Şimdi Ara

Esenyurtta İşlenen Cinayet(Vahşet) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
374
Cevap
3
Favori
19.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bireysel silahlanmayı destekleyenlerin şu video ds ki kişilerden pek farki yok.
    Mutlaka bunların bireysel silahlanma için bahaneleri vardır

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt

Bireysel silahlanma Türkiye için uygun değil. Bu örnekte bakkalda silah olsa çekip adamı vurabilir yada caydırıcı olur böyle bir şey yaşanmazdı iddiası var. Doğrudur bu mümkün.

Peki silahlanma yasak ya da bu kadar kısıtlı iken sen kendini savunmak için silah alırken karşında gördüğün bu adamlar armut mu toplayacak. Ellerinde devletin kendilerine tahsis ettiği silahlarla daha rahat davranacaklar.

Dersin ki silahı kafana göre kullanamazsın. Pardon da burası Türkiye. Şu şartlar altında yukarıdaki adamların en çok yatarı 10 sene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2F6E4D667 -- 30 Temmuz 2023; 12:14:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gayet uygun bireysel silahlanmaya sen ülkede silah yok mu zannediyorsun veya üç beş kişide olduğunu mu? Biraz yaşadığınız çevreden çıkın fanus içinde mi yaşıyorsunuz. Ülkenin tüm kırsalında hemen hemen her evde tüfek vardır, Karadeniz de özellikle Doğu tarafında silahı olmayan kişi çok nadirdir, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da uzun namlulu silah dahil aşiretlerin tamamı silahlıdır. Siz zannediyorsunuz herhalde Türkiye'de silahlanma yok  Ülkemizde kayıtlı olmayan silahlar ile bir ordu kurulur, dünyadaki çoğu ülkenin elindeki silahtan daha fazla silah var. Bunu ben demiyorum ayrıca raporlar diyor.

@exitusumab

• Diğer genci öldürmeseydi 2 yıldan fazla yatmazdı. Önce o silah çekti deyip haksız tahrik altında öldürmeye dönecekti. Kıravat takıp iyi hal indirimi alacaktı. Bir düzine indirim yasasından faydalanıp en fazla 2 yılda çıkardı. Şimdi de 9 10 yıl sonra çıkar muhtemelen. 1 tane ağırlaştırılmış müebbet verirler, onu da kravat sayesinde iyi halden muebbete çevirirler. Onu da 20 yıla indirirler. Yüzde bilmem kaçını yatar yasasından 10 yıla düşer. Son 5 yılını açık cezaevinde yatar. Son 3 yılında da şartlı tahliye ederler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 30 Temmuz 2023; 13:20:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Benim çocukluk ve gençliğimin geçtiği yerler Türkiyede nam yapmış abartılarak polis bile giremez denilen mahalleler fanus falan değil. Ama keşke fanusta yaşamış olsaydım o zamanlar. Fanusta yaşamak böyle aptal saptal kenar mahallelerde yaşamaktan bin kez daha iyi. İkisini de deneyimlemiş biri olarak diyorum.

Söylediğim şey açık. Silahlanma yasak olduğu halde bu kadar silah varken silahlanma serbest olduğu zaman sen silahlanmanın önünü alamazsın. Az çok daha bitmemiş bir devlet otoritesine rağmen insanlar dilediklerini öldürüp ufak cezaları göze alıp bu işe girerken, silahlanma serbest olduğunda bu cezalar bile verilemeyecek. Bunu anlamak için uber zeka olmaya gerek yok.

Ehliyet gibi düşün. Çok basit kuralları çiğneyerek ölümcül kazalara neden olan insanlar ehliyetsiz mi sanıyorsun. Olay doğrudan yasa ile ilgili değil. Zihniyeti bozuk bir toplumuz sen bunun üzerine devlet olarak daha otorite sağlayamıyorsun kalkıp silah verelim diyorsun. Daha 7 sene önce devlet devlete girdi darbe kalkışması oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2F6E4D667 -- 30 Temmuz 2023; 12:32:18 >

• Güney Kore de silah tamamen yasak mafyalar bıçak sopa ile birbirlerini öldürüyorlar bu şekilde bile saldıranlar büyük cezalar alıyorlar bizde ise yani esenyurt Texas ülkesinde uzi mp5 keleş ile birbirlerini öldürüyorlar cezaevinde göstermelik kaldıktan sonra arka kapıdan bırakılıyorlar.Bu adamlar malum partili ise cezaevine girmeye bile gerek kalmıyor.Uyuşturucu göçmen tecavüz silah kullanımı sorunu Esenyurt ta çok fazla halk bu meselelerin arasında ya ölüyor ya da tecevüze uğruyor
    Esenyurtta avcılar gene tek İstanbul için geçerli değil bu olay güneydoğu da tarla yüzünden bir aile komple can veriyor şansa yaşıyoruz

