötü çıkarsa "bu ne abicim yeaa" nidaları. yaşanan sükutu hayal...

Alıntıları Göster
    jackie chan stunt master oyununu da öneririm, ps one'daki en sevdiğim oyundu
    ayrıca videolar harika olmuş emeğine sağlık :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fenomenon kullanıcısına yanıt
    teşekkürler...

bu oyunu bi kaç kez duydum denemek gerek.
  • quote:

teşekkürler...

bu oyunu bi kaç kez duydum denemek gerek.
    güzelmişte bu bröşür olsun cd kabı olsun :enazından bişeyler var bakıcak
    .ben commodore 64 zamanında adamın a4 !e yazdığı buay çok satan oyunlar listesinden ada göre seçtiğimi çok hatırlıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: last blade

güzelmişte bu bröşür olsun cd kabı olsun :enazından bişeyler var bakıcak
    .ben commodore 64 zamanında adamın a4 !e yazdığı buay çok satan oyunlar listesinden ada göre seçtiğimi çok hatırlıyorum

Alıntıları Göster
    elde disket kutusu anadolu yakasının meşhur bilgisayarcısı Tarkan abiye giderdik katalogdan alfabetik sıralı bir sürü oyun vardı.. "abi bu kaç disket" "ne oyunu bu" diye seçerdik sonra eve gelip tek tek disketleri pc'ye kur..
    yine bu ps1 broşüründeki reklamları mouse bilgisayarda görmüştüm.. tekken çevirirlerdi o zamanlar.. ilk playstation geldiğinde büyük ses getirmişti.. sanki geçen yılmış gibi net hatırlıyorum, o zamanlar 3d oyunlar yeni yeni çıkıyordu, 2d 3d karışık oynuyorduk.. ps1 geldi, bütün grafikler 3d.. vay be gerçek gibi adamlar diyorduk o küpten adamlara

• WolF-EyE kullanıcısına yanıt
    tekken 3 çıktığında "oha resmen gerçek gibi" daha ötesi olamaz falan demiştik :)
  • cengizermis kullanıcısına yanıt
    aynen introsundaki grafik kalitesi her oyundaki gibi daha kaliteliydi.. arkadaşlara diyordum, ilerde bu grafik kalitesinde oyun yapacaklar diye
  • quote:

tekken 3 çıktığında "oha resmen gerçek gibi" daha ötesi olamaz falan demiştik :)

+1 ve paul'ün oyun sonu introsuna gülmek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WolF-EyE

elde disket kutusu anadolu yakasının meşhur bilgisayarcısı Tarkan abiye giderdik katalogdan alfabetik sıralı bir sürü oyun vardı.. "abi bu kaç disket" "ne oyunu bu" diye seçerdik sonra eve gelip tek tek disketleri pc'ye kur..
    yine bu ps1 broşüründeki reklamları mouse bilgisayarda görmüştüm.. tekken çevirirlerdi o zamanlar.. ilk playstation geldiğinde büyük ses getirmişti.. sanki geçen yılmış gibi net hatırlıyorum, o zamanlar 3d oyunlar yeni yeni çıkıyordu, 2d 3d karışık oynuyorduk.. ps1 geldi, bütün grafikler 3d.. vay be gerçek gibi adamlar diyorduk o küpten adamlara

karamanda bir tane videocu vitrinin camına tv ile psx bağlamıştı. içeriden de winning eleven, test drive,nfs ne bileyim fighting force falan oynuyordu. bizi görünce daha da bir iştahla oynuyordu ciğersiz ;)

bize de rahmetli kemal sunal gibi yalanmak düşüyordu ;)

şimdi bakıyorum da; adam ps4 ile xbox one'ı birarada alacağım diyor. Türkiye çağ atlamış.

