Şimdi Ara

Escape from Alcatraz (1979) | Clint Eastwood

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1979 Amerikan yapımı, Don Siegel'ın yönetmenliğini, Clint Eastwood ve Patrick McGoohan 'ın başrollerini üstlendiği bir kaçış hikayesi... Asla kaçılamaz denilen "Alcatraz Adası"nda 3 mahkumun firar çabaları konu alınıyor... Shawshank Redemption ile benzerlik arzeden filmin 30 yıl önce çekildiğini belirtmekte yarar var. Ayrıca Clint Eastwood'da onu görmeye alışık olduğumuz Western filmleri dışında bir filmde boy göstererek güzel bir oyunculuk çıkarmış.

İmdb puanı da 7.6/10 olan filmi izlemekte fayda var. İmdb Linki için tıklayınız

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• The Shawshank Redemption ile aynı etkiyi yapmayabilir ama gerçekten güzel filmdir
  • Güzel Film.Geçen gün oturup izledim.
  • gerçek hikayeden uyarlanmış olması etkileyici hatta gerçek görüntülerini de izlemiştim bi yerde polisler fenerlerle botlarla felan arama yapıyolardı, kaçanlar gerçekten özgürlüğü haketmiştir galiba
  • Özet olarak şu ki The Shawshank Redemption bu filmden bir çok sahneyi arak yapmıştır.
  • bunun öncesinde çekilen bir film daha var.sanırım alcatraz kuşçusu diye onuda izleyin.
  • Baslıgı görünce birden Birdman of Alcatraz filmi aklıma geldi. Bunu da en yakın zamanda izlerim düzel diyosanız.

Bu arada gecenlerde The Rock izlemiştim ve bu adayı o filmden hatırlıyorum. Gercekten müthis bir filmdir,herkese öneririm The Rock'ı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ne Alcatraz ı, tecevüzden kaçıyor. Sürekli hareketli olmadığından, süresi uzun olduğundan biraz sıkıyor, yılına göre seyredin, özel birşey beklemeyin..
  • Eski bazı klasik filmler hala izlenebilir ve güzeldir buda onlardan biri
  • güzel film
  • Güzel filmdir, izlemediyseniz ve bu tür filmler seviyorsanız hemen izleyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: baytar

Türkçe adı: Alcatraz'dan Kaçış

1979 Amerikan yapımı, Don Siegel'ın yönetmenliğini, Clint Eastwood ve Patrick McGoohan 'ın başrollerini üstlendiği bir kaçış hikayesi... Asla kaçılamaz denilen "Alcatraz Adası"nda 3 mahkumun firar çabaları konu alınıyor... Shawshank Redemption ile benzerlik arzeden filmin 30 yıl önce çekildiğini belirtmekte yarar var. Ayrıca Clint Eastwood'da onu görmeye alışık olduğumuz Western filmleri dışında bir filmde boy göstererek güzel bir oyunculuk çıkarmış.

İmdb puanı da 7.6/10 olan filmi izlemekte fayda var. İmdb Linki için tıklayınız

Arkdaşım ne zamandır bu filmi izlemek istiyorum hep kalıyor sizce güzelmi bi ara tam izlicektim biri yorum atmış Flim güzel ama eski görüntü iyi değil felan

sizce ?

• Şu filmde 1-2 senede bir önüme çıkıyor bir yerde bir türlü izleyemedim.
  • Kesin izleyin oruçta iyi vakit geçirtir.

Clint Eastwood
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShaLer

Özet olarak şu ki The Shawshank Redemption bu filmden bir çok sahneyi arak yapmıştır.

Aynen katılıyorum. Biraz aşırıya kaçan bir esinlenme var, tamamen aynı filmi çekmeseler de.

Ben bu tip filmleri adamların yaptıkları planları izlemekten, kaçış sırasındaki gerginliği hissetmekten aldığım zevk için izlerim. Shawshank daha çok duygusala bağlayan bir film. Bu filmde Eastwood'un karakteri biraz bulandırıyo filmin bu yönünü bana göre.(Duygusal değil ama dönemin seyircisini çekecek, kalıp bir karakter yaratmışlar.) Bresson'un A Man Escaped filmi böyle değildir ama. 4 4lüktür benim için. Nefesimi tutarak izlemiştim. Filmin çekim yılının, bütçesinin kalite ile hiçbir bağlantısı olmadığını bilenler ve tarif ettiğim film tarzını beğenecek olabilenler mutlaka izlemeli.
    http://www.imdb.com/title/tt0049902/

• Clint abi var diye izlemiştim fena film değil.
  • gerçekten efsaneler efsanesi bir filmdir. shawshank redemptionun bir cok sahnede bu filmden ilham aldıgı aşikardır. gayet akıcı ve sürükleyici buldum. defalarca izlenebilecek bir başyapıt. Clint Eastwood şahane oyunculugunu bır kez daha gozler onune sermiş
  • Filmi izleyeli çok oluyor.Esaretin Bedeli filmi bu filmden çalıntı resmen.Bu filmin hak ettiği değeri bulmaması
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.