Şimdi Ara

eski laptopumu güçlendirebilirmiyim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

laptopum var 2011 den beri kullanmış olduğum. acer aspire i5. bu kadar biliyorum ismini.

artık biraz kasmaya başladı windows orjinal değil vs.

bu laptopu güçlendirme şansım varmı. yoksa yeni laptoplara bakmalımıyım.

saygılar

• Altındaki beyaz etikkette model numarası yazar 5750g-12fts5 gibi bişey tam özellikleri bilirsek ne kadar iyileştirilebileceğini biliriz, birde ne amaçla güçlendirmeyi düşünüyosunuz?
  • serusvon S kullanıcısına yanıt
    acer aspire 5750G-2414 yazıyor aldında.

bilgisayarım yavaşladı. yeni oyun yüklemek istiyorum mesela.

yeni bilgisayar mı almayılım yoksa bunu güçlendirme şansım varmı onu tam bilmiyorum.

fazlada anlamıyorum bu işlerden.

saygılar
  • Tek sorun yavaşlıksa SSD ciddi anlamda fark ettirir. Hem
    daha sonra bilgisayarı değiştirseniz bile SSD yine kullanılabilir.
    Düzeltme: Oyun için demişsiniz, oyunlardaki genel performansa etkisi olmaz ancak haritanın yüklenmesi vs. gibi işlemler daha kısa sürer SSD ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aquess -- 4 Ocak 2020; 12:52:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozoz15 kullanıcısına yanıt
    Cihazın özelliklerine baktım 2. nesil i5 ve nvidia 540m ekran kartı gözüküyor. Lol zula gta5 csgo ets2 pes 2018 2k18 pubg lite gibi oyunları düşük ayarlarda kasmadan oynatması lazım. Aşağıdaki linkte benzer bir cihazın oyun testlerini gösteriyor, bu şekilde oynamak tatmin ederse bence birkaç parça değişikliğiyle pc nin hızı arttırılabilir tabi bu oyunlardaki hızı arttırmaz arayüzdeki hızı arttıracaktır. Bana kalırsa normal şartlarda bu şekilde bile oynatır. Güzel bir formatla eğer harddiskinde bozuk sectorlar yoksa akıcılıgı bozmadan kullanmaya devam edilebilir. En kötü bir ssd ve 4gb ram pc hızlandırılabilir. Ama benim önerim bence cihazını bu haliyle sıfırlayıp test etmen. Alacagın performans içine sinerse değişikliğe gidilebilir.

-
    TEST GAMESyoutube
    Тест игр на ноутбуке i5 2430M vs Nvidia 540M GTA5, The Witcher 3, World of Tanks, Dota 2
    https://www.youtube.com/watch?v=hRGkxdN9r_M

• Harddisk değişebilir SSD takılabilir..

hardiskimde bir bozukluk var sanırım. bir kaç kere mavi ekran geldi. sonra yine çalıştı ama yavaşladı.

bu bilgisayar ssd taktırabilirim yani değilmi. dediğiniz gibi birde 4 gb ram alayım.

boşu boşuna sıfırdan bilgisayar almadan bari beni 2 3 yıl daha idare etsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Mavi ekran hatası verince altta hata kodu 0x0000003e gibi bir kod yazar onu söylersen neyle alakalı olduguna bakarız. Belki farklı bir sürücü de sıkıntı vardır oraya masraf etmen gerekebilir. Dediğim gibi o cihaz dediğim özellikteyse düşük ayarlarda yazdıgım oyunları açar, yükseltmeyi oyun için yapmayacaksanız zaten %100 fark edeceği için direk alıp takmaya başlarsınız ama oyun içinse bazı şeylerden emin olunması gerekebilir.
    şu an çıkmıyor ama.

ona bakabileceğim bir menü varsa bakıp söyliyeyim. yeni bilgisayar almaktansa masraf razıyım. elimdekin güçlendireyim en azından.

oyunda da iyi birşeyler yapabileceksem yapsam iyi olacak aslında.
    işte onun için masraf yapmadan önce bi test etsen belki oyunları açmayacak boşuna masraf etmene gerek kalmayacak. Alacağın parçalar netice de oyun performasında çok bişey değiştirmeyecek ram ve ssd belki oyun ve arayüzdeki geçişleri hızlandırır ama buna değer mi değmez mi önceden bi görmek bence daha iyi olur belki farklı sorunlar çıkacak ısınma sorunu falan da vardır bunları bilmeden direk ram ve ssd takman bi anlam ifade etmeyebilir.
    ben en güzeli yakın biyerde bir bilgisayar tamircisine yanaşayım.

meramımı anlatayım. tanıdık bulmak gerek tabi :)

zaten anlamıyorum, anlamıyorum diye yemesin beni.

ilgine teşekkürler
    Anlamıyorsan bence de 2 3 yerle konuş fiyat al termal macun fan bakımı ram ve ssd için 200tl civarına temiz yapan olursa verilebilir.
    çok teşekkür ederim.
  • Sanırım ikini nesil ile üçüncü nesil soketleri aynı model ismi ile cpu upgrade aramaları yapabilirsiniz. Kelepir bir işlemci arayışına geçebilirsiniz.

• Aquess kullanıcısına yanıt
    s540 ın ne özelliği var veya ne amaçla alacaksınız.
    Yazılım, ders vs. amaçlı. Oyun oynamıyorum o yüzden harici ekran kartı olup olmaması çok önemli değil.
    Aradıklarım kaliteli bir ekran, fena olmayan batarya süresi ve şık, taşınabilir bir cihaz. Öneriniz ne olurdu?
    Ayrıca PWM hakkında da bir sorum vardı o konuda bir bilginiz var mı?
  • Aquess kullanıcısına yanıt
    Pwm ile ilgili bilgim ama çok önemli bir unsur oldugunu sanmıyorum, ultrabooklara bakmanızı öneririm ve tavsiyem thunderbolt girişli bir ultrabook almanız ilerde oyun oynamak istediğinizde veya ekran kartı gücüne ihtiyacınız oldugunda harici ekran kartı takıp masaüstü gücünde performans alabilirsiniz.
    Hocam bahsettiğim bütçe dahilinde öneriniz var mıdır?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.