Şimdi Ara

ERKEKLERIN BIRER MELEK OLDUGUNUN KANITI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69
Cevap
0
Favori
829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Dark _Mage espri zevkine hayran kaldım.Eğer siz konu dışının en matrak üçlüsüyseniz görmediğiniz çok adam var

başkalarının işine karışıp kendince dogru v yanlışları düzeltebilecegini mi sanıyorsun?herkesin dogru v yanlışı kendine,eger biri senden fikir almak isterse o zaman bahsedersin Le Pierre..
    Lütfen gereksiz bulaşmalarını bırak v kendi haline bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vommel -- 16 Mart 2006; 10:41:05 >
  • yok böyle olmayacak ben cep telefonları bölümüne gidiyorum orda bi 26 mesaj atıp 52 dakkaya yüzbaşı olarak döneceğim bekleyin sakın kimse bi yere kaybolmasın
  • Cenab-ı Hak insanı kuru bir çamurdan, cinleri ateşten, melekleri de nurdan yaratmıştır. Yaratılışta ilk sırayı melekler, sonra cinler, ondan sonra da insanlar almıştır. İlk yaratılan insan, aynı zamanda ilk peygamber Adem Aleyhisselamdır.

Cenab-ı Hak, Hz. Adem’i yarattığında meleklerin ona secde etmelerini emretti. Bütün melekler secde ettiği halde İblis secdeden kaçındı. Bundan sonra da kıyamete kadar şeytanlığını devam ettirmek için Allah’tan izin istedi. İsteği kabul edilince de insanları hak yoldan çıkarmaya devam etti.Meleklerin Hz. Adem’e secde etmeleri gaybi bir mesele olduğu halde hadisenin seyri ve şekli hakkında tefsirlerimizde bazı izahlar bulunmaktadır. Ebu’s-Suud’un izahlarına göre, İblis meleklerle birlikte yaşıyordu, onlar gibi ibadet ediyordu. Secde emri gelince İblis meleklerden ayrıldı.İkinci bir görüşe göre, meleklerin bir cinsi vardır ki, doğup büyürler, bunlara cin denir. İblis de işte bunlardandı. Başka bir görüşe göre, secde emri bütün cinlereydi. Fakat Cenab-ı Hak melekleri zikretmekle cinlere de hitap etmiş olmaktadır. Böylece sadece melekler değil, bütün ruhani varlıklar secde ile emredilmiştir.(1)
    Cin hakkında iki görüş vardır:
    1. Bütün ruhani varlıklara cin denir. Bu durumda melekler ve şeytanlar cin mefhumunun içine girerler. Böylece melek ile cin arasında hem umumi, hem de hususi manada bir durum vardır. Her melek cindir; fakat her cin melek değildir.
    2. Cin ruhani varlıkların bir kısmına denir. Çünkü ruhaniler üç kısımdır:
    a. İyiler: Melekler.
    b. Kötüler: Şeytanlar.
    c. Hem iyisi, hem de kötüsü bulunanlar: Cinler.

Safvetü’t-Tefasir’de verilen bilgiye göre:
    1. İblis meleklerden değildir.
    2. Melekler masum varlıklardır, hiçbir zaman Allah’a asi olmamışlardır. Halbuki, İblis secde etmemekle Allah’a karşı gelmiştir.
    3. Melekler nurdan, İblis ateşten yaratılmıştır.
    4. Melekler doğup üremezler, halbuki İblis ürer ve çoğalır. Kehf Sûresinde
    geçtiği gibi “İblis cinlerdendir.”(2)

kaynak:http://www.sorularlaislamiyet.com/moduller.php?modul=soru&op=1&id=464

şeytan cindir ark.lar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vommel -- 16 Mart 2006; 10:46:32 >

• BAKARA - 34. Hani meleklere, “Adem için saygı ile eğilin” demiştik de İblis hariç bütün melekler hemen saygı ile eğilmişler, İblis (bundan) kaçınmış, büyüklük taslamış ve kâfirlerden olmuştu.

