Şimdi Ara

Eski bir laptopa hangi android işletim sistemini kurmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi eski bir laptop var elimde. Hp compaq nx9105 512 mb ramli. Buna android kurmak istiyorum. Ancak araştırdıkça kafam baya karıştı. Remix OSe Phoenix OS. Ay x86 Project OpenThos prime os bunlar gibi daha belki aklıma gelmeyen işletim sistemleri ile karşılaştım. Eski bir laptop olduğu için sistemi en az yoran ve performans olarak iyi olan hangi sistemi kurmalıyım? Play store desteği olan sistemler hangileridir? Bilgisi olan arkadaşlardan cvp bekliyorum. Bu konuyu baya araştırdım ancak net bilgiler edinedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• https://www.youtube.com/watch?v=24qnQyU-scY

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence rami ilk 1gb yap.Daha çok verim alırsın. Senin sisteme olacak işletim sistemleri bunlar:
    Chrome OS
    Bliss OS
    Eğer linux ta kullanırsan:
    Zorin OS lite
    Puppy linux
    Linux lite
    Lubuntu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu açılmış ben de açmayı düşünüyordum. Açılmış madem buraya yazalım. 3 adet bilgisayar var elimizde, biri raspberry pi.

Benim soracağım şunlar: Bilgisayarlardan birisi pentium 4 2.8 ghz, diğeri pentium 3 ht. 2.8 ghz olanın üzerinde 21 senelik anakart var. Ekran kartı da tnt32 m64. Bunlara kurulum nasıl yapabiliriz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 14 Mart 2021; 17:6:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: robotica

Konu açılmış ben de açmayı düşünüyordum. Açılmış madem buraya yazalım. 3 adet bilgisayar var elimizde, biri raspberry pi.

Benim soracağım şunlar: Bilgisayarlardan birisi pentium 4 2.8 ghz, diğeri pentium 3 ht. 2.8 ghz olanın üzerinde 21 senelik anakart var. Ekran kartı da tnt32 m64. Bunlara kurulum nasıl yapabiliriz?

Kurulum için az sistem isteyen linux dağıtımlarına bakın derim. Ama linux içindeki programlar ağır gelebilir baştan söyleyeyim. Örneğin firefox gibi. Denemeniz gerekecek. Androidlerde ise android x86 işinizi görebilir gündelik işler için. Kısaca şöyle olabilir:

raspberry pi için kendi işletim sistemi var adı raspbian os bakın isterseniz.

Diğer sistemler için linux olarak:

lubuntu

zorin os lite (minumum 512 mb ram)

puppy linux

olabilir.

Android olarak:

android x86

chrome os

Kurulumu boot menüsüne girerek yapabilirsiniz. Raspberry için örnek video:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-93B72EA89 -- 4 Nisan 2021; 18:37:10 >

• Abi hazır burada sözü geçiyorken ben pcye android kurmaya çalışıyom PCnin işlemci 2.4 gh pentinium ana kart foxconn h61mxl prime iş kurmayı deniyom ama girdikte yalnızca usbden android acılıyo bir adette PC var ama o güçlü olsada ona kurulum yapamıyorum bu sorunu nasıl cözerim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tebr8z#456t

Abi hazır burada sözü geçiyorken ben pcye android kurmaya çalışıyom PCnin işlemci 2.4 gh pentinium ana kart foxconn h61mxl prime iş kurmayı deniyom ama girdikte yalnızca usbden android acılıyo bir adette PC var ama o güçlü olsada ona kurulum yapamıyorum bu sorunu nasıl cözerim
    Pcye kurduktan sonra usbyi cikarttım ama reebot yaptığım gibi boot istiyo

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Telefonun İşletim Sistemi ne
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • https://www.technopat.net/sosyal/konu/linux-mint-kurulum.3369148/

Bu rehber yardımcı olacaktır temelde kuruluşlar benzerdir ama eğer sisteminiz eski ise Lubuntu 32 bit güncel ise dilediğiniz 64 bit sürümü kurun...

Size önerim İSO dosyasını usb belleğe yazınca bir çok sürümde bulunan kurulum yapmadan açıp kullanma (live linux) özelliğinden faydalanın sisteminizde bir deneyin linux sürümünü sorun yoksa sonrasında kalıcı kuruluma geçin...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.