• Bu videodan çıkarılacak dersler:

1. İdam cezası şart. Öyle yıllarca hapiste bekletme filan da olmayacak, birkaç hafta içinde infaz gerçekleşecek. Mevcut durumda kimse cezalardan korkmadan takır takır adam vuruyor; mafya üyesi olsun, fazla Kurtlar Vadisi izlemiş gençler olsun, "Nasıl olsa indirim olur, af çıkar, en fazla 10 sene yatar çıkarım" diye düşünerek sinek öldürür gibi adam öldürüyorlar. Ölen öldüğüyle kalıyor.
    2. Bireysel silahlanma şart; at hırsızlarının hepsinde zaten ruhsatsız silah var; namuslu vatandaşın kendini korumak için ruhsatlı silaha ihtiyacı var.
    3. Silahım var diye fazla güvenip de karşındaki silahı görünce korkar diye güvenmemek lazım. Karşı tarafta silah olduğunu anlarsanız elinizi korkak alıştırmayacaksınız, kaç kişi olursa olsun çekip vuracaksınız; siz daha fırsat varken onları vurmazsanız psikopatlar böyle elinizi kolunuzu tutup sonra da kafanıza sıkar, mok yoluna gidersiniz afedersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 30 Temmuz 2023; 12:49:45 >

• "Benim çocukluk ve gençliğimin geçtiği yerler Türkiyede nam yapmış abartılarak polis bile girilmez denilen mahalleler fanus falan değil" sizin temel bakış açınız sadece bir şehirden bakarak ülkeyi yorumluyorsunuz. Sizin yaşadığınız mahalle buradaki örnek değil orası getto. Orada zaten silah olsa da olmasa da şiddet sürekli olacaktır hiç olmaz ise bıçak, sopa ile olur. Ülke demek İstanbul demek değil. O dediğin mahallelerde bireysel silahlanma olsa da olmasa zaten ortam her daim karışık olur.

Bak benim dediğim sıradan insanın kendini koruması, sen sıradan insanı devlet olarak koruyamıyorsun artık kabul et. Ülkede suç işlemek isteyen herkesin silahı var ama arada pisi pisine gidenlerin yok. Buradaki 2 genç pisi pisine gitti. Bu kişilerde silah olması kendini koruma olasılığını arttırır. Siz bana sürekli uç örnekler veriyorsunuz.

Ayrıca zaten kaza yapan yapıyorlar diye ehliyet sistemini mi kaldıralım zaten kaza yapanların ehliyeti var o zaman ehliyet zaten bir işe yaramıyor ehliyette ehliyet kursları mı kaldırılsın sizin bakış açınıza göre. Evet makas atan, trafiği tehlikeye sokan kişilerin hepsinin ehliyeti var ve bu hareketleri de bilerek yapıyorlar çoğu aslında bu yaptıklarının sonucunu da biliyor. Buradan ehliyet almak işe yaramıyor ehliyet alınması boş mu anlamına çıkıyor?

Aynı mantık ile bireysel silahlanma olursa ülkede katliam olur? Dünyadaki hangi bireysel silahlanmanın olduğu ülkede katliam oldu? Ülkenin örnek verdim en çok silahlarının olduğu yerde katliam mı yapılıyor sürekli. Siz doğuda insanların sürekli sağa sola ateş ettiklerini mi zannediyorsunuz.

Benim görüşüm sabit eğer bir kişi bireysel silahlanmaya karşı ise ya suçludur, ya da silah nedir ne değildir hiçbir fikri yoktur. Bireysel silahlanma demek herkesin elinde silah alıp sağa sola ateş etmesi değil. Hadi diyelim etti karşıda da silah var o da edecek zaten doğal seleksiyon burada devreye girer potansiyel suçluların hepsi elenmiş olur işte. Birkaç sene sorun yaşarız sonra rahat ederiz.