Şu gereksiz mevzuyu daha fazla uzatmayalım isterseniz. Şeytan bir melekti ama gururuna yenik düştü yaradılışımızı kıskandı, bizi düşman belledi. Hatun kısmı şeytanın daha kolay etkisinde kalır. Bazıları ta kendisidir diye düşünse de bence şeytanın en çok kullandığı obje dişilikle ilgilidir ve bu yüzden hatunlar daha çok etkisine maruz kalırlar.
  • BIYIKLI iice kafam karıştı hangisi dogru anlamadım şimdi..
  • quote:

Orjinalden alıntı: @WP VOLK@N

BIYIKLI iice kafam karıştı hangisi dogru anlamadım şimdi..

Vallahi bence çokta önemli değil şu anda Melek değil ya biz ona bakalım. Doğrusunu Allah bilir.
  • BAKARA - 34. Hani meleklere, “Adem için saygı ile eğilin” demiştik de İblis hariç bütün melekler hemen saygı ile eğilmişler, İblis (bundan) kaçınmış, büyüklük taslamış ve kâfirlerden olmuştu.

konu kapanmıştır Cenabı Allah ında bakara suresinde buyurduğu şeytan bir melek olarak yaratıldı ve Hz Adem e secde etmeyerek kovuldu ve lanetlendi , artık kimse çıkıpta kuranı kerim de yazılı ayete rağmen şeytan melek değildi demesin
  • Volkan sana kötü birşey mi dedim de bana her mesajımda laf sokmaya çalışıyorsun? Dark_Mage in kendi elleri var herhalde ki bana cevap verebilir.Sadece sizden daha iyi espri yapabilenler var dedim.Kendimi kastedmedim orda eğer bunu söylediğimi düşünüyorsanız.Neyse tartışmanın bir anlamı yok zaten.Şurda birbirimizi kırmamız gerekecek birşey de yok.
    @sevil.s güzel bi duygu olsa gerek.Ben daha birşey hissetmedim.Ama insanların benden korkması hiç de güzel birşey değil.
  • ben senden korkuyorum demedimki senden korkan senin gibi olsun
  • quote:

BAKARA - 34. Hani meleklere, �Adem için saygı ile eğilin� demiştik de İblis hariç bütün melekler hemen saygı ile eğilmişler, İblis (bundan) kaçınmış, büyüklük taslamış ve kâfirlerden olmuştu.

konu kapanmıştır Cenabı Allah ında bakara suresinde buyurduğu şeytan bir melek olarak yaratıldı ve Hz Adem e secde etmeyerek kovuldu ve lanetlendi , artık kimse çıkıpta kuranı kerim de yazılı ayete rağmen şeytan melek değildi demesin

Evrende Adem (a.s) den önce yaratılmış melek ve cin adında iki varlık mevcuttu (el-Bakara, 2/31; el-Hicr, 15/26-29). Şeytan, cin denen varlık grubuna mensup idi (el-Kehf, 18/50).

Hangisi doğru o zaman?

Bence ayette belirtilenleri anlamakta güçlük çekiyoruz

Neyse bu konunun yeri burası değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HuZuN_CiCeGi -- 16 Mart 2006; 11:18:20 >

• sevil.s benden korkulur mu ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Volkan sana kötü birşey mi dedim de bana her mesajımda laf sokmaya çalışıyorsun? Dark_Mage in kendi elleri var herhalde ki bana cevap verebilir.Sadece sizden daha iyi espri yapabilenler var dedim.Kendimi kastedmedim orda eğer bunu söylediğimi düşünüyorsanız.Neyse tartışmanın bir anlamı yok zaten.Şurda birbirimizi kırmamız gerekecek birşey de yok.
    @sevil.s güzel bi duygu olsa gerek.Ben daha birşey hissetmedim.Ama insanların benden korkması hiç de güzel birşey değil.

