Şimdi Ara

Erkekte küpe, uzun saç önyargısı olan var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    <>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Astrian -- 25 Ağustos 2021; 22:43:42 >
  • Astrian kullanıcısına yanıt
    Tamam öyle olsun bakalım
  • Kaynaklar hadislerden öteye geçemediği için boş olmuş.
  • vexra V kullanıcısına yanıt
    bak kardeşim Peygamberimiz (sav) vefat edince kime soracaksın alimlere sence Peygamberimiz her soruya nasıl cevap verecek senin dediğin daha boş şimdi geç otur yerine illa bir şey bulmaya çalışıyorsunuz
  • Bilader daha kendi inandigin dinden haberin yok peygamberin görevi tebliğdir. Kuranda küpe takmak yasak diye bir şey geçmiyor. Alim dedikleriniz en fazla mekruh demiş mekruhun anlamı da din bakımından yasaklı değil ama yapılmaması istenen şey. Bu yüzden sen bu islamda yoktur gibi allahmiscasina cevap veremezsin verirsen sirke girersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vexra -- 7 Şubat 2021; 0:7:29 >
    Sen namaz kılıyor musun herşey Kuran da geçmek zorunda değil mekruh işte yapmamaniz daha iyi
  • Her şey kuranda geçmez? :D kanka bi açıp iki kuran okusaydın ya.

Biz bu Kitap’ta, herhangi bir şeyi ne eksik bıraktık ne fazla yaptık. (En’am, 38)

Burda gereken her şeyi söylemişim diyor Allah ama sana göre kuran eksik. Yapmamaniz daha iyi evet ama sen islamda yoktur demişsin kesin sonuca nasıl vardın mekruhken?
  • Saçım da uzun bele kadar. Lepiska hem de.
    Küpem de var...

Saç uzatmanın sebebi de var.

Ön yargılarınızdan arının gençler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bak kendinle çeliştin yine hem Kur-an da öyle bir ayet yok diyorsun hemde Kur-an oku eksik yok diyorsun Haşa Allah'ın kitabı tabiki öyle denmez
    Ben küpe takmak yasaktır demedim ki?
  • Eksik yok demiyorum. Gerekeni yazmış, Allah kendisi öyle diyor e küpe hakkında da bi şey yazmadığına göre bunun islam dışı olduğuna kesin karar veremeyiz
  • saç için yok hatta ben uzatıyorum  

ama küpe olayı çok saçma geliyo  

Tmm
  • Erkek adam küpede takmaz karı gibi saçta uzatmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir toplumda çoğu erkek küpe takarken sen takmazsan kadınsı görünürsün, çoğu erkek küpe takmazken sen takarsan yine kadınsı görünürsün. Bu tür algılar toplumun geneline göre şekillenir.

Şahsen ben hoşlanmam uzun saçtan da küpeden de. Nadiren yakıştığı oluyor.

• 3.5 yil sac uzattim. 2 kere kisaltmama ragmen 50 santim civariydi uzunlugu. Yakismiyordu, amelelikti bir daha uzatmam o kadar. Saci kestikten sonra kupe takmaya basladim, 3 sene olmustur asagi yukari. Tek duydugum laf okuldaki sacmasapan bi profesorden geldi. Yanlis anlama neden takiyosun, mazbut kesimlerde kiz vermezler kupe takana diye biseyler geveledi. Proje sormaya gitmistim zaten projeyi de baskasina vermis, ozel zevkim dedim ciktim gittim.

• saç uzatmak net amelelik, her duşa girdiğimde gider tıkanıyordu 10-15 saç kılından, bir saati banyoda harcıyodum+yazın çekilecek bir şey değildi. yüzünüz güzelse saç uzatmayın, zaten yakışıyorsa ya net çirkin ya da net yakışıklısınızdır.

öte yandan küpeyi yeni taktım, net yakıştı çevremden de olumlu yanıt aldım. küpeyi kadınsı bulan karılarla benim zaten muhtemelen işim olmaz, erkeklerin de ne düşündüğü tikimde değil.

• Saç uzatmak eskilerden beri olan bir gelenek. İslamdaki önemli şahsiyetleri de uzun saçlıyken görebiliyoruz. Küpe de gayet normal bir şey. İnsanları giyinişine göre sınıflandırmaktan vazgeçin. İslamda böyle bir şey yok falan sen kimsin yeni peygamber mi

• Erkek adam küpe takmaz.

• yaklaşık olarak 1 sene, 1.5 sene gibi saçlarımı kestirmedim. uzatmaya karar verdim. konunun ilk yanıtına gelen fotoğraftaki gibi oldu saclarım. fakat artık hem bakması hem dagınıklıgı sebebıyle kestırdım. yakıştımı dersek; ön taraftan güzel ama arka taraf acayip kötüydü.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.