Şimdi Ara

Erkek Üreme Sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
6
Favori
282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kolanızı alıp çerez niyetine okuyabilirsiniz gayet akılda kalıcı yazacağım..

Testisler
    Testisler doğumdan hemen önce skortum torbasına inerler.

Testislerde yer alan seminifer tüpçüklerin arasına dağılmış halde bulunan leydig hücreleri testesteron hormonu salgılarken sertoli hücreleri spermlerin beslenmesini ve korunmasını sağlar-çıkar

Seminifer tüpçükler>Epididimis kanalı>Vas Deferans>Üretra sıralamayı rahatlıkla aklınızda tutabilirsiniz beyler hemen altta ne işe yaradıklarını vericem çok kolay gerçekten
    Seminifer tüpçüklerimizin arasında leydig hücreleri vardı ve sertolide spermlerimizi koruyup besliyordu.Sıralamada olduğu gibi spermlerimiz şimdi epididimise geçiyor burada kazandığı özelllikler önemli
    Epididimise geçen spermler farklılaşarak hareket ve döllenme yeteneğini burada kazanıyor sorarlarsa bize sperm döllenme yeteneğini nerede kazanır diye cevabımız epididimis olacak..(11.sınıf meb kitabında döllenmeye yer verilmemiş)--Buradan Vas defereans kanalına geçiyoruz burada pek bir olayımız yok üretraya geçip oradan da dışarıya atılıyoruz bu kadar buradaki meselemiz yani..

Yardımcı Bezler
    Yardımcı bezlerimiz seminal kesecik>Prostat Bezi ve cowper bezleridir sadece seminal sıvı da beslenme ve hareket kolaylaştırma sağlıyor.
    Hormonlar
    Bildiğiniz gibi hipofiz bezinde FSH ve LH etkisinde çalışır.
    Fsh spermatogenezi uyarırken LH testislerdeki Leydig hücreleri tarafından üretilip salgılan hormon ise testesteron hormonunun kontrolünü sağlar.
    Testesteron dolayısıyla LH erkeklerde sekonder eşey karakterlerin oluşmasını sağlar kıllanma ve ses kalınlaşması gibi
    Penis ise çiftleşme organı olup seminal sıvıları ve idrarı dışa atmayı sağlar.

Son olarak Spermin Yapısı
    Baş-Boyun ve Kamçı olarak 3 kısımda inceliyoruz
    Başın uç kısmında akrozom dediğimiz bir şey var ve bu hidroliz enzimleri içeriyor.Bu enzim ise yumurta zarını eriterek içeriye girmeyi sağlıyor.
    Boyun bölgesinde bulunan mitokondriler ise kamçının hareketi için gerekli olan enerjiyi sağlıyor.

Beyler anlatacaklarım bu kadar belki basitçe her şeyee hakim olmak isteyen ya da daha başlamamış olan vardır aşağıya da 2-3 tane soru bırakacağım
    Erkek Üreme Sistemi
    Erkek Üreme Sistemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 13trance -- 5 Haziran 2020; 12:54:50 >

• Sperm dölleme yeteneğini epididimiste kazanmaz, dişi üreme sistemine girince kazanır. Epididimis kanalında sadece hareket yeteneği kazanır. 11. Sınıf Fen Lisesi Meb kitabından bakabilirsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • schwarzbite kullanıcısına yanıt
    hocam çalıştığım kitaptaki cümleyi bizzat aktarıyorum
    'Epididimiste depolanan spermler farklılaşıp hareket ve döllenme yeteneğini kazanırlar.'
  • 13trance kullanıcısına yanıt
    Biraz muallakta olan bir konu ama meb kitabında ısrarla vurgulanmış hocam. Mantar sorusundaki baskı hatası gibi de diyemiyorum ekstra nerede kazandığını da belirtmiş çünkü. Çözdüğüm denemelerde de bunu sınayan sorularla karşılaştım ve epididimisi kabul etmeyip doğru yaptım. Meb kitabının yalancısıyım.

• schwarzbite kullanıcısına yanıt
    ekstra olarak açıklamaya ekledim
  • 12+19

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.