Şimdi Ara

Eşcinsellikle ilgili açtığım konu kaldırılmış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gayet bilimsel bir yazı yazmıştım? Hayırdır, adminler neden kaldırdı? Şimdi tekrar ekliyorum buraya, bir daha kaldırırsanız sebebini de yazacaksınız.

İlk olarak eşcinselliğin popüler kültür eliyle yaygınlaşması ve meşrulaşmasından sonra şuna dikkat ettim. Bu bir hastalık mı, yoksa gerçekten fizyolojik olarak 3. bir yönelimimiz mi var?

Neye hastalık denir? 2 şart var:

1. Organizmanın normal fizyolojisinden farklı bir durumda olması.

2. Bu fizyolojiden uzaklaşmış olgunun zararlı olması.

Eşcinsellik normal fizyolojiye uyumlu bir tablo değil, o yüzden psikiyatri kitaplarında da uzun bir süre "Cinsel Kimlik Bozukluğu" adı altında, bir hastalık olarak ele alınmış. Ama her ne hikmetse son yıllarda başka çerçevede ele alınmaya başlanmış. Peki merak ettim, bilimde bir araştırma olmadan bir şeyler değişmez. Acaba ciddi bir anatomik farklılık falan mı tespit ettiler diye araştırdım.

Yok herhangi bir veri de yok, tamamen popüler kültürün peşinden gitmişler. Yani şimdi eşcinselliği destekleyen iki üç "genetik araştırma" gibi bir şey yapılmış. Ama sonuç berbat. Araştırmaların sonucu özet olarak şunu diyor: "net bir gen bulamadık ama sanki var gibi bir şeyler" .

Şaka değil, aynen bunu söylüyorlar, ortada doğuştan gelen herhangi bir özellik net olarak ortaya konabilmiş değil. Teori uyduruyorlar, ama bir yerde o da tıkanıyor.

Ayrıca suçlu bir gen bulsak ne diyeceğiz buna? Hastalıklar genetik de olamıyor mu? Bu kez doğuştan gelen bir genetik hastalığı var diyemez miyiz? Sonuçta normal fizyolojiden uzaklaşmış bir davranış biçimi var ortada. Hastalık olmanın 1.kuralını karşılıyor, ama "zararlı olma kuralı"nı yani, 2.kuralı ne kadar karşılıyor bilmiyorum.

Bence eşcinsellik, kişilerin özellikle cinsel kimliğini bulduğu yaşlarda, çocuklukta ve ergenliğin başlarında, kendi hemcinsleri ile vakit geçirmek yerine karşı cinsten insanlarla uzun süre vakit geçiren, cinsel kimliğini yanlış öğrenen kişilerde ortaya çıkan tamamı ile bu dönemlerdeki travmalara dayalı psikiyatrik bir sendromdur.

Erkekle sevişmek normal kabul edildiği anda, cansız varlıklarla ilişkiye girme isteğine sahip kişileri neden hasta diye yatırıyoruz diye sorarım ben size. Sonuçta anormal olan bu davranışı belki de onun yönelimidir, ya da iki tarafın da razı olduğu ensest ilişkiler? "Bunları neden ayıplıyorsunuz" diyen olursa ne diyeceğiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E33AEF864 -- 27 Kasım 2019; 0:14:3 >

• hayatımda bir kere biri bana seni seviyorum dedi o da erkekti böyle hayatın da bahtın da
  • AMFKWKNSMMD

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu konu dışı yöneticiler gerçekten acayip.
    malum şahıs herkese söver, adamı 1 gün sonra 1 günlüğüne banlarlar.
    senin konuyu görür görmez kaldırmayı bilirler ama.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DHde açılan ilk konu?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.