Şimdi Ara

eski notebook lcdlerine vga girişi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu konudaki bu forum ve diğer forumlardaki bütün mesajları okudum.elindeki eski lcdleri değerlendirmek isteyen bir çok arkadaş ta bu konuyla ilgileniyo..... neredeyse
    imkansız görünen bir proje ancak yutdışında lcd driver kartları satan firmaları buldum bu mümkün...
    ama henüz türkiyede yada kendisi uğraşarak yapana rastlamadım.

teorik olarak imkansız diil tabiki... ama maliyeti açısından astarı yüzünden pahalıyo geliyo.... ve çok zahmetli bi iş olduğunu söylemeye gerek yok tabi....

ben elektronikle hobby olarak ilgineyorum ..alanım diil. ancak şu olamaz mı: bi takım modifikasyonla yada parçalar eklenerek ve lcd nin kullanıldığı notebook anakartının ekran kartı üzerindeki ilgili sinyal girişleri kullanarak bu iş halledilemez mi....
    notebook anakartıyla dahi yapılabilse bu uygulama yinede makul boyutlarda bi monitör yada görüntü uç birimi diyelim elde edilebilir.

ben notebookların yapısını tam olarak bilmiyorum ama ilgilenen arkadaşlar bu konuda yorum yapabilirse bizde aydınlanmış oluruz

bilgi veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.. saygılar

• Yapılabilir gibi duruyor. Dizüstünün ekran kartından LCD sürücüye giden uç bulursa ve oraya görüntü işareti PC'nin ekran kartından verilirse bu iş çözülür. Ama devre şeması olmadan iş zor olabilir. Ekran kartının chipseti ve LCD sürücünün katalog bilgileri çok iyi incelenmeli. Tabii ki lehimi hassas şekilde yapabilecek ekipman da şart.
  • 5-10 post altta benzer bir konuyu konuştuk...

Şu anda üzerinde çalışıyoruz. PM atarsanız ve elinizdeki LCD lerin marka ve modellerini yazarsanız daha net bir cevap verebilirim....

Saygılar

http://home1.gte.net/bs/4LCDPCB.html
    Mail: tig.onur@gmail.com
  • Bu konu üzerinde çalışıyoruz. Elinizdeki ekranın marka model ve boyutuyla çıkan laptopun modelini de yazarsanız yardımcı olmaya çalışırız.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bleach -- 15 Ocak 2006 15:47:45 >
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.