Şimdi Ara

Eski pc'yi kasmayacak bi işletim sistemi arıyordum!! daha aramıyorum vazgeçtim :) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
14.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • birde 3 mb lık var istersen onu dene
  • yok canım o kadarda değil yaw
  • http://www.tinycorelinux.com/ 10 mb

    http://kolibrios.org/?p=Download 3 mb



    bir de debian var ki 5 dvd tabi 5 dvd olması hantal olduğu anlamına gelmez.eb stabil linux dağıtımı bence... tabi 5 dvd nin hepsi işletim sistemi değil yan paketlerden oluşuyo....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mx_mx -- 2 Eylül 2009; 23:59:35 >




  • Tekrar söylüyorum CentOS'u mutlaka dene
  • evet centOs aklımda ama şu reactos ile ilgili kimse yorum yapmadı ne dir ne değildir acaba
  • Hantallıktan kastın nedir ? ... Benimde eski bir PCm var. PII-350mHz , 6 gb HDD , 256 ram ,, Xp yüklü MSN internet falan sorun yaşanmıyo şuanda Batmanda abimde oda kullanmıyo ama...

    Xpyi yükle temaları kapat. gereksiz herşeyi kapat boşta iken 110 mb ram yer
  • bir yandan msn ile uğraşırken diğer yandan explorer la nette gezinemiyorum temaları filanda kapattım ama pek fark etmiyor. herhangi bir uygulama açarken neredeyse 1dk. dan fazla bekliyorum belkide benim beklentim fazla bilmiyorum ama önceden daha hızlı gibi geliyordu
  • Windows 98 SE
  • pc ye az da olsa overclock yap bence tabi sınma filan sorunu yoksa....ben xp ye filan hantaldır demiyorum bu arada gayet hızlıdır hatta microxp denen kırpılmış xp ler var onlar çok daha hızlı ben eepc de kullanmıştım.90 mb civarı oluyolar ve kurunca hdd de 200 mb kadar yer kaplıyolar.gayet hızlı açılıyolar.ne kadar ram kullanıyolar onu hatırlamıyorum fakat baya düşük olması lazım.
  • Bak sana tavsiyelerim:

    TinyME: PCLOS tabanlıdır. OpenBox kullandığı için dehşet hızlıdır. Tavsiye ederim.
    www.tinymelinux.com

    Slitaz: 30 MB'lık işletim sistemi :) Eğer HDD'ne kurmayı becerebilirsen -bence gayet kolay- elinde bomba bir işletim sistemi olur. Sitesinde HDD'ye kurulum rehberi var. Özellikle bunu tavsiye ederim.
    www.slitaz.org/en

    Kolibri: 3 MB? İlk başta inanamadım ama gerçektende doğru. Fena bir dağıtım değil.
    http://www.kolibrios.org/

    Tiny Core Linux: Dahası yok diyebileceğin anormal dağıtımlardan birisi :) 10 MB'lık, minicik bir masaüstü sistemi, güzel bir paket yöneticisi vs vs. Pek kolay değil ama.
    www.tinycorelinux.com

    Son tercihin ise DeLi Linux olmalı, oldukça zahmetlidir. Sen sormadan söyleyeyim, Deli değil bu Desktop Light :)
    www.delilinux.org




  • WinXp yerine windows 2000 de kurulabilir.
    Ben yıllar önce win2000'i pentium Mmx 200 mhz işlemci 128mb sd ram 10 gb hdd ile gayet güzel kullanıyordum.
    Eğer imkanın varsa win2000i denemeni tavsiye ederim.
    Linux olarakta Slax linux'u deneyebilirsin(Gerçi bende stabil çalışmadı ama ).
  • livecd olarak denersin (hatta unetbootin yardımı ile usb dende )
    türkçe desteği varmı yokmu bilmiyorum ama çok hızlı ve hafif bir linux sürümü
  • arkadaşım. open source gönül vermiş insan olsamda. en iyi işletim sistemi, senin ihtiyaçlarına cevap verebilendir. anladığım kadarıyla linux camiasında yenisin. kurduğun hiçbir linux dağıtımı sana cevap vermeyecektir ilk başta. çok kurcalaman zaman harcaman lazım. eğer amacın hem öğrenirim hem kullanırım diyorsaan linux deneyebilirsin. ama ben kurayım sorunsuz hızlı çalıştırsın diyorsan böyle bir pcye "windows fundementals for legacy pcs" yani windows flp (eski pcler için temel windows gibi bir açılımı var). microsoftun şirketle için 2006te çıkardı (hatta eulaya bile tabi değil ) windows xp pro temelli işetim sistemi. pII300 ve 128ram performanslı çalışması için yeterli (ben download pcsinde kullanıyorum bu özelliklerle) xpnin gereksiz servislerinin temizlenmiş hali. bu ingilizce ama microsoft tarafından çıkartılmış çoklu dil paketi mevcut (multilanguage) %99 türkçe oluyor. ikisini de torrent trackerlardan bulabilirsin.

