Şimdi Ara

Error Scan Çok Düşük 2.9 MB/S (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar hissedilir derecede yavaşlama olduğu için hdd de bad sector olup olmadığını öğrenmek için HD Tune yazılımını kurdum.

Sonrasında Error Scana bastım fakat 2.9 MB/S ile tarıyor 74 GB lık WD RAPTOR 10.000 RPM lik diski (Sistem kurulu)

Diğer disklerimi ise 105-125 MB/S arasında tarıyor.

Bu yavaşlık neden acaba arkadaşlar.

Teşekkür ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShaDoW_17 -- 9 Nisan 2010; 12:15:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

sistem kurulu olduğu için olabilir.

Sistem kurulu olduğu için değil sanırım hocam çünkü benchmark testi içler acısı resim ekliyorum.

Buda başka bi bilgisayarda kurulu olan (sistem) 250 gb seagate harddiskin sonuçları.

Sistem kurulu olduğu için hızlarda yavaşlık olsaydı son verdiğim 250 gb tada aynı sorun olmalıydı.

Fakat avarage bile 3.2 MB/S

Arkadaşlar yardıma ihtiyacım var.

Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShaDoW_17 -- 8 Nisan 2010; 18:37:11 >

• Benzeri benim başıma gelmişti, benimki hard diskin sata kablosunun tam takılmamasından kaynaklanıyordu. İstersen kasayı bir kontrol et. Pek sağlam oturmuyor sata kabloları yerine...
    Benim sonuçlarda tamamen aynıydı seninkilerle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 8 Nisan 2010; 19:25:25 >
  • @adilazımdegilx

Deneyeceğim hocam çok teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adilazimdegilx

Benzeri benim başıma gelmişti, benimki hard diskin sata kablosunun tam takılmamasından kaynaklanıyordu. İstersen kasayı bir kontrol et. Pek sağlam oturmuyor sata kabloları yerine...
    Benim sonuçlarda tamamen aynıydı seninkilerle

Hocam dediiniz gibi sorun kablodan kaynaklanıyormuş çok teşekkür ederim.
  • @sahafiec

Teşekkür ederim haklısınız en ufak şey etkiliyor sistemi.

Bu arada maximum okuma hızı 83 MB/S
    Avarage ise 68 MB/S

Fakat önceki msjda seagate 250 gb ın testinde seagate bu değerlerden daha önde.

Teoride bu disk 10.000 rpm olduğu için daha iyi bi değere sahip olması gerekmiyormu ?
    Yada boşunamı para verip aldık bu diski (Gerçi alalı baya oldu)
  • Hocam son bişey daha soracağım.
    Sadece sistemin kurulu olacağı performans diski istiyorum.
    Raid yaparakta olabilir. fakat sadece sistem olacak raid 5 yapmayı düşünüyorum. 3 tane disk gerekiyormuş sanırım.

Alanın büyük olmasına gerek yok yani 3 tane 500 gb pek anlamlı olmayacak. Yada bilmiyorum :S

Siz ne dersiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Valla hocam bende performans için istiyorum böyle bir düzenek.

Test sonuçlarına bakınca raptora verdiğim paraya acıdım.

Ben raid 5 yapmayı düşünüyorum.En azından tek disk çöktüğünde yerine sağlam disk takılınca kayıp olmadan devam ediyormuş sistem çalışmaya. Raid 5 içinde en az 3 disk gerekiyormuş.
  • Evet hocam aynen o şekilde ama xp ye uyarlaması biraz meşekkatli. Hex editör ile bi kaç dosyayı değiştirmek gerekiyor sanırım.

Bu da nette bulduğum raid ile ilgili dosya 86 sayfa oldukça geniş bilgi içeriyor.

http://rapid-share.com/files/374001081/raid.pdf (aradaki - işaretini kaldırarak)

Bu arada Raid 5 Te diyelim en az 3 disk gerekiyor fakat anakartta 2 tane raid çıkışı var (Renkleri farklı sata girişlerinin sanırım onlar) 3.süne diğerini takabiliyormuyuz. ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.