dostum elbette bizde iyi espri yapan daha matrak ve hayatı tiye alan üyeler vardır forumda ama sende yazılanı dikkatli okursan hem konu dışı hemde 3 lü olarak bahsedilmiş eğer konu dışında bizden daha matrak bir 3 lü var ise bunları bize yazmalısın ben 2li bile görmedim konu dışında matrak takılan

• demek sen bile kendinden korkuyorsun
  • ben birey olarak düşündüm kusura bakmayın

Eskiden olsa söylerdim bi kaç isim ama şimdi foruma girmedikleri için yazmamın manası yok

@sevil.s öyle birşey demedim ama korkarım.Kendimden korkarım çünkü kendimden korkmazsam yaptıklarımın sonucuna katlanamam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Piêr Dé Sans -- 16 Mart 2006; 11:21:20 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dark_Mage

BAKARA - 34. Hani meleklere, “Adem için saygı ile eğilin” demiştik de İblis hariç bütün melekler hemen saygı ile eğilmişler, İblis (bundan) kaçınmış, büyüklük taslamış ve kâfirlerden olmuştu.

bırak ta tefsirini başkaları yapsın.. meleklere hocalık yapan bir varlığı melekler cümlesinden saymış bir emirdir.. yukarıda ki tefsir alıntısını okursan sonucu anlayabilirsin.. diğer ayetlerde de; "ben ateşten adem (a.s) topraktan yaratıldı. ben ondan üstünüm, o'na sende etmem"diyor. cinler ateşten yaratıldığına göre, ibliste bir cindir..

[İblis denen o cin, “Rabbinin emrinden çıktı.” Allah’a itaat etmekten kaçındı. Oysa biz biliyoruz ki, “Melekler, Allah’ın emrine isyan etmezler, ne emrederse onu yaparlar.”(5) İnsanlar ve cinler, kulluk sorumluluğu ile yükümlü oldukları için, iradeleri ile yaptıklarının cezalarını veya mükafatlarını göreceklerdir. Ancak melekler öyle değil. Onlar hata yapmaktan korunmuşlardır; şer işlemeyi irade edemezler.
    O halde, şeytanın meleklerden olması söz konusu olamaz.

(5) Muhtasar Ruhu’l-Beyan, V, 123. ]

• quote:

yok böyle olmayacak ben cep telefonları bölümüne gidiyorum orda bi 26 mesaj atıp 52 dakkaya yüzbaşı olarak döneceğim bekleyin sakın kimse bi yere kaybolmasın

yaw 1 saat oldu anca 16 mesaj atabildim forum amma ağır işliyor
  • SEN 1 SAAT DAHA MESAJ AT BİZ SENİ BEKLERİZ BAK KONUYU BURADA BEKLETİYORUZ SORMASI AYIP OLMAYACAKSA RÜTBEN ARTINCA NE OLACAKKİ
  • quote:

Orjinalden alıntı: sevil.s

SEN 1 SAAT DAHA MESAJ AT BİZ SENİ BEKLERİZ BAK KONUYU BURADA BEKLETİYORUZ SORMASI AYIP OLMAYACAKSA RÜTBEN ARTINCA NE OLACAKKİ

yaw konu dışında takılmaktan mesaj sayımız sabitlenmiş tahminim attıgım toplam mesaj 3000 civarındadır yani yarbay olacakken teğmeniz hala bari yüzbaşı öliimde moralim düzelsin
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: sevil.s

SEN 1 SAAT DAHA MESAJ AT BİZ SENİ BEKLERİZ BAK KONUYU BURADA BEKLETİYORUZ SORMASI AYIP OLMAYACAKSA RÜTBEN ARTINCA NE OLACAKKİ

yaw konu dışında takılmaktan mesaj sayımız sabitlenmiş tahminim attıgım toplam mesaj 3000 civarındadır yani yarbay olacakken teğmeniz hala bari yüzbaşı öliimde moralim düzelsin

Bak ben sana söyleyeyim hiçte moral düzeltmiyor. Tam tersi moral bozuyor çoğu zaman. 'Ye kürküm ye' misali yani

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.