Şimdi Ara

Esiniz kahvalti hazirlamali mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Bu yetersiz ve iç bunalım yaşayan insanların sığındığı bir düşüncedir.

Ben kimseyi kendimden üstün görmem ve altta görmem.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ben de görmem ama diğer insanlar görüyor hocam. gözlemim bu.

çok basit bi ast üst ilişkisi örneği vereyim sana: mevcut ailem ile benim aramdaki ilişki. ailede babam dışında tek erkek benim. babam zaten ömür boyu özgüvensiz ve sessiz biriydi. şuanda çok yaşlandı. şimdi ben şunu fark ettim. ailemde neredeyse herkes bana tapıyo gibi.

kast ettiğim şey şu: herkes her konuda benim ağzıma bakıyo. ben fikir babında birşey dediğim an emir gibi uygulanıyo. evde tüm düzen benim keyfim için ayarlanıyo. ve şunu fark ettim, annem ve babam. benden korkuyolar. korkmaktan kastım şu: onlar çocuk ben ise babaları gibiyim. bana böyle bi rol biçilmiş. bir şeye karar verecekleri zaman da gene bana danışıyolar ve ben ne dersem anında: "en doğru odur" deyip benim dediğimi yapıyolar.

bu anlattığım durum fiili olarak bir ast üst ilişkisi şeklidir. bizim aileyi minik bi kabile gibi düşün. o minik kabile şuanda beni lider olarak kabul etmiş. ben böyle bi sorumluluğu almaya karar vermemiş olduğum halde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 26 Nisan 2025; 15:10:32 >

• Knk ister istemez insan doğası geregi denge bu sekilde oluşuyor

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Ben şimdi aile büyüklerime karşı saygı duyarım fakat dışarıdan birisini alt üst ilişkini saçma ve gereksiz görürüm.

İş hayatından bu yüzden nefret ediyorum. Önemli olan ekip çalışmasıdır kollektif üretimdir.

Ha ailenin reisi babadır ona bir şey diyemem zaten babam varken bana söz düşmez ancak ne zaman ben kendi evimi kurmaya başlarım eşimde evin reisi olarak beni görür.

Fakat bu yine alt üst ilişkisi değildir. Güçlü olmak sorumlulukları arttırdığı için böyledir.

İnsanlar bunu alt üst ilişkisi olarak yorumlar fakat bu tamamen sorumlulukları elde tutma becerisidir.

Bir kadının çok parası olması, statüsü olması yine hayatında ki erkeğe karşı alt üst ilişkisi geliştirmesine neden olmaz çünkü kadın zaten zayıf bir canlıdır.

Bu nedenle evin reisi babadır derler.

Bazı istisnai durumlarda bu değişebilir evin en büyük erkek çocuğu bazen babasının rolünü devralabilir fakat özel nedenler olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3B7C41BAC -- 26 Nisan 2025; 15:14:29 >

• hocam mesela herhangi bi dini tarikat'te taban kısım şeyh'i üstün görür. AKP taban kesmi de aynı şekilde RTE'yi farklı. biri gibi görüyor. bunlar büyük kitleler.

Avrupa gibi gelişmiş toplumlarda bu daha az tabi.

• O saatte kahvaltı yapacak olsam evet hazırlamalı. Ancak kalkma sorunum yoksa uyumayı tercih ederim

• Erkek adam 5te işe gidiyorsa 4te kalkıp eşine kahvaltı hazırlamalı

• terörist değilse hazırlar

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.