Şimdi Ara

eski laptopta kodlama (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kelebekx3

    Windows'un üzerine kurmuyosunuz, farklı bir disk bölümü oluşturup buna kurulum yapıyorsunuz. Yani işletim sistemleri birbirinden bağımsız olarak çalışıyor. Açılış sırasındaki Gtub önyükleme menüsünden dilediğiniz işletim sistemini seçip açıyorsunuz. Önyükleyici sizin seçtiğiniz işletim sistemi ile ilgili dosyaları kullanarak sistemi başlatıyor. Bu sebeple biri diğeri etkileme olasılığı çok çok düşüktür.

    Alıntıları Göster
    hmm bilgisayar yavaşlamaz yani 2 sistem kurunca anladım




  • Windows 7 home basic in yanına lubuntu veya linux mint kur keyfine bak hocam.Okulda windows isteyen uygulamalar olacak.Sadece linuxle olmaz.Windowsa ihtiyacın olduğunda açarsın işini halledersin.Normal kullanımda da linux kullanırsın
  • Çift işletim sistemi kurmak istiyorsanız tavsiyem Windows 7 Home Basic yanına Lubuntu kurmanız ama bu işlerden biraz anlıyorsanız Arch Linux tavsiye ederim.
  • tahmini işlemci ve tahmini cpu-ram değerleri ile gerçek bir değerlendirme yapılması zor

    herkes kendi tecrübelerince bir değerlendirme yapıyor ama bir arkadaşımızın bir ifadesi var...
    okulda windows tabanlı çalışma uygulama olursa diye....

    diski 2 veya 3 parça bölmen demek diskin var olan eski yavaşlığına yeni bir yavaşlık katman demek oluyor

    burda işini en kolaylaştıracak çözüm ise.... ÇOK HIZLI USB bellekler

    yani o pc de 4 ram olduğunu kabul eder isek.. en uygunu win7 kurman ve linux çalıştırmak istediğinde ise usb ye imajı yazdırılmış bir linux çözümü ve tüm kurulum ve programları bu HIZLI USB bellek üzerinden devam etmen olabilir..

    bu windows u nb a kurma sebebi de okul hayatınızda yapılacak çalışmaların tamamen windows tabanında olduğu var sayılmıştır....

    bunun tam aksi ise... linux ü hdd ye kurarsın... ihtiyacın olduğunda usb den çalışacak şekilde kurulum yapılmış win8 yi çalıştırman...

    kullanacağın veya paranın yettiği makinadaki disk muhtemelen okuma yazma ömrünü tamamlamış olacaktır.. evet disk kontrol yazılımları ile sorunsuz gözükebilir ama her disk in, buna ssd lerde dahil bir okuma yazma kapasitesi vardır... verimli olabileceği.. o süreç yani (örnek rakam : 2PB lık yazma) aşılması durumunda o disk artık size hizmet yerine işkence etmeye başlayacaktır.
    satışdaki tüm 2. el diskleri bu kısımda değerlendirmekte fayda var.... hd sentinel yazılımı ile de bu diskin kullanılan ve tahmini yazma ömrünü saat olarak görebilirsiniz.

    ilk yıl ünv nin hangisine giderseniz gidin.. il dönemi fkb ağırlıklı olup size genel temel konu ve eğitimler verilecektir... elektronik dersi almanız demek direk lehim işlemine başlayıp veya devre taslağı yapacağınız manasına gelmez..
    size elektrik ve elektroniğini vede elektrotekniğin temelleri anlatılacak ve sonrasında devre elemanları anlatılacak.. bunlar ile teorik çizim ve çalışma sonuçları vs vs istenecek..... reel olarak o aldığınız pc ile 2. sınıfın 2. döneminden sonra gerçek ihtiyaç duyulacaktır.

    kodlama konusunda...
    phyton oldukça güzel bir tercih.. umarım yanı sıra php ve C de öğrenmeyi düşünür ve OS bağımsız coder olursun diye ümid ediyorum

    başarılar




  • Win7 üzerine MSYS adlı Unix ortamını kurarsan her iki sistem tek makinada oluyor. Benim 2009 model Lenovo N500 (DDR2 RAM) 'de win7 üstüne MSYS2-64 ve CMDer kurdum, Unix'teki komut araçlarının tamamına yakını aynen var. Örnekte bir C++ programı derleyip (g++ ile) çalıştırma anı görülüyor:

    eski laptopta kodlama

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    Win7 üzerine MSYS adlı Unix ortamını kurarsan her iki sistem tek makinada oluyor. Benim 2009 model Lenovo N500 (DDR2 RAM) 'de win7 üstüne MSYS2-64 ve CMDer kurdum, Unix'teki komut araçlarının tamamına yakını aynen var. Örnekte bir C++ programı derleyip (g++ ile) çalıştırma anı görülüyor:

