Şimdi Ara

ESKİ FOTOĞRAF MAKİNESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar,fotoğrafçılığa yeni merak saldım.
    eskilerden kalma aşağı yukarı 90 lardan önce felan bir fotoğraf makinesi almak istiyorum
    siyah beyaz çekmesi daha iyi olur.ama renkli de olabilir.
    Ankaradayım ,acaba böyle bir makineye nasıl temin edebilirim
    yardımcı olursanız sevinirim

• Yeni merak sardıysanız önerim önce dijitalden başlamanız olur. Pahalı olmayan 2. El bir dslr alıp diyafram enstantane asa ve kompozisyon olayını biraz kavrayıp analoga geçiş yaparsanız öğrenme süreciniz daha hızlı olur. Analog istemenizin sebebi makinelerin ucuz olması ise , film,banyo,tarama masraflarını ve ne çektiğinizi görememeniz sizi bu işten soğutabilir. Yani analog çekenler (arasıra ben de çekiyorum) bu işi nostalji yapmak ve ayrı bir zevki olduğundan yapıyor. Yoksa kesinlikle daha ucuz bir yol değil.
    Makine önerisi için arkadaşın verdiği linkteki sayfaları okuyup sahibinden üzerinden yada istanbul hayyam dan alabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

Yeni merak sardıysanız önerim önce dijitalden başlamanız olur. Pahalı olmayan 2. El bir dslr alıp diyafram enstantane asa ve kompozisyon olayını biraz kavrayıp analoga geçiş yaparsanız öğrenme süreciniz daha hızlı olur. Analog istemenizin sebebi makinelerin ucuz olması ise , film,banyo,tarama masraflarını ve ne çektiğinizi görememeniz sizi bu işten soğutabilir. Yani analog çekenler (arasıra ben de çekiyorum) bu işi nostalji yapmak ve ayrı bir zevki olduğundan yapıyor. Yoksa kesinlikle daha ucuz bir yol değil.
    Makine önerisi için arkadaşın verdiği linkteki sayfaları okuyup sahibinden üzerinden yada istanbul hayyam dan alabilirsiniz.

makinanın da eski olması benim için önemli
    mesela bi zenit marka üzerinde USSR felan olması hoşuma gider
    dijital makinaları ise pek sevmem ,sadece fotoğraf makinası için değil genel olarak yani
    bir de profosyonel çekimler yapmıyacağım için fotoğrafın sanatsal çıkması felan pek önemli değil benim için
    bir de bütçem en fazla 100 tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AZPILICUETA -- 16 Aralık 2013; 18:57:18 >

• Dostum o bütçeye en fazla zenit alınır. Kasa olarak nostaljik zenit Em , zenit E hoşunuza gidebilir. Ben de sırf kasası hoşuma gittiği için Zenit EM almıştım. Klasik Zenit 11 , 12xp gibi modellerden daha eskidir ama çekimleri aynıdır. Benimki 75 model.
    Hatta anlaşırsak sana helios 58mm ve 70-210 tele lens ile satabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çekomastik -- 16 Aralık 2013; 22:00:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

Dostum o bütçeye en fazla zenit alınır. Kasa olarak nostaljik zenit Em , zenit E hoşunuza gidebilir. Ben de sırf kasası hoşuma gittiği için Zenit EM almıştım. Klasik Zenit 11 , 12xp gibi modellerden daha eskidir ama çekimleri aynıdır. Benimki 75 model.
    Hatta anlaşırsak sana helios 58mm ve 70-210 tele lens ile satabilirim.

