Şimdi Ara

ERKAN OĞUR'UN KULLANDIĞI GAMLAR

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar son günlerde erkan oğur'un perdesiz gitarına sarmış bulunmaktayım. kendim aslında daha çok BLUES ve rock dinleyip sevsem de bu aralar kendimi alıkoyamıyorum erkan oğur dinlemekten. sıkılmayayım diye dur dinleme başka şey dinle diyorum ama olmuyor. her neyse. şu an elimde klasik gitar var bir 5 10 gün sonra da inşallah elektro gitara geçeceğim.

merak ettiğim konu erkan oğur hangi gamları kullanır? nota ve armoni bilgim pek yok gamların sırasını tab gibi yazabilir misiniz ? atıyorum klasik işte hepimizin bildiği blues gamı 5 8 - 5 7 - 5 7 - 57 - 5 8 - 5 8 diye gider bu gibi. tabi ki erkan oğur gibi ve onun perdesiz gitarı gibi tat ve duygu alamam ama yine de olsun bilinçaltına gönderdiği duygular aynı olur belki.

• Genelde her profesyonel muzisyen cesitli gamlari, major ve minor tonlari birlestirerek kendi tarzında stilinde bir gam olusturur kendine. Bunu bulman zordur. Slash falan gibi birinjn favori gamlarini arasan bir sansin olabilirdi ama erkan ogur unkini bulabilmen dusuk ihtimal. Buraya degil de mygitar forumuna sorsa daha cok yardimci olabilecek adam bulursun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erkan Oğur'un batı tarzı soundlarını kasdediyorsan jazz müzikte kullanılan gamları kendi içerisinde harmanlayarak icra eder. Onun dışında Erkan Oğur'un asıl kullandığı türk sanat müziğinde makam olarak geçen ses dizeleridir ve bunu bulabilmen için gam yerine bu makamları öğrenmen gerekir (Nihavend, saba, hicazkar, peşrev, muhayyer). Bu yazdıklarım sadece buz dağının görünen kısmı

Birde bunların kendi içerisinde bölümleri var. Örneğin muhayyer makamı kendi içerisinde muhayyer kurdi ve muhayyer sunbule makamları olarak 2'ye ayrılır.

Sanırım bu açıklamalardan sonra Erkan Oğurun ne kadar önemli ve ne kadar taklit edilemez bir müzisyen olduğunu da anlamışsındır

Dipnot: Makamlarda ses dizeleri microtonal ses dizeleridir. Yani tam ve yarım seslerin yanı sıra 53 komadan oluşur. Dizeleri aynı olan makamlarıda seyirleri birbirinden ayırır. Bu tarz bir çalım için perdesiz gitar dışında o gitara hakimiyet çok önemlidir zira en ufak bir parmak pozisyonundaki değişim farklı bir ses demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi womper -- 25 Temmuz 2013; 12:33:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: welmour

Genelde her profesyonel muzisyen cesitli gamlari, major ve minor tonlari birlestirerek kendi tarzında stilinde bir gam olusturur kendine. Bunu bulman zordur. Slash falan gibi birinjn favori gamlarini arasan bir sansin olabilirdi ama erkan ogur unkini bulabilmen dusuk ihtimal. Buraya degil de mygitar forumuna sorsa daha cok yardimci olabilecek adam bulursun.

mygitarın notalar kısmına baktım erkan oğur ile ilgili bir şey bulamadım ama forumuna da sormayı düşünüyorum hatırlattıüınız iyi oldu teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: womper

Erkan Oğur'un batı tarzı soundlarını kasdediyorsan jazz müzikte kullanılan gamları kendi içerisinde harmanlayarak icra eder. Onun dışında Erkan Oğur'un asıl kullandığı türk sanat müziğinde makam olarak geçen ses dizeleridir ve bunu bulabilmen için gam yerine bu makamları öğrenmen gerekir (Nihavend, saba, hicazkar, peşrev, muhayyer). Bu yazdıklarım sadece buz dağının görünen kısmı

Birde bunların kendi içerisinde bölümleri var. Örneğin muhayyer makamı kendi içerisinde muhayyer kurdi ve muhayyer sunbule makamları olarak 2'ye ayrılır.

Sanırım bu açıklamalardan sonra Erkan Oğurun ne kadar önemli ve ne kadar taklit edilemez bir müzisyen olduğunu da anlamışsındır

Dipnot: Makamlarda ses dizeleri microtonal ses dizeleridir. Yani tam ve yarım seslerin yanı sıra 53 komadan oluşur. Dizeleri aynı olan makamlarıda seyirleri birbirinden ayırır. Bu tarz bir çalım için perdesiz gitar dışında o gitara hakimiyet çok önemlidir zira en ufak bir parmak pozisyonundaki değişim farklı bir ses demektir.

mesela şurda çaldığı gam :http://www.youtube.com/watch?v=wYT524pWXAI
    yavuz çetin ile dünya şarkısında çaldığı gam vs.

ben daha gitarda notaların yerlerini ezberleyemedim ://////////////////

• Bu çalınan enstrüman gitar olsa bile perdesiz olduğu için gitardaki gam ve armoniler safdışı kalıyor haliyle. Video'da çaldığı ve yavuz çetin ile dünya parçasındaki bölümlerin makamı hicaz. O yüzden gam yerine makamları öğrenmen lazım ki orası ayrı bir dünya
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: womper

Bu çalınan enstrüman gitar olsa bile perdesiz olduğu için gitardaki gam ve armoniler safdışı kalıyor haliyle. Video'da çaldığı ve yavuz çetin ile dünya parçasındaki bölümlerin makamı hicaz. O yüzden gam yerine makamları öğrenmen lazım ki orası ayrı bir dünya

zaten aslında dediğim gibi blues cuyumdur da ama bu erkan oğurun çaldıkları gerçekten çok ayrı bir dünya ya... bir an elektro gitar falan boşverip perdesize mi başlasam diye düşünmedim değil
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.