Şimdi Ara

Ertesi Yıla Bırakma Mağduriyeti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Ben 2016 Haziranda lisans eğitimimi tamamladım. Temmuz ayında 2 yıl tecil için gittiğimde bana hastalığımdan ötürü "ertesi yıla bırakma" kararı çıktı. 2017 Temmuzda tekrar muayeneye çağırdılar ve tecilimi 2017 Temmuza kadar yaptılar. Yani 2 yıl tecil olması gerekirken şimdilik 1 yıl tecil verdiler seneye 1 yıl daha verecekler. Dolayısıyla kağıt üzerinde 2017 Temmuza kadar tecilli gözüküyorum 2018e kadar yasal hakkım olmasına rağmen. Bu yüzden de mağduriyet yaşıyorum, çünkü iş başvurusu yapamıyorum. Her yer 2 yıl tecil istiyor, 2 yıl tecil hakkım olmasına rağmen 1 yıl tecilim varmış gibi gözüküyorum. Başvurduğum bir yer 2018e kadar tecilli olduğunu belgelemem gerektiğini söyledi fakat belgeleyemiyorum. Askeri şubede böyle bir belge verilmediğini söylendi. Şubedeki memur hasta olanlara 2 yıl yerine 1+1 yıl tecil verildiğini söyledi.

Bu durumda ne yapmalıyım? Askeri kanunda 2 yıl tecil hakkım olduğu belirtilmiş fakat iş başvurusu yaptığım yerler kağıt üzerindeki tarihe bakıyorlar ve bu yüzden başvuru koşulunu sağlayamıyorum. Benimle aynı durumu yaşamış olan var mı? Varsa ne yaptılar? Resmen arada sıkıştım kaldım.

• 2 yıl üst üste hastalıktan tecil olunca 2 yıldan sonrası için askerlikten muaf olunmuyor mu?

Yada şöyle söyleyeyim. Askeri hastane muayene de heyete gönderip 1 yıl erteleme mi yaptı nasıl oldu bu olay. Sürekli devam eden hastalığın var muaf olman söz konusu olabilir. Araştır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.