Şimdi Ara

Esc ye ne oldu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Aliexpressten aldigim 320a fircali esc icin yasadigim sorunun sebebini ogrenmek istiyorum. Daha once motorlar bosta iken saglikli bir sekilde calistigini test ettigim esc, bugun biraz yuklendikten sonra calismayi durdurdu. Led i surekli yanip sonuyor. On ya da off ta isikta herhangi bir degisiklik olmuyor, sadece cizirti sesinde degisiklik oluyor. Ne oldu bu merete sizce?

Yalniz bir not dusmek istiyorum: esc nin uzerinde lipo ve ni-mh arasinda secim yapmak icin tirnaklar var. Pilim lipo olmasina ragmen ni-mh de kullanmisim. Daha once boyle sorunsuzca calismisti. Lipo pilim yerine 12v adaptor ile denedigim de yine ayni durumu yasiyorum. Pil %50 dolu, esc ise su;

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Lipo piller hücrelerden oluşur ve bir hücre 3,7 volttur. 3 voltun altına düşürülmemeli. Eğer ESC nizin setup ayarlarını bozmadıysanız büyük ihtimalle ESCniz buna zaten izin vermeyecektir. ESC niz ayarına göre uçuş sırasında pilin voltajını sürekli kontrol eder ve 3V sınırına yaklaşınca motor devrini düşürür ve bir müddet sonra da motora akım göndermez bu durumda piliniz korunmuş olur. Size düşen bu aşamadan sonra pili kullanmamaktır. Eğer piliniz ısınmış ise soğumasını bekleyerek yeniden şarj etmek gerekir.

Tam şarjda 4,20 voltu geçmemek gerektiğini söylemiştik. Bunun için de endişelenmeye gerek yok çünkü lipo pil kullanımında balanslı şarj cihazı kullanmak zorunludur ve bu şarj cihazları pildeki hücrelerin herbirinin voltajı 4,20 volta ulaştığında o hücrenin şarjını durdurmaktadır. Bazı şarj cihazları voltaj değerini sizin değiştirmenize izin verebilirler. Böyle durumlarda 4,20 voltu geçirmemeniz gerekir.

pil cortlamış olabilir mi acaba.adaptör ile denerken yine piller içinde mi? yoksa pili çıkarıp sadece adaptör mü devrede oluyor.
    pilin 2S Lipo mu. 12V adaptör orjinal adaptörmü o.hem nimh modunda kullan hem 12v adaptörü daya pil sonunda nakavt mı oldu acaba. emin değilim sadece fikrimi yazıyorum.sesli düşünme

• quote:

Orijinalden alıntı: pokajy

quote:

Lipo piller hücrelerden oluşur ve bir hücre 3,7 volttur. 3 voltun altına düşürülmemeli. Eğer ESC nizin setup ayarlarını bozmadıysanız büyük ihtimalle ESCniz buna zaten izin vermeyecektir. ESC niz ayarına göre uçuş sırasında pilin voltajını sürekli kontrol eder ve 3V sınırına yaklaşınca motor devrini düşürür ve bir müddet sonra da motora akım göndermez bu durumda piliniz korunmuş olur. Size düşen bu aşamadan sonra pili kullanmamaktır. Eğer piliniz ısınmış ise soğumasını bekleyerek yeniden şarj etmek gerekir.

Tam şarjda 4,20 voltu geçmemek gerektiğini söylemiştik. Bunun için de endişelenmeye gerek yok çünkü lipo pil kullanımında balanslı şarj cihazı kullanmak zorunludur ve bu şarj cihazları pildeki hücrelerin herbirinin voltajı 4,20 volta ulaştığında o hücrenin şarjını durdurmaktadır. Bazı şarj cihazları voltaj değerini sizin değiştirmenize izin verebilirler. Böyle durumlarda 4,20 voltu geçirmemeniz gerekir.

pil cortlamış olabilir mi acaba.adaptör ile denerken yine piller içinde mi? yoksa pili çıkarıp sadece adaptör mü devrede oluyor.
    pilin 2S Lipo mu. 12V adaptör orjinal adaptörmü o.hem nimh modunda kullan hem 12v adaptörü daya pil sonunda nakavt mı oldu acaba. emin değilim sadece fikrimi yazıyorum.sesli düşünme

Bu esc yi daha onceden kullananlara sordum; esc cop olmus. Simdilik sadece bec kismi calisiyor. O da bozulsaydi alici, servo felan da bozulurdu herhalde.

• beci yandiysa harici bi besleme ile calistirmayi deneyebilirsin bende gecen gun yaktim esc yi son hali bu
    Esc ye ne oldu?Esc ye ne oldu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Renji Abarai

beci yandiysa harici bi besleme ile calistirmayi deneyebilirsin bende gecen gun yaktim esc yi son hali bu

Cok cabuk bozuluyorlar Marka alayim diyorum o da bozuldu, yandi diyen cok oldugundan ne alacagimi bilemiyorum.

Kac s pil kullandiniz, esc kac amperlikti acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: fırat.ç.

quote:

Orijinalden alıntı: Renji Abarai

beci yandiysa harici bi besleme ile calistirmayi deneyebilirsin bende gecen gun yaktim esc yi son hali bu

Cok cabuk bozuluyorlar Marka alayim diyorum o da bozuldu, yandi diyen cok oldugundan ne alacagimi bilemiyorum.

Kac s pil kullandiniz, esc kac amperlikti acaba?

benim arac 1/8 160a tunigy marka esc idi 3s de kullandim

cok rampaya cikartim araci o ara yandi

• quote:

Bu esc yi daha onceden kullananlara sordum;

kusura bakma boşboğazlık etmiş bulunduk.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    F6 ve F10 a basınca ne oluyor?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: pokajy

quote:

Bu esc yi daha onceden kullananlara sordum;

kusura bakma boşboğazlık etmiş bulunduk.

Olur mu öyle şey dostum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.