Önceden çocuğun odasında kullandığımız, artık Netflix vs. de açmayan Tanix TX3 Mini bir süredir kenarda duruyordu. Aklıma, bunu retro oyunları oynayabileceğimiz bir konsola dönüştürmek geldi. - Dışardan bir şey satın almadan, elimde bulunan parçaları, ıvır-zıvırları kullandım. Öncelikli amacım elimdekileri değerlendirmekti zaten. - Bekleme modunda cihazın ısısı 61-62°C civarında gezmekle birlikte, oyun esnasında 70°C'yi aşıyordu. O nedenle üst tarafta vida deliklerinin izin verdiği kadar büyük bir dikdörtgen parça kesip, bunun da etrafına delikler açtım. Sonra da bir soğutucu fan monte ettim. Şu an ısı 48-52°C arasında gösteriyor. (Raspberry Pi'lerde kullanılanlardaki gibi ince bir fan daha şık durabilirdi ama elimde bu vardı dediğim gibi.) - SD karttan EmuELEC ile çalışıyor. (Batocera ile başlatamadım maalesef ama EmuELEC de gayet iyi iş görüyor.) - Dahili wi-fi çalışmadı. Harici bir wi-fi adaptörü taktım (S905W chipset'li cihazlarda EmuELEC ile bu problemi yaşayan epey kişi olduğunu gördüm). Kontrolcülerin usb adaptörünü de takınca 3 tane port ihtiyacı doğdu, bu nedenle boşta kalan usb portuna da bir çoklayıcı taktım. Sonuç fena olmadı bence. ![]() ![]() ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shangrilla_ -- 3 Eylül 2025; 1:17:45 > |
Bildirim