Bildirim
Ertesi Gün Hapı
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
9 ay sonra arkadaşın kucağına verir hediyeni bakamazsan bana yolla ben bakarım -
up -
olur öyle şeyler. sıkıntısını çekeceksin isteristemez. fakat korkma bişi olmama ihtimali cok yüksek(ilac kullanmasa bile). ki ilac vucudu bombardımana tutuyor... cook zor bir ihtimal. takma gecicek :) -
quote:
Orijinalden alıntı: catborise
olur öyle şeyler. sıkıntısını çekeceksin isteristemez. fakat korkma bişi olmama ihtimali cok yüksek(ilac kullanmasa bile). ki ilac vucudu bombardımana tutuyor... cook zor bir ihtimal. takma gecicek :)
ben yetişkin bir insanım yanlıs anlama ilk defa korumasız oldugu için böyle tecrübesizlik cekiyorum.benım bildiğim 1 kere içerde patladı mı yandı gülüm ketan helvam oluyorsun
ama öyle değilmiş sanırsam. -
merak etme insanlar hamile kalmak icin nasil ugrasiyo bilsen.ilk seferde olmasi cok dusuk bir ihtimal.ki ertesi gun hapi da almis kiz arkadasin hic bisey olmaz.fakat tabi ister istemez ilk olacagi regl donemine dek biraz sikinti cekiceksiniz.diger bir husus bu tur seylere cok dikkat et...kiz arkadasinla arani bilmiyorum ama tanimadigin tek gecelk vs iliskilerde bu tur seyleri kullanarak erkekleri yolan cok kadin var etrafta... -
hastanelerin kadın doğum bölümlerine git biraz otur, eşleriyle gelen kadınların mutsuzluğuna bak, sonra yanlarından ayrılıp elinde plastik kapla test alım odasına giden kocalarına.
Çocuk sahibi olmanın o kadar da kolay olmayacağını anlayacaksın.
Ne kadar sağlıklı olursan ol saniyeden saniyeye farklı sonuç verecekdir. Ama işi şansa bırakmak tabiki gereksiz ve gereğinide yapmışsınız.
Birşey olacağını sanmıyorum -
..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yılmaz -- 16 Eylül 2011; 1:31:10 > -
-
quote:
Orijinalden alıntı: Yılmaz
..
Ne yazmıştınız Yılmaz Bey, olumlu-olumsuz her türlü eleştiriye açığım merak etmeyiniz.
Teşekkür ederim arkadaslar,2 gündür deli gibi arastırıyorum bu konuyu ve bir nebzede olsa rahatlamış durumdayım,ama hala bir tedirginlik var umarım sıkıntı olmaz -
Acil kontrasepsiyon (acil doğum kontrolü,ertesi gün hapı) gebeliği önlemek için uygulanan yöntemdir.
İlişkide kondomun (prezervatifin) yırtılması, korunmasız ilişkide bulunulması ve en önemlisi tecavüz vakalarında kadının gebe kalmasını önlemek için kullanılır.
Gerçekten istenmeyen gebeliklerin önlenmesi için oldukça etkili bir yöntemdir. Ancak koruyuculuğun %100 olmadığını bilmek gerekir.
Birkaç farklı yöntemle uygulanabilir; yüksek dozlarda hormon verilmesi, spiral takılması gibi. Uygulama ilişkiden sonraki ilk 72 saat, tercihen ilk 24 saat içinde yapılması gerekir. Koruyuculuk oranı ilk saatlerde uygulandığı anda çok yüksektir ancak süre arttıkça oran düşer ve 72 saat sonrasında koruyuculuğu oldukça azalır.
Amaç; embriyonun rahim içine yerleşmesini engellemektir.
Acil kontrasepsiyon her zaman, rastgele uygulanabilecek bir yöntem değildir. Çok özel durumlarda uygulanması gerekir ve alışkanlık haline getirilmemelidir.
Yüksek doz hormon (östrojen) kullanımındaki kısa vadeli dezavantajlar; bulantı- kusma yapabilmesi ve bir sonraki adet döneminde muhtemel düzensizlik yapabilmesidir. Spiral kullanımı ile ilgili tüm dezavantaj ve riskler de aynen geçerlidir.
Acil kontrasepsiyon gerekliliğinde doktorunuza danışmalısınız.
Op.Dr.Şerife Şeniz Süpürtülü
www.antalyajinekolog.com
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X