Şimdi Ara

Eski Android TV Kutusunu Retro Oyun Konsoluna Dönüştürmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Önceden çocuğun odasında kullandığımız, artık Netflix vs. de açmayan Tanix TX3 Mini bir süredir kenarda duruyordu. Aklıma, bunu retro oyunları oynayabileceğimiz bir konsola dönüştürmek geldi.

- Dışardan bir şey satın almadan, elimde bulunan parçaları, ıvır-zıvırları kullandım. Öncelikli amacım elimdekileri değerlendirmekti zaten.

- Bekleme modunda cihazın ısısı 61-62°C civarında gezmekle birlikte, oyun esnasında 70°C'yi aşıyordu. O nedenle üst tarafta vida deliklerinin izin verdiği kadar büyük bir dikdörtgen parça kesip, bunun da etrafına delikler açtım. Sonra da bir soğutucu fan monte ettim. Şu an ısı 48-52°C arasında gösteriyor. (Raspberry Pi'lerde kullanılanlardaki gibi ince bir fan daha şık durabilirdi ama elimde bu vardı dediğim gibi.)

- SD karttan EmuELEC ile çalışıyor. (Batocera ile başlatamadım maalesef ama EmuELEC de gayet iyi iş görüyor.)

- Dahili wi-fi çalışmadı. Harici bir wi-fi adaptörü taktım (S905W chipset'li cihazlarda EmuELEC ile bu problemi yaşayan epey kişi olduğunu gördüm). Kontrolcülerin usb adaptörünü de takınca 3 tane port ihtiyacı doğdu, bu nedenle boşta kalan usb portuna da bir çoklayıcı taktım.

Sonuç fena olmadı bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shangrilla_ -- 3 Eylül 2025; 1:17:45 >

• Eline sağlık çok güzel olmuş.

Benim evde temudan aldığım arduino mini klonu var aynı düşünüp çretro konsol yapabilir miyim diyordum, internette baya video buldum ama sonra gözüm korktu. Baya elektronik, kodlama, lehim bilmek gerekiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • youssouf1995 Y kullanıcısına yanıt

Arduino ayrı bir olay maalesef. Şahsen beni de aşıyor. Aslında en başta niyetim Raspberry ile yapmaktı ancak sonra aklıma boşta duran kutu geldi. Raspberry Pi 3 ve 4'ler ikinci el olarak ucuza bulunabiliyor bu arada.

• shangrilla_ kullanıcısına yanıt
    Raspberry alırsam hedef kendi sunucumu kurmak olacak hocam bilgisayarda denedim düzgün ayarlarsan baya kullanışlı oluyor.

Emülatör hızı nasıl hangi platformları denediniz?
    Psp emülatörü akıcı mı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • youssouf1995 Y kullanıcısına yanıt

Emülatörler genel olarak gayet akıcı. Psp de diğer handheld cihazlardaki seviyede, idare eder diyebilirim. Neticede 4 çekirdek işlemci, 2 gb ram var, çoğu oyun/emülatör için yeterli geliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.