Şimdi Ara

ESET harici HDD takılınca PC yi donduruyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarıma harici disk takmam gerektiğinde kabus yaşıyorum. Ben ne kadar eset i kapatsam dahi harici hdd taktığımda kısa sürede bilgisayarı kilitliyor. Aynı hdd takılı iken yeniden başlattığımda sorun düzeliyor. Çıkarıp yeniden taksam yine kitliyor. Bu takılan hdd leri denetlememasi için seçenek yok mu?

-Çıkrılabilir medya (ayarlar içerisinde) bölümündeki kutucuklar şu anda boş. Ama sorun devam ediyor.
    -Farklı harici hdd ile denendi sonuç aynı donma var
    -Elimde en güyük 16 GB filash disk vardı denendi sorun vermedi
    -Eset silinerek farklı sürüm indirildi aynı sorun devam ediyor.
    -Eset 2 farklı bilgisayara daha kurularak denendi aynı sorunun olduğu gözlemlendi.
    -Eset 5 yüklenen bilgisayarların tamamı amd platform. Ati çipset. Farklı işlemci ve konfigrasyondalar.

• birde eseti silip dene ayrıca mic. security essentialsı kullan
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertdisk

Bilgisayarıma harici disk takmam gerektiğinde kabus yaşıyorum. Ben ne kadar eset i kapatsam dahi harici hdd taktığımda kısa sürede bilgisayarı kilitliyor. Aynı hdd takılı iken yeniden başlattığımda sorun düzeliyor. Çıkarıp yeniden taksam yine kitliyor. Bu takılan hdd leri denetlememasi için seçenek yok mu?

-Çıkrılabilir medya (ayarlar içerisinde) bölümündeki kutucuklar şu anda boş. Ama sorun devam ediyor.
    -Eset 2 farklı bilgisayara daha kurularak denendi aynı sorunun olduğu gözlemlendi.
    -Eset 5 yüklenen bilgisayarların tamamı amd platform. Ati çipset. Farklı işlemci ve konfigrasyondalar.

Farklı sisteme ESET kurulduktan sonra Harici HDD dışında başka bir şey denediniz mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: madeinuzakdogu

birde eseti silip dene ayrıca mic. security essentialsı kullan

quote:

Orijinalden alıntı: Yunus MF
    Farklı sisteme ESET kurulduktan sonra Harici HDD dışında başka bir şey denediniz mi ?

Kurup yeniden denedim. hatta farklı bilgisayarda ev yeniden indirerek denendi. Bir değişiklik yok. mic. security essentialsı pek sevmedim, kullanmak istemiyorum.

Tüm sistemlerde:
    disk doctor ile 1 GB sata hdd ,
    500 GB ve 320 gb harici diskler ile (500 GB olan prizden beslemeli , 320 usb den)
    16 GB, 8, ve 4 Gb flash diskler ile deneme yapıldı. (elimde daha büyük flash yoktu deneyemedim)

Flash disklerde bir sorun vermiyor. Ama tamamında harici takıldığında bir süre sonra donuyor.

İlk fırsatta birde end point kurup deneyeceğim.

• Sisteme bulaşan virüs buna neden olabilir ESET kaldırıp farklı programlarla tarama yaptırın..

Harici Diskte donanımsal sorun olmadığına emin oldun.
  • quote:

Sisteme bulaşan virüs buna neden olabilir ESET kaldırıp farklı programlarla tarama yaptırın..

Birden fazla bilgisayarda, birden fazla harici disk ile, birden fazla eset kurulumu yaparak denediğimi belirtmiştim.

Merak ettiğim eset 5 kullanan başkalarında bu sorun yok mu? Yalnız dikkat edeceğiniz nokta: bilgisayar açılıp harici harddisk sonradan takıldığında bu sorun oluşuyor.
  • quote:

quote:

Sisteme bulaşan virüs buna neden olabilir ESET kaldırıp farklı programlarla tarama yaptırın..

Birden fazla bilgisayarda, birden fazla harici disk ile, birden fazla eset kurulumu yaparak denediğimi belirtmiştim.

Merak ettiğim eset 5 kullanan başkalarında bu sorun yok mu? Yalnız dikkat edeceğiniz nokta: bilgisayar açılıp harici harddisk sonradan takıldığında bu sorun oluşuyor.

İlginç ESET 5 kullanıyorum sorun yok..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bilgisayarıma harici disk takmam gerektiğinde kabus yaşıyorum. Ben ne kadar eset i kapatsam dahi harici hdd taktığımda kısa sürede bilgisayarı kilitliyor. Aynı hdd takılı iken yeniden başlattığımda sorun düzeliyor. Çıkarıp yeniden taksam yine kitliyor. Bu takılan hdd leri denetlememasi için seçenek yok mu?

Eset'in hangi sürümünü kullanıyorsunuz?
    Bendede aynı olay vardı hariciHDD taktığımda pc donuyordu, mecburen reset atmak zorunda kalıyordum ama reset attığımda windows ekranı gelene kadar hariciHDD taktığımda ancak o zaman görüyordu-ki sorun esetten kaynaklanıyor, yani sen harici HDD taktığın zaman hemen eset taramaya çalışıyor ve işte o anda pc donuyor, Bu durum esetin sürüm farkından kaynaklanıyor.
    Eset'in 5.0.0 sürümünü kullanma, Ya eset'in 5.095 sürümünü kur, yada enson sürümü olan 5.2.01 sürümünü kullan.

Burda konuma bakabilirsin>http://forum.donanimhaber.com/m_54967539/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: CEM0KA

quote:

Eset'in hangi sürümünü kullanıyorsunuz?
    Bendede aynı olay vardı hariciHDD taktığımda pc donuyordu, mecburen reset atmak zorunda kalıyordum ama reset attığımda windows ekranı gelene kadar hariciHDD taktığımda ancak o zaman görüyordu-ki sorun esetten kaynaklanıyor, yani sen harici HDD taktığın zaman hemen eset taramaya çalışıyor ve işte o anda pc donuyor, Bu durum esetin sürüm farkından kaynaklanıyor.
    Eset'in 5.0.0 sürümünü kullanma, Ya eset'in 5.095 sürümünü kur, yada enson sürümü olan 5.2.01 sürümünü kullan.

Burda konuma bakabilirsin>http://forum.donanimhaber.com/m_54967539/tm.htm

5.095 görünüyor sü anda ama orkuyom denemeye :)
    mesaiden sonra denerim artık.

• açıkçası ilk defa karşılaşıyorum sorun esette değil farklı hdd ile denenmiş farklıpclerde denenmiş nebilim bi tuhaf olmuş herşey değişmiş ama sorun aynı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.