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Windows_FLP



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReBeR -- 13 Eylül 2009; 23:06:09 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ReBeR

    ...ama ben kurayım sorunsuz hızlı çalıştırsın diyorsan böyle bir pcye "windows fundementals for legacy pcs" yani windows flp (eski pcler için temel windows gibi bir açılımı var). microsoftun şirketle için 2006te çıkardı (hatta eulaya bile tabi değil ) windows xp pro temelli işetim sistemi. ...
    bu ingilizce ama microsoft tarafından çıkartılmış çoklu dil paketi mevcut (multilanguage) %99 türkçe oluyor. ikisini de torrent trackerlardan bulabilirsin.

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Windows_FLP



    hocam türkçe dil paketi bu FLP'ye özel mi?
    ilgimi çekti de
    yani aratırken winFLP MUI diye mi aramam lazım yoksa klasik xp MUI'si oluyor mu? (klasik xp MUI'si var mıydı )

    şimdiye kadar duymamıştım FLP'yi, teşekkürler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ReBeR

    arkadaşım. open source gönül vermiş insan olsamda. en iyi işletim sistemi, senin ihtiyaçlarına cevap verebilendir. anladığım kadarıyla linux camiasında yenisin. kurduğun hiçbir linux dağıtımı sana cevap vermeyecektir ilk başta. çok kurcalaman zaman harcaman lazım. eğer amacın hem öğrenirim hem kullanırım diyorsaan linux deneyebilirsin. ama ben kurayım sorunsuz hızlı çalıştırsın diyorsan böyle bir pcye "windows fundementals for legacy pcs" yani windows flp (eski pcler için temel windows gibi bir açılımı var). microsoftun şirketle için 2006te çıkardı (hatta eulaya bile tabi değil ) windows xp pro temelli işetim sistemi. pII300 ve 128ram performanslı çalışması için yeterli (ben download pcsinde kullanıyorum bu özelliklerle) xpnin gereksiz servislerinin temizlenmiş hali. bu ingilizce ama microsoft tarafından çıkartılmış çoklu dil paketi mevcut (multilanguage) %99 türkçe oluyor. ikisini de torrent trackerlardan bulabilirsin.

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Windows_FLP




    @ ReBeR Arkadaşım bu Flp yi bulacam diye araştırdım baya buldum sonunda.Fakat nasıl kuruyoruz bir anlatabilirmisin ? Kurmak istediğim makinada Win 98 var.Win Xp gibi denedim olmadı boot yok cdde.Biraz baktım nette ingilizce var ve çok karışık.Yardımınızı bekliyorum..




  • bootlu olması lazım. sizden kaynaklı bir sorun var. vista kurulumuna benziyor. yalnız diskin tamaına kurmanız lazım bölüm kabul etmiyor. kurduktan sonra bölüm yaratabilirsiniz. birde administrator paswordu istiyor ve bunu da büyük küçük harf ve rakamdan oluşan en az 8 hane girmelisiniz (şirket mantığı işte) çoklu dil desteği kendine ait var bunun yanında xp için olan da oluyor (zira xp professionalin enterprise olarak dağıtılmışı var dil bağımsız) . ama 3. parti olanlar var onları kullanmayın. microsoft resmi olarak var. isteyenlere mail üzerinden dhg yi karıştırmadan yardımcı olabilirim. mail isteyen pmden ulaşssın
  • windows xp FLP ile ilgili maceramı anlatayım...
    öncelikle ReBeR arkadaşıma FLP'yi öğrenmeme vesile olduğu için teşekkür ediyorum.
    ilk olarak malum isohunt sitesinden FLP iso'muzu eğitim amaçlı olarak indirdim. benim elimdeki 575 MB idi.
    sonrasında (ubuntu üzerinde) virtual box ile kuruluma başladım. F klavye kullanıcısı olarak bir kez daha uyuz oldum windows'a... 8 takla atarak kullanıcı ve şifre oluşturabildim... değili mi ya, tüm dünya Q klavye kullanıyor (gerçi windows 7 de en başta soruyor ama... çok geç kalmışlar )
    ardından kurulum tamamlandı... mutlu son!... mu... binbir zahmetle girdiğim kullanıcı adını ve şifreyi kabul etmiyor ki ReBeR'in dediği yönde harf rakam kombinasyonu ile yaptığım halde.. ama kafaya taktım ya, nasıl bir sistem bu FLP, merak ediyorum... ardından (galiba yanlış şifre girdim deyip) yeniden kurulum yaptım. yine olmadı.
    sonra google'da şifremi unuttum deyip harikulade bir çözüme daha kavuştum: WindowsKey.iso evet, bu 8 küsur megabaytcık iso'cuk ile windows sürümlerinin şifresini (seçtiğiniz bir kullanıcının yani) resetleyebiliryorsunuz

