Şimdi Ara

Eski Laptop SSD Uyumsuzluğu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung NP300e5c marka 2008 model laptopa, hızlandırmak adına SSD alarak taktım. Windows 10 kurmayı denediğimde disk bölümleme-yükleme kısmına kadar gelip takılıyor. Aşağıda örnek olarak takıldığı yerin fotosunu koyuyorum. Şimdi gelelim denediklerime:

1. SSD yi başka bir bilgisayara takarak formatladım + Win 10 kurdum sorun yok.
    2. Başka bir ISO dosyasını USB ye aktararak kurmayı denedim, olmadı.
    3. Başka bir USB yi 2 farklı ISO ile denedim olmadı.
    4. SSD yi 3. bir bilgisayarda Win 10 yüklemdim söküp Samsung a taktım olmadı.
    5. Son olarak eski HDD ye Win 10 yükledim sorun yok.

Bir bilgisayarcıya konuyu sorduğumda "bazı SSD lerin eski laptolarla uyumsuz olduğundan çalışmadığını" belirtti.

Fikri olan varsa dinlemeye hazırım???

Eski Laptop SSD Uyumsuzluğu

• Diskte hatalı ya da uyumsuz bir partisyon oluşmuş olabilir. Bu nedenle öncelikle disk partisyonlarını komple kaldırmanızı öneririm. Ancak bunun için ikinci bir bilgisayara monte edip orada komut satırından şu işlemleri gerçekleştirmeniz gerekiyor:

Diskpart yazıp Enter'a basın

Sonra list disk yazıp Enter

Sunulan disk listesinde bu 32gb'lık diskin numarasını bulun

Select X yazıp Enter (X az önceki listede tespit ettiğiniz 32gb'lık diskinizin numarası, bu rakamın doğru girilmiş olması çok önemli yoksa başka bir diski komple uçurma riskiniz var ve içindeki tüm dosyalarınızı kaybedersiniz)

Clean all yazıp Enter

Sonra o bilgisayarı kapatıp diski çıkarın ve laptopa takıp tekrar Windows kurmayı deneyin.

• Denedim maalesef işe yaramadı.

• BIOS ayarlarında "Advanced" tabı altında "UEFI Boot Support" seçeneği "Enabled" olarak görünüyor mu?

• Evet, tabiki. Diğer türlü yüklemeye başlamaz zaten.

• Ssd yi başka bir. Pc ye takıp o pc de bölümleme yapıp formatlayıp windows kurun bence. sadece windows kurun driver vs kendi laptop unuzda yükler siniz belki çalışır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snakefatih kullanıcısına yanıt

Bunu yapmanın yöntemi nedir? Yani windows u kurunca bir yerinde bilgisayarı kapatıp, diğer bilgisayara filan mı taşıyacağız SSD yi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD li Laptop ısınma sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Laptop 2. Ekran uyumsuzluğu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet, başka bir bilgisayarda format atıp temiz kurulum yaptığınız Windows yüklü SSD'yi çıkarıp sorun yaşadığınız laptopa takarsanız ilk açılışta Windows gerekli gördüğü sürücüleri yükleyecek ve genellikle sorunsuzca açılacaktır.

• tolgauslu06 kullanıcısına yanıt

Evet ssd yi başka bir pc ye takıp tüm kurulum işlemlerini orada tamamlayıp pc den söküp o Windows kurulu ssd yi laptop a takmalısınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snakefatih -- 14 Aralık 2023; 15:30:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.