Ben babama bırakın psx'i mega drive aldırana kadar göbeğim çatlamıştı.

aynen dostum burada da öyleydi.. vitrinden köyden indim şehire filmindeki gibi bakardık, himmet ,saffet modunda o dediğinin bende farkındayım, eskiden sega felan bilmezdik.. amiga tek tük arkadaşlarda olurdu.. şimdi ise bolluk var, adamlar konsol üstüne konsol alıyor, yetmiyor.. eskiden az vardı o yüzden değeri çoktu.. şimdi ise alıyorsun ve bir süre sonra sıkılıp yüzüne bile bakmıyorsun..
  • quote:

aynen dostum burada da öyleydi.. vitrinden köyden indim şehire filmindeki gibi bakardık, himmet ,saffet modunda o dediğinin bende farkındayım, eskiden sega felan bilmezdik.. amiga tek tük arkadaşlarda olurdu.. şimdi ise bolluk var, adamlar konsol üstüne konsol alıyor, yetmiyor.. eskiden az vardı o yüzden değeri çoktu.. şimdi ise alıyorsun ve bir süre sonra sıkılıp yüzüne bile bakmıyorsun..

aynen öyle ya, tarif şahane ;)

daha da geriye gideyim, bir zamanlar sana yağı mı evin yağları mı ne çekilişle md2 veriyordu (reklamda da fifayı falan gösteriyorlar bak hele ;))

bir bu,

bir de herhalde fantanın reklamıydı eleman crash oynuyordu, o velede nasıl da buğz etmiştim içimden.

ha bir de 2000'in başlarındaki şampiyonlar ligi ps2 reklamları...

beni saffete,himmete çevirmişti.

ama zamanelere anlatamazsın bu iştiyakı, gerçi ben bile anlam veremiyorum şimdi ;)

yok dostum şimdiki nesil bunları anlayamaz.. mesela ben futbol oyunlarıyla çok haşır neşir değilim ama sensible soccer oyununun hastasıyım.. bana göre gelmiş geçmiş en iyi futbol oyunu.. bunu diyince millet bana bi garip bakıyor ya tamam pes fifa 2013 veya 2014 süper grafikleri olabilir ama bu oyundaki alt yapı, oyun zevkini heyecanını o oyunlar bana vermiyor.. o kadar zengin altyapı varki oyunda bi mahalle takımları eksik

mortal kombat 3 ilk çıktığı zaman yine bir vitrinde görmüştüm.. bir şeye bu kadar ulaşmak isteyipte ulaşamamanın veridği o ezikliği ilk orda hissetmiştim sanırım.. çok kötü bi duyguydu

ulaşamamamın nedeni de parasızlık değil, "oğlan ders çalışmaz".. yahu evinde amigası olan çocuk şimdi sokaklarda mı yatıyor.. hayır.. tam tersine bilgisayar dünyasına benden çok çok daha önce başlayıp şimdi ya bilgisayar mühendisi olmuş ya da bir kursta dolgun maaşla eğitim veriyordur.. bu adamların hepsinin geçmişine bak çocukken ya amiga yada commodore ile haşır neşir olmuştur..

şimdi bazen d&r gibi yerlere bakıyorum, adam oğluna ps3'mü alsam xbox 360'mı alsam diye düşünüyor.. oğluna.. hani bizim eve tv atarisi giremezdi ya, şimdi babalar konsol beğenemiyorlar 5 yaşındaki bebeler için..

hocam bazen öyle bir koyuyor ki bu duygu anlatamam

• quote:

yok dostum şimdiki nesil bunları anlayamaz.. mesela ben futbol oyunlarıyla çok haşır neşir değilim ama sensible soccer oyununun hastasıyım.. bana göre gelmiş geçmiş en iyi futbol oyunu.. bunu diyince millet bana bi garip bakıyor ya tamam pes fifa 2013 veya 2014 süper grafikleri olabilir ama bu oyundaki alt yapı, oyun zevkini heyecanını o oyunlar bana vermiyor.. o kadar zengin altyapı varki oyunda bi mahalle takımları eksik

mortal kombat 3 ilk çıktığı zaman yine bir vitrinde görmüştüm.. bir şeye bu kadar ulaşmak isteyipte ulaşamamanın veridği o ezikliği ilk orda hissetmiştim sanırım.. çok kötü bi duyguydu

ulaşamamamın nedeni de parasızlık değil, "oğlan ders çalışmaz".. yahu evinde amigası olan çocuk şimdi sokaklarda mı yatıyor.. hayır.. tam tersine bilgisayar dünyasına benden çok çok daha önce başlayıp şimdi ya bilgisayar mühendisi olmuş ya da bir kursta dolgun maaşla eğitim veriyordur.. bu adamların hepsinin geçmişine bak çocukken ya amiga yada commodore ile haşır neşir olmuştur..