@exitusumab

• Nedeni buymuş

CİNAYETİN NEDENİ BORÇ NEDENİYLE ATILAN WHATSAPP PAYLAŞIMI

Cinayetin nedeninin iki aile arasındaki borç kavgası olduğu öğrenildi. İddiaya göre saldırganlar, alacaklı oldukları baba Erzen’den borcun ödenmesini istedi. Paralarını alamayınca konuyu mahkemeye taşıyan zanlılar, icra takibi başlattı. Bu durum karşısında öfkelenen baba Erzen, Whatsapp’dan küfürlü bir durum paylaştı. Baba Erzen’i bulmak için tekel bayiine gelen silahlı saldırganlar, Yusuf Erzen, Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır’ı gördü. Erzen kardeşlerden babalarını çağırmalarını isteyen saldırganlar, daha sonra çıkan arbedede ortalığı savaş alanına çevirdi. Geçtiğimiz aylarda ise Erzen ailesinin büyük oğlunun saldırganlardan birini silahla yaraladığı ve şu anda cezaevinde olduğu öğrenildi.

• quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Birşey bildiğin yok emin olabilirsin, iki tane Amerika ile alakalı video izlemişsin burada eeee silah var ne oldu mantığında yazıyorsun. Amerika bireysel silahlanma suçu engelliyor. Gelmiş polis diyorsun adam suçlu zaten polis ile elbette çatışmaya girecek Amerika'da sıradan halkın evine, dükkanına çok çok nadirdir birisinin saldırı yapması çünkü suçlular bilir ki herkeste silah var ve haneye veya kişisel alanı taciz ettiğin anda vurulursun.

Kaldı ki Amerika'nın Teksas gibi bireysel silahlanmaya önem veren eyaletlerinde de sıradan bir halkın öldürülme olasılığı aşırı derece de düşüktür. Son olarak Amerika'daki kötü adamların ülkemizdekiler ile alakası bile yok. Bizim buradaki onların yanında melek kalır. Amerika'da çok çok tehlikeli suçlular olduğu gibi ülkede nüfus çok çok fazla ve kaçak ve göçmen sayısı da çoktur.

Ayrıca doğuda, karadenizde veya kırsalda yaşamadığın belli, buralarda suç oranı çok çok düşüktür hatta yok gibidir. Çünkü herkes bilir ki karşı tarafın ya silahı ya tüfeği vardır. Öyle kafam esti bunu taciz edeyim, basayım olmaz. Zaten haberlerden de duyduğun gibi çoğunlukla hasmına tuzak kurmuştur o şekilde cinayet işlenir. Silahın caydırıcılığı vardır, kırsalda her evde tüfek olduğunu insanlar bilir ona göre davranır.

"Trafik cezası bile olmayan vatandaş kaç suç işlemiş suçlulara karşı kendini bireysel silahlanma sayesinde koruyacak ha?1 bu senin derdin. Senin korkaklığın veya silahı aldıktan sonra bunun eğitimini almamanı diye kriter alıyoruz? Sen alma zaten kendine güvenmiyorsan. Bireysel silahlanma serbest olsun dedik herkes zorla silah sahibi olsun demedik.

Ayrıca madem hümanist değilsin zaten suçlular bir şekilde temin ediyor kabul ediyorsun, silahı kullanamayacak sıradan insana silah versen ne olacak kendini zaten savunamayacak diyorsun tamam bunlar kabul peki niye kendini savunmak isteyen kişilere engel olmak istiyorsun. Hayırdır yani bir insan potansiyel suçlu değilse niye sıradan bir vatandaşın silah edinmesine karşı olabilir ki? Bunun sana ne zararı var? Sana karşı istenmiyor ki bu silah? Sen suçlu değilsen neden çekiniyorsun. Köylerin hepsinde tüfek var, karadeniz de silah olmayan ev çok nadirdir, Doğu'da zaten keleşe kadar ne ararsan var da her saniye burada suç mu işleniyor zannediyorsun. O kadar silah var buralarda doğru düzgün olay bile olmaz hatta sıradan insan için en güvenli yer Doğu Anadolu şehirleridir.

@BF.Skinner

Ahaha sanki kendisi tehlikenin içinden geliyor. Sen ne biliyorsun? Amerika'da bireysel silahlanma, suçu mu engellemiş :D Hangi Amerika'da olmuş o. Acaba bireysel silanlanma suç sayısını arttırdığı gibi aynı zamanda doğal olarak suçlu sayısını da arttırmış olabilir mi? Sen bunu bir düşün. Yani illa bana araştırma makalesi buldurtma şimdi. "Amerika'da bireysel silanlanmanin suç oranına etkisi" diye İngilizce akademide arativer iki dk.

Doğuda yaşıyorum bu arada. Onu da bilemedin. Neyse olur böyle şeyler.

• O kadar rahat davranıyorlar ki, sanki bilgisayar oyunundaymış gibi ateş ediyor.

Bunların arkasında sağlam birilerinin olduğuna adım gibi eminim.