    örneğin çok hoşuma gitti

    ricam etsem kurulum amaç sonuç.. yaptığın çalışmaları yazılı veya görsel olarak paylaşır mısın...
    kendim için değil... çevremde bir sürü genç ünv ye başlıyor.. ve herkes de 2 sistem ile neler nasıl konusu gündemde... yapmış olduğun sonuçlu çalışmalar ve yapacakalrın konusunda paylaşım yapar mısın?

    lütfen sizden sonraki nesli ve gelecek CODER-lar için paylaşım yapınız




  • 
    quote:

    MSYS2 (Unix Shell for Windows)

    http://repo.msys2.org/



    CONEMU (Terminal application)

    https://conemu.github.io/

    veya:

    http://cmder.net/



    MSYS2 'yi kurulduktan sonra ConEmu kurulduktan sonra Settings>>Tasks 'te

    Bash::Msys2-64 gibi seçenek çıkmalıdır, o startup task olarak seçilirse ConEmu açıldığında MSYS2 yani Unix Shell ile başlar. MSYS2 kurulmaz veya seçilmezse default Shell CMD.EXE'dir yani ConEmu sadece gelişmiş Window özellikleri olan bir CMD.EXE gibi çalışır.



    eski laptopta kodlama




    ConEmu üzerinde Unix Shell kullanmaya başladıktan sonra standart Unix komutları (tools) içinde olmayan komutları kullanabilmek için



    quote:

    32bit:http://repo.msys2.org/msys/i686/

    64bit:http://repo.msys2.org/msys/x86_64/



    repertuar adresleri kullanılabilir. Örneğin 64bit tar komutunu tar-1.30-1-x86_64.pkg.tar.xz olarak herhangi bir klasöre indirip, önce 7z gibi .xz açıcı ile yine aynı klasöre açın oluşan tar dosyasını da WinZip ile (WinRAR değil) şekildeki gibi açın ve tar.exe'yi seçip WinZip'in Extract... komutu ile açın çıkan pencerede Use folder names kutusunu temizleyip MSYS2'yi kurduğunuz dizin ne ise örneğin C:\MSYS64 ise C\MSYS64\usr klasörü bulunmalıdır, onun altına önce local sonra bin klasörü oluşturarak yani C:\msys64\usr\local\bin altına tar.exe'yi Extract edin.



    eski laptopta kodlama




    tar.exe Unix dosya sisteminde normalde /usr/bin altında bulunur fakat tar.exe Windows'ta özel komut sayıldığından /usr/local/bin altında takibi daha kolay olacaktır. /usr/local/bin MSYS2 shell altında default olarak bulunduğu için Terminal (ConEmu) /usr/local/bin altındaki tar.exe'yi bulacaktır fakat bir sekilde bulamaması durumunda C:\Users\win7 altında .bash_profile adında dosya oluşturup içine



    PATH=/usr/local/bin:$PATH

    export PATH



    yazıp kaydedin ve ConEmu'yu yeniden başlatın.



    MSYS2 içinden Windows 'un kullandığı komut-satırı programlarını kullanabilmek için Windows sistem değişkenlerini de düzenleyebilirsiniz. Örneğin:



    örnek sistem değişkenleri:

    quote:



    PROGRAMS C:\Programs

    PYTHON C:\Python27

    SCHEME C:\Programs\chicken-4.13.0



    USERPROFILE C:\Users\win7 (CMDer için) (win7 yerine kullanıcı adınız ne ise)



    seklinde tanımlı sistem değişkenleri varsa Path içinde onları örneğin:

    quote:



    Path



    C:\Perl64\site\bin;C:\Perl64\bin;C:\Windows\system32;C:\Windows;C:\Windows\System32\Wbem;C:\Windows\System32\WindowsPowerShell\v1.0\;C:\Windows\SysWOW64;C:\Programs\mysql-5.7.19\bin;C:\adb;C:\Programs\clisp-2.49;C:\Program Files\PuTTY;C:\progs\junction64;C:\TDM-GCC-64\bin;C:\Programs\OpenSSH-Win64;%EMACS_HOME%\bin;%JAVA_HOME%\bin;%APACHE_ANT%\bin;%VLC_HOME%\VLC;%RATIONAL%\ClearQuest;%RATIONAL%\common;%FF%;C:\Programs\dig;%BEMACS%;%PROGRAMS%;%PYTHON%;%PYTHON%\Scripts;%SSH%\bin;%BRISS%;%SCHEME%\bin;C:\Program Files (x86)\Calibre2\;%7z%;




    şeklinde tanımlaarsanız, Python MSYS2 içinden erişilebilir olacaktır. Yukardaki örnekte Python 'a ek olarak Perl, Java, Lisp, Python ve Scheme programlama dili derleyicilerinin path'leri girildiği için MSYS2 içinden tüm bu diller kullanılabilir.



    MSYS2 içinde C/C++ programları derleyebilmek için windows'un GCC Compiler Collection versiyonu olan MinGW'yi de şu adreslerden indirip MSYS2 'ye benzer sekilde kurabilirsiniz:



    MinGW 32bithttp://www.mingw.org 'ta gcc-core-7.3.0-1-mingw32-bin.tar.xz binary'ler tzr.xz olarak indirilip C:\mingw32 gibi bir klasöre açılabilir.

