Şimdi Ara

eSIM ile VOWIFI ile ilgili bilgilendirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. İşim gereği sürekli seyahat ediyorum. Forumu da takip ediyorum. Özelden mesaj atanlar olmuş. Buraya eSIM ile VOWIFI araması ile ilgili bilgi vermek için yazıyorum.

Öncelikle Türk hattınızın mutlak yurtdışı kullanımına kapalı olması lazım. Yurtdışında gittiğiniz ülkenin hattına bağlanınca Türk hattınız yurtdışına kapalı olduğu için sinyal aramaya çalışıp bulamadığı için eSIMdeki interneti WIFI gibi algılayıp hattınızın VOFIWI aramasını aktif ediyor. Operatör isimlerinin üst kısmında o ülkenin operatör adı altında Turkcell Hücresel Veriyi kullanıyor yazısını görünce VOWIFI hizmeti aktif olmuş demektir.

Önemli bir bilgi vereyim. eSIM üzerinden VOWIFI araması tüm ülkelerde olmuyor. Mesela Hırvatistan, Sırbistan, İtalya da bu hizmet çalışmazken diğer ülkelerde sorunsuz kullandım.

Hizmetin çalışmadığı ülkelerde arama almak ve yapmak zorunda olduğum için eski bir Samsung telefonuma o ülkenin sim kartını alarak hotspot paylaşımı açıp VOWIFI hizmeti kullanıyorum. Bu arada bazı ülkelerde sim kart çok ucuz. Mesela Sırbistanda 100 GB internet 200 TL, Karadağda 500 GB 15 Euro. (Karadağda bir çok kişi ev interneti yerine bu hattan alıp pocket WIFI kullanıyor.) Yine İtalyada 250 GB internet 10 Euro vs. O fiyata eSIM alacaksan maksimum 2 3 GB kullanırsınız. Bu nedenle eSIMi sim kartı pahalı olan ülkeler için alırken ucuz olan ülkeler için eski telefonda sim kart alıp WIFI paylaşımı yaparak kullanmayı tercih ediyorum.

Merak ettiğiniz herhangi bir şey olursa yazabilirsiniz. Seve seve yardımcı olurum.

• Sırbistan’da 4 günlük sınırsız 4G internete Yettel ile 8,50 euro vermiştim… eSIM kazıklamaktan başka bir şey değil…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Arastirmak gerekiyor. Ben gitmeden once bakiyorum hangisi uygunsa onu aliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.