Şimdi Ara

erkekler için kardeşin önemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Jean-Baptiste Grenouille

anneside babasıda çalışıyor 3.5 yaşında şuan için ne isterse yapmaya çalışıyoruz büyünce yapabileceğimiz şeyler isterse elimizden geleni yaparız. onu ne daha çok mutlu eder bilemiyrum. kardeş mi tek ve özel olmak mı?

Eğer anne baba çalışıyorsa tam anne babanın çalışma saatleri içinde bi kurs programına yazılmalı , tabiki anne baba çalıştığından çocuğu kursa kim bırakıcak diye tartısma cıkabilir , bu yüzden kurs isi yatabilir ,

ben eğer anne baba çalışıyorsa tek çocuk önermiyorum şahsen ben peşpeşe 2 tane çocuk düşünüyorum aralarında çok yaş farkı olsun istemiyorum aralarında çok yaş farkı olursa üstünlük kurma olur ama az yaş farkı olursa ikisinede eşit davranır birbirine

tabi buradaki abinin üstünlük kurması birazda babanın çocuğa verdiği rol ile alakalı eğer evde otoriter bir baba varsa en büyük erkek cocuğun tıpkı babası gibi davranıp kardeşerini ezme ihtimali yüksek , büyük olan abi her zaman babanın yaptıklarının aynısını kardeşlerine yapar , iyi ise iyi kötü ise kötü ..

istediklerini almak flan çok önemli değil aslında önemli olan asıl nokta şu , anne baba 2 çocuğu bıkmadan usanmadan kendi hayat mücadelesi devam ederken iyi bireyler olarak yetistirebilicekmi ,iyi birey derken sadece iyi insanlar olması değil ayakları üstünde iyi durması , insanlarla iyi anlaşması , kültürel olarak zengin bir birikime sahip olması yada en basitinden çocuklarla kavga ederken ne yapması gerektiğini öğretmesi gibi ,

ben 2 çocuk iyidir diyorum annesi de çalışyıorsa ,ki çalışıyomuş , iki çocuk bence yanlız kalmaması için çok daha iyidir. herseyi alabilirsiniz ama bi kardeşin ona verdiği hayat deneyimi paylaşma gibi şeyleri hiçbişey vermez mesela bazen anne babanın anlayamadığı durumlar vardır bunları kardeşler anlar , mesela küçükken çok güzel gelen ama büyüyünce çok salakça gelen bağzı durumlar gibi , ilk sevgili ilk mesaj vs yada kardeşle beraber plan kurup evden kaçmalar , gezmeler tozmalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 21 Ocak 2013; 10:37:55 >

• Ben 15 kardesim 4.5 yasinda.Durumunuz yeterliyse diger cocuktan kismaniza gerek kalmayacaksa kardes iyidir.Mesela ben kucukken durumumuz iyi degilmis cok ama kardesim olacagi zaman iyiydi ve ikimizdende kismadilar.Mesela su an kardesimle oynuyorum aramizda 10 yas olmasina ragmen bu tarz guzel seyleri var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: TheJudgé

quote:

anneside babasıda çalışıyor 3.5 yaşında şuan için ne isterse yapmaya çalışıyoruz büyünce yapabileceğimiz şeyler isterse elimizden geleni yaparız. onu ne daha çok mutlu eder bilemiyrum. kardeş mi tek ve özel olmak mı?

Eğer anne baba çalışıyorsa tam anne babanın çalışma saatleri içinde bi kurs programına yazılmalı , tabiki anne baba çalıştığından çocuğu kursa kim bırakıcak diye tartısma cıkabilir , bu yüzden kurs isi yatabilir ,

ben eğer anne baba çalışıyorsa tek çocuk önermiyorum şahsen ben peşpeşe 2 tane çocuk düşünüyorum aralarında çok yaş farkı olsun istemiyorum aralarında çok yaş farkı olursa üstünlük kurma olur ama az yaş farkı olursa ikisinede eşit davranır birbirine

tabi buradaki abinin üstünlük kurması birazda babanın çocuğa verdiği rol ile alakalı eğer evde otoriter bir baba varsa en büyük erkek cocuğun tıpkı babası gibi davranıp kardeşerini ezme ihtimali yüksek , büyük olan abi her zaman babanın yaptıklarının aynısını kardeşlerine yapar , iyi ise iyi kötü ise kötü ..