    onu da yaparak windows FLP'ye kavuşabildim. sonra türkçeleştirme kısmı vardı. onu da google'a sorup cevabını aldıktan sonra (85 mb civarı sadece türkçe olan xp sp2 MUI'si) kurup FLP'yi Türkçeleştirebildim.
    virtual box için gayet ideal olan bir xp'ye sahibim. şuan için yeterli yani

    fakat bazı konular var

    ReBeR'in bahsettiği gibi, tek partisyona kurma zorunluluğu çevremizden yardım isteyen veya 2'ye bölünmüş HDD sahip olan bizler için maalesef çok çok olumsuz bir durum.
    ikinci olarak; kurulum aşaması ve sonrasındaki şifre işlemleri falan ingilizce olduğu için bir miktar ingilizce bilmek gerektiriyor. her ne kadar sonradan Türkçe yapabilsek de zorlananlar olabilir.
    Türkçe MUI'sini bulabilmek lazım, bulunursa kurulumdan sonra flash disk gibi bir medya ile kurmak lazım.
    CD içerisine poweriso gibi bir yazılım ile atıp yeniden bootable cd olarak kullanabilir miyiz bilmiyorum..?

    ama netice olarak düşük konfigürasyonlu bilgisayarlar için elimizde bulunması gereken bir iso olduğunu düşünüyorum. zaten düşük özellikli bilgisayarda 2 partisyona da gerek olmaz... o kadar HDD olmaz
    quote:

    çoklu dil desteği kendine ait var bunun yanında xp için olan da oluyor (zira xp professionalin enterprise olarak dağıtılmışı var dil bağımsız) . ama 3. parti olanlar var onları kullanmayın.

    burayı tam olarak anlayamadım? 85 mb olanı kurdum, türkçe oldu. 3. partiyi nasıl anlayacağız? ne gibi zararları olabilir...?




  • quote:

    Türkçe MUI'sini bulabilmek lazım, bulunursa kurulumdan sonra flash disk gibi bir medya ile kurmak lazım.
    CD içerisine poweriso gibi bir yazılım ile atıp yeniden bootable cd olarak kullanabilir miyiz bilmiyorum..?


    içine atabilirsiniz. ben öyle yapıyorum.


    quote:

    quote:

    çoklu dil desteği kendine ait var bunun yanında xp için olan da oluyor (zira xp professionalin enterprise olarak dağıtılmışı var dil bağımsız) . ama 3. parti olanlar var onları kullanmayın.


    burayı tam olarak anlayamadım? 85 mb olanı kurdum, türkçe oldu. 3. partiyi nasıl anlayacağız? ne gibi zararları olabilir...?



    microsoftun kendi çıkardığı dil paketi var. o kurulunca %99 türkçe oluyor. birde vakti zamanında ingilizce xpler için yapılmış, dili ve grameri daha düşük (hoş bu konuda microsoftun başarısı da tartışılı
    ) ve orantılarsak %70-75lerde türkçe yapan paketler mevcut.




  • selam ;
    xp sp3 yamalı performance edition adlı bir kurulumu var 300 mb olması lazım eski makinalarda bile gayet hızlı çalışıyor tüm gereksiz servisler ve eklentilerden arındırılmış hale deneyebilirsin diye düşünüyorum
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.