Şimdi Ara

Eski HDD yeni Pc'de sorun yaratır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni bir sistem topluyorum. Size sorum şu olacaktır. Şuanki kullanmış olduğum bilgisayardaki 1 tb hdd'yi yeni sistemime alsam(şuan ki bilgisayarımda çok fazla oyun fotoğraf video vs var) yeni sistemde bir yavaşlık olur mu bundan dolayı? Yeni hdd almak + bir olay katar mı. Ve de şuanki sistemimdeki hdd yi yeni sistemimde sorunsuz kullanabilir miyim. Son olarakda HDD'yi aldıktan sonra bilgisayarı birine versem içinde herhangi bir fotoğraf oyun yada bir şey kalır mı tşk.

• Kullanabilirsin.Sıkıntı Çıkarmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hdd de fiziksel arıza veya bedsectorler yoksa sorunsuz kullanırsınız. Benim pc nerdeyse 10 sene önceki 2 tb hdd takılı. Ssd de sistem kurulu oyunları bile o eski hdd ye kurdum. Hatta testlerde hdd sağlık durumu %60 çıkıyor. Yani az kaldı bi yerde patlarım elinde kalırım diyor. Ona rağmen sorunsuz kullanmaya devam ediyorum. Rahatlıkla sizde kullanabilirsiniz.

Bilgisayarı birine veririm derken, satmaktan bahsediyorsanız, o tüm bilgilerinizin olduğu hdd yi söküp öyle verirsiniz. Tavsiyem ise sistemin kurulu olduğu diski de sökün onu da vermeyin. İkinci el dandik bir hdd alıp sistem kurun. 20 Tl ye bile bulursunuz bu hddleri. Sattığınız kişiye de kişisel bilgilerim olduğu için hdd yi söküp böyle bir hdd taktım dersiniz. Hem içiniz rahat eder hem de söylediğiniz için sattığınız kişiyi kandırmış olmazsınız. Müşterinin istekleri doğrultusunda bizler böyle önlemler alıp eski sistemleri satıyorduk. Yani müşteri ikinci el bilgisayarını getirip abi bunu satmak istiyoruz ama hdd de bilgiler var dediğinde bizde onlara böyle öneriler sunuyorduk. Sattığımız kişiye de aynen durumu izah ediyorduk. Zaten bir fiyat farkı olmuyor bu durumlarda. En fazla 50 TL oynar yani. Böylece riski de ortadan kaldırmış oluyoruz.

• MexeSs kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler desteğin için yüce mexes. Bu arada sağlık kontrolü check up'ı nasıl yapıyoruz hdd imize :D
  • Ne yücesi ya Ne güldüm ama

Hdd Tune
    Hard Disk Sentinel

Veya Google amcadan yardım alabilirsiniz. Hdd sağlık testi ismi ile arama yapmanız yeterli.

Crystal Disk İnfo ile de hdd okuma/yazma hızlarına bakabilirsiniz.

Ben bu testleri ssd ye ait olan Ocz sürücüsü ile yapıyorum. Sistemimde Toshiba Ocz ssd olduğu için ordan kontrol edebiliyorum.

Siz üstteki programlar veya benzerleri ile test edebilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.