Şimdi Ara

Erasmustan korkuyorum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba öncelikle!
    Dokuz eylül üniversitesinde okuyorum. Not ortalamam iyi, ingilizcem de var, almancam da mevcut. 3 yıl Almanya geçmişim var. Karşıma erasmus şansı çıktı, son şans.
    Fakat bende bir kaç sorun mevcut. Öncelikle, ben her zaman ailemle beraber yaşadım. Şu yaşıma kadar herşeyde ailem bana destek oldu. Yemek yapmak dışında her şeyi yapabiliyorum, kendi başımın çaresine biraz zor bakıyorum ama. Sosyal biriyim ilişkilerde hiç sıkıntım yok.
    Tamamen farklı bir ülkeye gitmek beni çok korkutuyor. Tek başıma kalacak olmak. Tanıdığın kimsenin olmaması da ayrı bir dert. Oraya nasıl gideceğim? Tek mi olacağım? İndiğimde kimler beni karşılayacak, yalnız mı olacağım? Şehirde kaybolursam ne olucak?
    Bunlar beni çok panik yaptıran şeyler. Başka insanların da düşüncesini almak istiyorum. Benim gibi durumda olup erasmus yapan var mı? Erasmusta ne kadar destek oluyorlar mesela ve ne konularda?
    Şimdiden cevaplar için teşekkürler!







  • Ailenden ayrılmaya çekimiyorsan şöyle düşün . Allah korusun ailenin başına bir şey gelse tek kalsan ne yapacaksın? Üniversiteye gelmişsin yavaş yavaş kendi ayakların üzerinde durmayı öğren. Erasmus öğrencileri olacak zaten Türk falan da vardır kaynaşırsın onlarla bir şey olmaz. Geleceğini olumlu etkiler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk önce sakin ol evlad TheYips burada.

    Biz de bu durumları yaşadık gerçekten stres verici bir durum özellikle oraya gitme süreci(havaalanında kaybolmadan uçağı bulmak, bir de aktarma yapmıştım ben Münihte Münih havaalanında tek olsam kesin kaybolurdum(çok büyük bir havaalanı) ve panik olurdum. Sonra Erasmus yapacağın şehre inmek, havaalalından yurdunu bulmak yurda kaydını yaptırmak vs. )Bir de ben daha önce hiç uçağa binmemiştim.

    Ben şanslıydım. Çünkü yanıma bir arkadaş bulmuştum okuldan. + olarak kızın mentorüne çöktüm Mentor bize yardım etti erasmus şehrimde.

    Sana tavsiyem okuldan ya da bölümden senle aynı okula gidecek kişileri bul. Tanış kaynaş ve benle gider misin de. Yok bulamadın mı o zaman mentor bulmaya çalış. Yok onu da mı bulamadın o zaman cesaret vakti. Ana kuzusu olmayı bırakman lazım. Bu şekilde hayat geçmez.

    Son olarak şunu söylemem lazım. Ben yapamam tek başına oralarda deyip gitmezsen hayatının en kötü hatasını yapmış olursun. Orada geçireceğin 5 ay ana kucağında geçireceğin 5 yıla eşit. (Tecrübe olarak)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.