şimdi bazen d&r gibi yerlere bakıyorum, adam oğluna ps3'mü alsam xbox 360'mı alsam diye düşünüyor.. oğluna.. hani bizim eve tv atarisi giremezdi ya, şimdi babalar konsol beğenemiyorlar 5 yaşındaki bebeler için..

Vay be, ne duygulandırdınız beni de. Benim de SEGA ile ilgili çok anım var. Mahallemizde iki tane abi vardı, durumları da bayağı iyiydi. Ne ararsan vardı evlerinde. Biz de kendi tv-atarimizin adaptörü fazla ısınınca soğumasını beklerken yanlarına gider, onlar keyiften dört köşe oyun oynarken onları seyrederdik. Sağolsun ne kendileri ne de anneleri en ufak laf etmezlerdi. Her türlü ikramı da es geçmezlerdi. Ardına bunlar Playstation 1 aldı o sene. Sonra bi laf yayıldı mahallede; işte abiler SEGA'larını satacaklar. Allaaah! Millet bi rehavete kapıldı. Azmettik, abimle gidip SEGA'yı alıp eve getirdik. Gece gündüz oynadığımız o futbol oyunu... Oyundaki o dandik tezahüratları bile ezberledim. Hasta olsak da okula gitmesek diye dua ederdik. Hah mesela şu an evde duruyor, ama kim bilir nerelerde. O günler çok güzeldi be. Şimdi Playstation'umuz da var, iki el oynayıp bırakıyoruz. Sağolsun SEGA beni konsollara müptela etti. Şimdi yolculuklara Nintendo Gameboy ve DSi'sız çıkmıyorum.

• quote:

Sensible Soccer efsanedir ve öyle de kalacaktır. bu konuda haklısın çok teferruatlı bir oyun.(Bu arada benim için de super sidekick'tir futbol oyunlarının kralı o ayrı)

"Oğlan ders çalışmaz" klişesi "ateri televizyonu bozuyormuş oğlum" klişesiyle kafa kafaya gider zaten. Sen çocuğunu kontrollü bir şekilde oynatıyorsan ne zararı dokunabilirdi ki ? Dediğin gibi sanki amigası olan çocuklar işsizlik ödeneği alıyorlar devletten şimdi ;)

Peki günümüzde ne değişti de, vaktiyle konsollara burun kıvıran babalar/analar konsola can simidi gibi yapıştı ?

Belki kendisi de oynayacaktır(tanıdıklarım arasında var örnekleri) ya da oğlunu/kızını başından savacaktır...

Bilemedin çocuğa yapılan psikolojik baskı aldırtıyor belki de. (diğer çocukların yaptığı yani)

• quote:

Sensible Soccer efsanedir ve öyle de kalacaktır. bu konuda haklısın çok teferruatlı bir oyun.(Bu arada benim için de super sidekick'tir futbol oyunlarının kralı o ayrı)

"Oğlan ders çalışmaz" klişesi "ateri televizyonu bozuyormuş oğlum" klişesiyle kafa kafaya gider zaten. Sen çocuğunu kontrollü bir şekilde oynatıyorsan ne zararı dokunabilirdi ki ? Dediğin gibi sanki amigası olan çocuklar işsizlik ödeneği alıyorlar devletten şimdi ;)

Peki günümüzde ne değişti de, vaktiyle konsollara burun kıvıran babalar/analar konsola can simidi gibi yapıştı ?

Belki kendisi de oynayacaktır(tanıdıklarım arasında var örnekleri) ya da oğlunu/kızını başından savacaktır...

Bilemedin çocuğa yapılan psikolojik baskı aldırtıyor belki de. (diğer çocukların yaptığı yani)
    Valla bende dediğiniz tarihlerde hem mega drive,hem ps1 vardı,yanına birde Saturn istemiştim ama almamıştı bizimkiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 31 Temmuz 2013; 14:03:35 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.