Nasıl olsa arkamdakiler beni korur, mahkemeye baskı yaparlar, olayın şeklini değiştirirler, fazla yatmadan çıkarırlar düşüncesi olmasa, öyle kameraların önünde kekliğe ateş eder gibi rahat davranıp gençleri vuramazlar..

Rahatlığa bakın, kamera varmış, yokmuş, umurlarında mı yakalanmak, ceza almak... Yazık, ayaküstü muhabbetinde iki tane gencecik hayatı pisi pisine bitirdiler..

• "Doğuda yaşıyorum bu arada. Onu da bilemedin. Neyse olur böyle şeyler." huzurum kaçmasın zaten çevremde böyle denge kurulmuş durumda rahat buralar diyorsun, sen de haklısın kendince  

Evet mafyanın sürekli çökmek isteyeceği, sürekli itin kopuğun geldiği bir yerde yaşıyorum, Normalde yaşadığım yer sorunsuz ama sürekli sorunlu insanlar geliyor şehre. Başka soru.

@BF.Skinner

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 30 Temmuz 2023; 13:4:4 >
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

Maalesef gayet de görür.

Bu dünyada (ülkemize özel olduğunu düşünmüyorum, evet biz çok gerideyiz ama dünya genel anlamda kötü) adalet hak hukuk olsaydı ibret-i alem için bu mafyacılık oynayan adam bozuntuları meydanlarda sallandırılırdı.

Vallahi çok boktan bir dönemde yaşıyoruz. Gerçekten medenileşen insanlar sayesinde böyle insanlar da suç işlemek için cesaret buluyor. Hapishane denen boktan düzen yüzünden başka neyden olacak? Millet suç işlemeye göt buluyor çünkü adam biliyor başına bişey gelmeyeceğini / gelse bile az yatıp çıkacağını. Adam öldüreni meydanda sallandır bakalım mafyacılık oynamaya kaç kişinin yüreği yetecek? Yemişim insan haklarını. İnsan hakları felan bitti artık. Kim verecek ölen masum gençlerin hesabını?

• Türk Savunma Teşkilatı (Yedek)twitter
    “Katiller Ağrılı Sıpki aşiretine mensup! Aşiretin önemli ismi PKK cenazelerinde boy gösteren HDP Eski Milletvekili Berdan Öztürk..,”
    https://twitter.com/tstyedek/status/1685557146740547584

Jahreintwitter
    “Esenyurt’ta iki kişiyi gözünü kırpmadan infaz eden, bir kişiyi ağır yaralayan İT, Kürt faşisti HDP’li, Selocu çıktı. Şaşırtmadı.”
    https://twitter.com/jahreindota/status/1685578165295476736
  • Devlet yetersiz kalıyor bir söz vardır en büyük mafya devlettir diye çünkü devlet istese 24 saatte yakalar kazığa oturtur bu ülkeye cinayet,tecavüz ve çocuk istismarına idam cezası gelmeli ama asarak değil elektrikli sandalye ile olmalı işte ozaman bukadar kolay suç işleyemezler.

• DarkWeb Habertwitter
    “Gaziosmanpaşa'da bir taksiye silahla ateş açıldı. Saldırıda yolcular yaralanırken, 2 çocuk babası Samet Kubiloğlu olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırıyı gerçekleştirenlerle taksideki yolcuların husumetli oldukları öne sürüldü.”
    https://twitter.com/Darkwebhaber/status/1685585573149351936

Bu haberin gölgesinde kalan akşam yaşanan başka bir olay...

Türkiye yüzyılı dedikleri böyleyse ...

Ben İstanbulda yaşamadım. Çok önemli ise Adana'da yaşadım. Kenar mahalle, getto, sosyolojisi düşük yerleşim yerleri diyerek bu şekilde ötelemek de doğru değil. Bu haberdeki Esenyurt hakkında bilgim yok İstanbulun neresine düşer, hangi gelir dağılımda, hangi suç oranları var bilmem.

Sıradan insanın kendini koruması için 7 gün 24 saat üzerinde silah taşıması gerekiyor bu mantıkla. O zaman canım cips istedi ineyim de markete gideyim desem bile silahla dolaşacağım böyle mi anlamak lazım? Bu uç örnek değil benim örneklerim mi uç örnek?