    MinGW 64bithttp://mingw-w64.org/doku.php (installer ile web'ten kurulum)

    Posix Threads destekli MinGW32, TDM-GCChttp://tdm-gcc.tdragon.net/



    Bunların hepsinin kurulum ve kullanım açısından avantaj ve dezavantajları vardır. Ben pthreads desteğinden dolayı TDM-GCC'yi kullanıyorum. Windows Path değişkeni içinde C:\TDM-GCC-64\bin ifadesi de TDM-GCC içinde bulunan gcc ve g++ gibi C ve C++ derleyicilerini tanıtmaktadır.



    Unix'te ln komutu ile yapılan sembolik link oluşturma, windows'ta junction64 (veya 32bit bilgisayarınız varsa junction) ile gerçekleştirilmektedir ve onu da Microsoft'un sitesindenhttps://docs.microsoft.com/en-us/sysinternals/downloads/junction adresinden indirebilirsiniz. Benim bilgisayarda onu C:\progs altına kurduğum için Path değişkeni içnde C:\progs\junction64; ifadesinin yer aldığına dikkat ediniz.



    Unix'te OpenSSH ile gerçekleştirilen uzak bağlantı işlemi dehttps://github.com/PowerShell/Win32-OpenSSH/releases adresinden uygun versiyonunu indirebileceğiniz OpenSSH ile mümkün olabilir. Putty ile aynı şey mümkün fakat OpenSSH 'de aynı zamanda Windows'ta sshd (ssh daemon) çalıştırarak başka bilgisayarların Windows'a ssh üzerinden bağlanmasını sağlayabilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • tosuntosun T kullanıcısına yanıt
    Windows'ta Unix üzerine kısa bir gönderi yukarda gönderdim. fakat birkaç not daha eklemem gerekli.



    Ben Windows'ta Unix'i, Unix'i zaten bilen biri olarak kullanmaya başladım. O yüzden tavsiyem öncelikle Unix'i önce Linux, FreeBSD ve macOS gibi gerçek bir Unix ortamında bir süre deneyip öğrendikten sonra Windows'ta Unix'i denemeniz.



    Bir diğer ayrıntı, Windows'ta Unix olarak ilk ve en yaygın program Cygwin'dir. Fakat önceki gönderimde Cygwin'den hiç bahsetmedim bunun sebebi Cygwin'in gerçek bir Windows'ta Unix platformu olmaması, sadece Windows için bir Unix emulator olmasıdır. Cygwin'deki Unix programları gerçek Windows programı değil, sadece birer emulasyon, fakat MSYS2 programları gerçek birer Windows programıdır bu da CMDer gibi programlarda örneğin ping.exe, ipconfig.exe gibi orjinal windows programlarını MSYS2'nin Unix programları ile bir arada kullanma kolaylığı sağlar. Ayrıca Windows için sıfırdan Unix programı inşa ederken de uyumluluk sorunu olmaz. Nitekim o yüzden Unix için tasarlanmış programları Window için inşa ederken genelde hep MSYS2 ve MinGW derleyici kullanılır. Örneğin FileZilla isimli FTP istemcinin Windows versiyonu MinGW ile yapılmıştır o yüzden Windows'ta sorunsuz ve hızlı çalışır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • C9.io bak derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında Python vs kodlama için Linux / macOS gerek yok Windows 'taki CMD.EXE yeterli.

    eski laptopta kodlama

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgisayar mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim. vasat bir laptop'um var, okula başladığımdan bu yana çeşitli linux sürümleri kullanıyorum. windows'u bu süre boyunca birkaç ayda bir anca açmışımdır. linux'da hiçbir sıkıntı çekmedim, aksine çok daha hızlı. kodlama için de son derece uygun. bilgisayar mühendisliklerinde windows tabanlı ders falan verilmez.
  • İşletim sistemi biraz keyfekeder seçim meselesi. Benim evde Mac mini'de 2011 'de çıkan OS X 10.7 Lion var fakat her bir şeyi çalıştırıyor. Golang ile yapılmış bir projeyi kurmam gerekli, Lion release'i yoktu, Golang derleyiciyi kurdum, projeyi sıfırdan Lion için derledim ve proje süper çalıştı. Geçenlerde hayatında OS X veya macOS kullanmamış ve yazılımcı olmayan bir arkadaşım geldi, ah bu eski sürüm dedi menüler, grafikler falan anlaşılıyor tabi eski olduğu, ancak onunla her istediğimi yapabiliyorsam yeni şeye gerek yok.



    Bu arada geliştirme ortamı da önemli. Benim Windows, macOS ve Linux tüm bilgisayarlarda Emacs 25+ ve onun üzerinde cok kullandığım Python, C#, Javascript , Perl ve Scheme pluginleri yüklüdür. Emacs'i açınca arkaplandaki işletim sistemi pek fark etmiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.