istediklerini almak flan çok önemli değil aslında önemli olan asıl nokta şu , anne baba 2 çocuğu bıkmadan usanmadan kendi hayat mücadelesi devam ederken iyi bireyler olarak yetistirebilicekmi ,iyi birey derken sadece iyi insanlar olması değil ayakları üstünde iyi durması , insanlarla iyi anlaşması , kültürel olarak zengin bir birikime sahip olması yada en basitinden çocuklarla kavga ederken ne yapması gerektiğini öğretmesi gibi ,

ben 2 çocuk iyidir diyorum annesi de çalışyıorsa ,ki çalışıyomuş , iki çocuk bence yanlız kalmaması için çok daha iyidir. herseyi alabilirsiniz ama bi kardeşin ona verdiği hayat deneyimi paylaşma gibi şeyleri hiçbişey vermez mesela bazen anne babanın anlayamadığı durumlar vardır bunları kardeşler anlar , mesela küçükken çok güzel gelen ama büyüyünce çok salakça gelen bağzı durumlar gibi , ilk sevgili ilk mesaj vs yada kardeşle beraber plan kurup evden kaçmalar

bizde anne baba deyil çocuk erkil bir aileyiz. Şrn biz işteyken olula gidiyor evde yanlız kalma durumu olmaz. anne yarım gün çalışıyor.tek istediğim onun mutlu bir çocukluk ve gençlik geçirmesi

• Bence yaşayacağı kardeşlik tecrübesi, ona tek kardeş olmanın sağlayacağı avantajlardan daha önemlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bothrops -- 21 Ocak 2013; 10:44:09 >
  • Telefondan yazmak işkence, kısa yaziym. Koşullara göre değişen bir durum, ama karar vermeye yardımcı olabilmesi açısından genelleme yapicam. Tek çocuk olursa maddi açıdan daha iyi olur, ama iki çocuk olursa manevî açıdan. Işiniz gücünüz veya maddî durumunuzla ilgili soru sormak istemiyorum, lâkin tahminde bulunacak olursam, eşiniz de çalıştığına göre o kadar da sorun olmaz. Bence 2 ideal, gerçekten de bazı sosyal nitelikler kardeş ilişkisi vasıtasıyla daha iyi veya kolay kazanılabilir. Siz iki çocuk arasındaki dengeyi kurabilirseniz, kıskanma da aşılır bence.

Olaya maddi yönden bakmayın. Gece eşinizle aynı yastığa baş koyduğunuzda hissettiğiniz duygunun nasıl maddi bir karşılığı olamayacaksa o çocuğun kardeşinin olmasının da hiç bir maddi karşılığı olmayacak. En pahalı telefon, en pahalı bilgisayar, pahalı oyuncaklar ile mi derdini paylaşacak bu çocuk ? Bu çocuk ileride amca ya da dayı olamayacak. Bu çocuk sizlerle paylaşamadığı şeyleri kimse ile paylaşamayacak. Maddi açıdan rahat(?) bir hayat geçirecek belki ama onun yalnızlığını hiçbir maddiyatla yok edemeyeceksiniz. İleride size soracak benim niye kardeşim yok diye ve belki de ömür boyu sizi suçlayacak. Şimdi düşünemez o böyle şeyleri ama bu çocuğa bir kardeş gelmezse benim gözümde hep suçlu kalacaksınız. Tek olmak özel olmak falan değil tek olmak yalnız kalmaktır, kimseye güvenmemektir, paylaşmayı bir yere kadar bilmek ya da hiç bilmemektir. Siz bir kardeşten ne kadar fazla yanında olabilirsiniz ki bu çocuğun ? Tabi önceki nesil genelde 4-5 kardeş olduğu için şimdi tek çocuk yapmayı marifet sayıyor. Bu konuda çok doluyum. O çocuğa kardeş yapacaksınız çocuğun geleceği ile oynatmam.

• Çocukların sadece kardeşiyle paylaşabildiği sırları vardır en basitinden. 2 tane ablam var (yaş farkı 6 ve 10) yeri geldi onlar bana baktı, yeri geldi beni eğittiler. Maddi durumunuz yeterliyse yapın bence.