Zaten kaza yapanlar kaza yapıyor o zaman ehliyet sistemi olmasın demek olarak mı anlaşıldı dediğim şey. Benim orada kastettiğim devlet ve toplum olarak yasalara, kurallara, kanunlara, eğitime, sisteme inancın yok. Ehliyet de veriyor olsan kağıt üzerinde iş yapıyorsun. Denetleyen düzenleyen gerekirse ceza veren adil bir sistemin yok. Bu bağlamda devletin her alanı böyle, önce sen bunu düzelt olmazsa dersin ki bireysel silahlanma yapalım. Bu hukuk düzeninde silahlar nasıl dağıtılacak, nasıl kayıt altına alınacak, nasıl denetlenecek düşünebiliyor musun? Daha kendi içindeki işleri bile programa koymayan bir devlet sistemi halkın elindeki resmi silahlara gerçekten adil bir şekilde yaklasabilir mi? Türkiye'de yaşıyorsun biraz düşün neler olabileceğini.

Nereyi örnek verdin bilmiyorum ama Amerika ise örneğin at çöpe. Oranın dinamikleri ile buranın dinamikleri aynı değil. Onların devlet olma süreci ile bizim millet olma süreçlerimiz farklı. Biri devlet olmaya çabalıyor, diğeri millet olmaya. Ha başka örnekse de fark etmez. Türkiye'deki hemen herhangi bir konudaki yasa Avrupa standartları ve hatta üzerindedir ancak uygulamada her şey çöp olur. Yine bu bağlamda sen bireysel silahlanma yasasını getirsen gideceğin yer çöplük olur.

Bireysel silahlanmaya Türkiye için şu yüzyılda karşıyım. Senin desteklemenin sebebi Türkiyeyi yeterince tahlil etmemiş olmandan fazlası değil. Bireysel silahlanma yasasının Türk milleti lugatindeki karşılığı "devlet asayişi sağlayamıyor artık ben devlet oldum" demektir.

• Kanun yok. Yatarı olan suç yok. Bunlar da 3-5 sene yatıp çıkarlar. Diğer taraftan hakaret gibi gerçek olmayan suçlardan çok kolay içeri girebilirsiniz. Ülke failed state olma yolunda dört nala gidiyor.

• Adana'da silahın varsa birçok mevzudan kendini korursun. Kaldı ki Adana'da ortalık silah kaynar yani silah Adana'da beni korumuyor fikrine kesinlikle katılmıyorum. Özellikle Adana'nın kırsalında isen en azından bir tüfeğin olur ki zaten herkesin de vardır. Zamanında beni burada yaşatmazlar diye az Adana'yı terk eden kişi olmadı birçok kişi tanıdım böyle. Niye çünkü karşı tarafında silahı var ve bundan dolayı korkuyor. Silahın caydırıcılık özelliği olmazsa niye adam orayı terk etsin, silah sayesinde iki tarafta yaşıyor, silah olmasa bıçak, sopa kullanıp öldürecekler birbirilerini ama silah oldu mu işin içine caydırıcılıkta girer. Silah dediğin olayı zaten kullanmak için değil caydırıcılık için taşınır aslında.

Benim Türkiye'de bilmediğim yer yoktur o yüzden çok iyi tahlil ettiğim için bunu yazıyorum. Esenyurt dediğimiz yer de yüksek binaların olduğu Adana havaalanı çevresi gibi bir yer işte. Görünüşte çok katlı modern binalar var ama içinde 40 milletten insan yine her türlü ekonomik durumdan kişi yaşar. Genelde doğu kökenliler onlarında belli şehirlerden veya aşiretten olanları belli mahallelerinden ağırlıktadır, son zamanlar da tabi mülteciler çoğaldı.

@exitusumab

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 30 Temmuz 2023; 13:20:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

"Doğuda yaşıyorum bu arada. Onu da bilemedin. Neyse olur böyle şeyler." huzurum kaçmasın zaten çevremde böyle denge kurulmuş durumda rahat buralar diyorsun, sen de haklısın kendince  

Evet mafyanın sürekli çökmek isteyeceği, sürekli itin kopuğun geldiği bir yerde yaşıyorum, Normalde yaşadığım yer sorunsuz ama sürekli sorunlu insanlar geliyor şehre. Başka soru.

@BF.Skinner

Doğuya hic gelmedin muhtemelen. Geldiysen bile sıkıntısız illere gelmissindir. Çünkü buradaki güvenligin bireysel silahlanma sayesinde olduğunu falan sanıyorsun. 😀 Buralarda güvenligi kolluk kuvvetleri sağlıyor haberin olsun. 5 dk yürüyüşe çıksan bir zirhli askeri araca denk geliyorsun. Burada bırak silahla gezmeyi arabanı hatalı yere park et ve yolun akışını biraz engelle bak başına neler geliyor 1-2 dk içerisinde. Neyse bayağı tehlikenin içinden geliyormussun. Dediğim şeyi de Google Akademide aratmayi unutma. Hadi bb :)

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.