Ankara da ZENIT marka satan bir yer buldum.sanırım şu makinaya 90 tl dedi.http://www.google.com.tr/imgres?sa=X&biw=1152&bih=772&tbm=isch&tbnid=aIAFDTZm_vakHM:&imgrefurl=http://anusf.anu.edu.au/~aab900/photography/cameras/zenit.htm&docid=ODHuSamQlvHoGM&imgurl=http://anusf.anu.edu.au/~aab900/photography/cameras/zenit-em.jpg&w=524&h=360&ei=IimwUr2nFeil4AT9i4GQDw&zoom=1&ved=1t:3588,r:5,s:0,i:92&iact=rc&page=1&tbnh=179&tbnw=193&start=0&ndsp=19&tx=170&ty=34
    Bir de fotoğrafçılık eğitimi almış arkadaşlarım var,fazla sanatsal çekimler yapmayacağım zaten .amatör olarak öğrenebilirmiyim yoksa bir kursuna felan gitmem gerekir mi

• internetten öğrenebilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fotoğraf makinesi önerisi?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Valla bence evvela makineyi kullanabilmen, üzerindeki pozmetreyi (tabi çalışıyorsa, 20 yılı geçkin makinelerin çoğu çalışmaz) okuyarak doğru pozlama yapabilmeyi öğrenmen lazım bence. Ama bunun içinde temel teknik argümanları yani bu işin matematiğini kavraman lazım.
    İnternette bolca kaynak var. Enstantane diyafram ASA üçlüsünün arasındaki ilişki ve kompozisyon teknikleri, fotoğraf okuma gibi kavramları araştırmalısın.
    En başta dediğim gibi analog makine ile sonucu hemen göremeyeceğin için ilerlemen biraz yavaş olur ama analogla kavrarsan da daha sağlam olur.
  • film üretimi hala var mı? kodak artık film üretmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akula06

film üretimi hala var mı? kodak artık film üretmiyor.

Bende tam bilmiyorum,ama istanbul hayyam da var diye okumuştum
  • quote:

Orijinalden alıntı: akula06

film üretimi hala var mı? kodak artık film üretmiyor.

Kodak hala film üretiyor. Sadece film bölümünü Kodak'ın, İngiliz Kodak Çalışanları Emeklilik Fonuna sattı. Kodak Colorplus, Kodak Tmax 100, Kodak Tmax 400, Kodak Trix 400, Kodak Profoto Xl, Kodak Portra 160, Kodak Portra 800, Kodak Ektar 100 hala çok kolay bir şekilde(tabi filme meraklıysanız kolay bir şekilde ) bulunabiliyor. Sirkeci'de hepsi satılıyor, neredeyse her hafta uğrarım film almak için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AZPILICUETA

Arkadaşlar,fotoğrafçılığa yeni merak saldım.
    eskilerden kalma aşağı yukarı 90 lardan önce felan bir fotoğraf makinesi almak istiyorum
    siyah beyaz çekmesi daha iyi olur.ama renkli de olabilir.
    Ankaradayım ,acaba böyle bir makineye nasıl temin edebilirim
    yardımcı olursanız sevinirim

Bütçene 50-100 lira daha koyup Praktica, Minolta, Konica gibi markalara yönelmeni tavsiye ederim. Çünkü 100 liraya Zenit'ten başka makine bulamazsın.(bit pazarları hariç) Zenit ile Helios lenslerden dolayı bence mükemmel kareler ve bokehler yakalayabilirsin ama kullanımı yeni başlayan biri için zordur. Çünkü pozometresi çalışanını bulmak derttir, tam çekim yaparken bir anda makinenin bir yeri kilitlenir vs. Pek bilgim yok ama akıllı telefonlar için pozometre programları var, akıllı telefonun varsa onlarla idare edebilirsin belki. Ama dediğim gibi tavsiyem Praktica, Konica, Minolta gibi markalara bakman. Hem dijital pozometrelidirler hem de hiç sorun çıkmadan kullanırsın. Eğer 250 gibi rakamlara çıkabilirsen Canon Ae1 Program öneririm, eski makinemdir oldukça güzeldir

• Mesajlarınız için teşekkürler arkadaşlar,bu bahara kadar fotoğrafçılıkla ilgilenen öğretmenimin fazla olan dijital makinasını kullanacağım,onda çekimi öğrenip analogu baharda alacağım

Bir de bana başlangıç için önerebileceğiniz slayt -sunum vs. internet siteleri var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AZPILICUETA -- 21 Aralık 2013; 10:36:33 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.