• Bir abim var. Dusununce tek cocuk daha mantikli geliyor ama oyle olmuyor

• Erkeğin küçük kardeşi olması bence çok iyi. kız veya erkek kardeş farketmez. korursun kollarsın senin yaşadığın sıkıntıları yaşamamasını sağlarsın. aradaki yaş farkı ne kadar azsa o kadar kolay olur bence.

benim ablam var 8 yaş büyük benden. son 2 senedir falan anlaşmaya başladık. şu an 19 yaşındayım ve ablamı yeni yeni tanıyorum. sırlarını veriyor bana ben ona sırlarımı veriyorum. birlikte dışarı çıkıp sigara içiyoruz. içki içmeye gidiyoruz hesabı ödüyo.

oldukça "cool" bi ablam var ve onu çok seviyorum. bikaç gün önce kavga etmiştik bu arada gidiyim gönlünü alıyım madem

bu yaz evlenicek büyük ihtimal

• quote:

Orijinalden alıntı: castelea

Konu sahibi bu yorumu dikkatle okumalısınız.

Olaya maddi yönden bakmayın. Gece eşinizle aynı yastığa baş koyduğunuzda hissettiğiniz duygunun nasıl maddi bir karşılığı olamayacaksa o çocuğun kardeşinin olmasının da hiç bir maddi karşılığı olmayacak. En pahalı telefon, en pahalı bilgisayar, pahalı oyuncaklar ile mi derdini paylaşacak bu çocuk ? Bu çocuk ileride amca ya da dayı olamayacak. Bu çocuk sizlerle paylaşamadığı şeyleri kimse ile paylaşamayacak. Maddi açıdan rahat(?) bir hayat geçirecek belki ama onun yalnızlığını hiçbir maddiyatla yok edemeyeceksiniz. İleride size soracak benim niye kardeşim yok diye ve belki de ömür boyu sizi suçlayacak. Şimdi düşünemez o böyle şeyleri ama bu çocuğa bir kardeş gelmezse benim gözümde hep suçlu kalacaksınız. Tek olmak özel olmak falan değil tek olmak yalnız kalmaktır, kimseye güvenmemektir, paylaşmayı bir yere kadar bilmek ya da hiç bilmemektir. Siz bir kardeşten ne kadar fazla yanında olabilirsiniz ki bu çocuğun ? Tabi önceki nesil genelde 4-5 kardeş olduğu için şimdi tek çocuk yapmayı marifet sayıyor. Bu konuda çok doluyum. O çocuğa kardeş yapacaksınız çocuğun geleceği ile oynatmam.

benim kastım pahalı şeyler alarak onu tatmin etmek deyil, her tönüyle donanımlı bir insan olmasını sağlamak. dil kursuna. spora , yüzmeye neye isterse ona gönderebilmek. madii anlamda deyil, onunla ilgilenmek bu tür aktivitelere getirip götürebilmek.tabiki durumumuz ikinci çocuga bakabilecek kadar iyi ama ben tüm enerjimizi ona harcamaktan yanayım. erkekler için çok önemli değil diye düşündüğüm için burda konu açtım. birkaç yıla sosyalleşecek, arkadaşları olacak, evlenecek kardeşin önemi nederece diye merak ettiğimden sordum.

• Uzun yazmayacağım kısa bir söz : kardeş kardeşi kimi zaman sevmez ama onsuzda yapamaz. Derler

*Map design.
    *Concept design.
  • tek çocuğum, alınan onca ayakkabı kıyafet ipod'dansa bir tane daha kardeşim olmasını tercih ederdim. güzel bir üniversitede okuyorum, imkanlarım yerinde çok şükür ama maddiyat hiç bir zaman insanı sevgi, dostluk, paylaşım gibi bazı olguların yarattığı haz kadar tatmin etmiyor.

quote:

Orijinalden alıntı: castelea

Konu sahibi bu yorumu dikkatle okumalısınız.

benim kastım pahalı şeyler alarak onu tatmin etmek deyil, her tönüyle donanımlı bir insan olmasını sağlamak. dil kursuna. spora , yüzmeye neye isterse ona gönderebilmek. madii anlamda deyil, onunla ilgilenmek bu tür aktivitelere getirip götürebilmek.tabiki durumumuz ikinci çocuga bakabilecek kadar iyi ama ben tüm enerjimizi ona harcamaktan yanayım. erkekler için çok önemli değil diye düşündüğüm için burda konu açtım. birkaç yıla sosyalleşecek, arkadaşları olacak, evlenecek kardeşin önemi nederece diye merak ettiğimden sordum.

Olaya maddi yönden bakmayın cümlem yorum yazan arkadaşlara idi. Bence ufaklığa bir kardeş gelmeli. Evlenme çağına geldiğinde düşünmesin neden benim çocuğumun halası amcası olmayacak diye. Ailecek mutlu bir gelecek diliyorum size.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.