Samsung NP300e5c marka 2008 model laptopa, hızlandırmak adına SSD alarak taktım. Windows 10 kurmayı denediğimde disk bölümleme-yükleme kısmına kadar gelip takılıyor. Aşağıda örnek olarak takıldığı yerin fotosunu koyuyorum. Şimdi gelelim denediklerime:
Bir bilgisayarcıya konuyu sorduğumda "bazı SSD lerin eski laptolarla uyumsuz olduğundan çalışmadığını" belirtti. Fikri olan varsa dinlemeye hazırım??? ![]() |
Eski Laptop SSD Uyumsuzluğu

-
-
Diskte hatalı ya da uyumsuz bir partisyon oluşmuş olabilir. Bu nedenle öncelikle disk partisyonlarını komple kaldırmanızı öneririm. Ancak bunun için ikinci bir bilgisayara monte edip orada komut satırından şu işlemleri gerçekleştirmeniz gerekiyor:
Diskpart yazıp Enter'a basın
Sonra list disk yazıp Enter
Sunulan disk listesinde bu 32gb'lık diskin numarasını bulun
Select X yazıp Enter (X az önceki listede tespit ettiğiniz 32gb'lık diskinizin numarası, bu rakamın doğru girilmiş olması çok önemli yoksa başka bir diski komple uçurma riskiniz var ve içindeki tüm dosyalarınızı kaybedersiniz)
Clean all yazıp Enter
Sonra o bilgisayarı kapatıp diski çıkarın ve laptopa takıp tekrar Windows kurmayı deneyin.
-
Denedim maalesef işe yaramadı.
-
BIOS ayarlarında "Advanced" tabı altında "UEFI Boot Support" seçeneği "Enabled" olarak görünüyor mu?
-
Evet, tabiki. Diğer türlü yüklemeye başlamaz zaten.
-
Ssd yi başka bir. Pc ye takıp o pc de bölümleme yapıp formatlayıp windows kurun bence. sadece windows kurun driver vs kendi laptop unuzda yükler siniz belki çalışır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bunu yapmanın yöntemi nedir? Yani windows u kurunca bir yerinde bilgisayarı kapatıp, diğer bilgisayara filan mı taşıyacağız SSD yi ?
-
Evet, başka bir bilgisayarda format atıp temiz kurulum yaptığınız Windows yüklü SSD'yi çıkarıp sorun yaşadığınız laptopa takarsanız ilk açılışta Windows gerekli gördüğü sürücüleri yükleyecek ve genellikle sorunsuzca açılacaktır.
-
Evet ssd yi başka bir pc ye takıp tüm kurulum işlemlerini orada tamamlayıp pc den söküp o Windows kurulu ssd yi laptop a takmalısınız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snakefatih -- 14 Aralık 2023; 15:30:10 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X