Şimdi Ara

Erasmus için Danimarka mı Hollanda mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
92
Cevap
1
Favori
3.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kesinlikle danimarka.Iki ulkeden de arkadaslarim var,iki ulkeden de bir misafiri evimde agirlamisligim var.Insan faktoru olarak danimarka diyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: potcu

Kesinlikle danimarka.Iki ulkeden de arkadaslarim var,iki ulkeden de bir misafiri evimde agirlamisligim var.Insan faktoru olarak danimarka diyorum

Hollanda kotu mudur hocam? Guz donemi danimarka nasil olur? Ve danimarka cok pahali degil mi? :/

• Şuan Hollanda'da erasmustayım. PM den sorabilirsin
  • A.B ülkeleri Türkiye için Erasmus programını askıya aldı.Egemen Bağış dönemi denetleniyor şuan.Senin ülkende adalet yoksa avrupa sana böyle öğretir adaleti işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karaliste -- 6 Mart 2014; 13:18:45 >
  • Şehir çok önemli Erasmus'ta, ülke olarak düşünme. Hollanda'daki okul hangi şehirde? Ama bunlardan daha önemli şeyler var.

Örneğin kalma yeri imkanın nasıl, onları karşılaştır. Bazı okullarda karışık yurtlarda kalıyorsun, bazılarında ev gibi apartmanlarda bir evde 3-4 kişi kalıyorsunuz, yurt mantığı. Ben Londra'da yaptım Erasmus'u ancak okul öğrencilere yer ayarlamadığı için hepimiz uzak yerlerde kaldık her gece takılamadık mesela.

Kopenhag'da kış vakti bulundum gece hayatı gayet iyi, eğer Hollanda'da Amsterdam'a gitmiceksen tavsiye edebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jiraiya

quote:

Orijinalden alıntı: potcu

Kesinlikle danimarka.Iki ulkeden de arkadaslarim var,iki ulkeden de bir misafiri evimde agirlamisligim var.Insan faktoru olarak danimarka diyorum

Hollanda kotu mudur hocam? Guz donemi danimarka nasil olur? Ve danimarka cok pahali degil mi? :/

Insan yapisi olarak daha soguklar.Ama daha cilgin partiler vs var diye duydum.

• Aklını daha da karıştırmak istemem ama, Doğu Avrupa ülkelerini araştırdın mı hiç? Gitmesi daha kolay olur sanıyorum ki. Ve giden bir kaç arkadaşım oldu, mutsuz döneni görmedim...
  • Hollanda derim bende.

• quote:

Orijinalden alıntı: CThirty

Şehir çok önemli Erasmus'ta, ülke olarak düşünme. Hollanda'daki okul hangi şehirde? Ama bunlardan daha önemli şeyler var.

Örneğin kalma yeri imkanın nasıl, onları karşılaştır. Bazı okullarda karışık yurtlarda kalıyorsun, bazılarında ev gibi apartmanlarda bir evde 3-4 kişi kalıyorsunuz, yurt mantığı. Ben Londra'da yaptım Erasmus'u ancak okul öğrencilere yer ayarlamadığı için hepimiz uzak yerlerde kaldık her gece takılamadık mesela.

Kopenhag'da kış vakti bulundum gece hayatı gayet iyi, eğer Hollanda'da Amsterdam'a gitmiceksen tavsiye edebilirim.

http://www.windesheimhonourscollege.nl/student-life/life-in-zwolle/

Zwolledeymis hocam. Okuldan Hollandaya giden bi iki kisinin ismini aldim onlarla konusacagim.

Biri dedi ki hollandaya gitmek icin belli bi para gostermen lazim onun bi kismini alcaklar geri donunce vercekler dogru mu bu olay?

• quote:

Orijinalden alıntı: Majesticozgr

Aklını daha da karıştırmak istemem ama, Doğu Avrupa ülkelerini araştırdın mı hiç? Gitmesi daha kolay olur sanıyorum ki. Ve giden bir kaç arkadaşım oldu, mutsuz döneni görmedim...

Hocam pek seceke yok oralarda, olanlarda ingilizce degil maalesef. Ingilizce bi hollanda bi danimarka var.

• su anda hollanda'dayim, eger danimarka vs hollanda diyorsan hollanda'ya gozun kapali git derim :)

Zwolle'de pek bir sey yok ama hemen hemen her yere trenle bir iki saatte ulasirsin.

para olayina gelince,

hollanda hukumeti orada bulunacagin her ay icin 865 euro istiyor. okuldan hibe alacagini varsayarsak [hibe 466 euro] her ay icin 400 euro gerekiyor.

yapilan olay okuldan okula degisiyor sanirim ben ikisini de soyleyeyim,

1- okuldan hibe aldiginla ilgili belgeyi taratip okula gonderiyorsun + [orada 5 ay kalacagini dusunursek] 400*5 2000 euro'yu okulun belirledigi hesaba gonderiyorsun. hollanda'ya geldiginde sana hollanda'nin bir bankasindan hesap acacaklar, gonderdigin parayi actigin hesaba gonderecekler.

2- okuldan hibe aldiginla ilgili belgeyi taratip okula gonderiyorsun + [orada 5 ay kalacagini dusunursek] 400*5 2000 euro'yu turkiye'de bir bankaya yatirip o paranin sende oldugunu adamlara gosteriyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbto -- 6 Mart 2014; 17:17:09 >

• Holandaya gidersin dersi mersi unutursun 1 haftaya holandaya yereşiyorum soruları alıyım konusu açarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: fakyoras

su anda hollanda'dayim, eger danimarka vs hollanda diyorsan hollanda'ya gozun kapali git derim :)

Zwolle'de pek bir sey yok ama hemen hemen her yere trenle bir iki saatte ulasirsin.

para olayina gelince,

hollanda hukumeti orada bulunacagin her ay icin 865 euro istiyor. okuldan hibe alacagini varsayarsak [hibe 466 euro] her ay icin 400 euro gerekiyor.

yapilan olay okuldan okula degisiyor sanirim ben ikisini de soyleyeyim,

1- okuldan hibe aldiginla ilgili belgeyi taratip okula gonderiyorsun + [orada 5 ay kalacagini dusunursek] 400*5 2000 euro'yu okulun belirledigi hesaba gonderiyorsun. hollanda'ya geldiginde sana hollanda'nin bir bankasindan hesap acacaklar, gonderdigin parayi actigin hesaba gonderecekler.

2- okuldan hibe aldiginla ilgili belgeyi taratip okula gonderiyorsun + [orada 5 ay kalacagini dusunursek] 400*5 2000 euro'yu turkiye'de bir bankaya yatirip o paranin sende oldugunu adamlara gosteriyorsun.

Öncelikle cevap için teşekkürler. Mantıklı olan ikinci adımı yapmak sanırım. Bu durumda bizden paranın gitmesi gibi bir durum olmuyor. Neden Danimarka değilde Hollandayı tercih etmemi tavsiye ediyorsun anlatabilir misin biraz oraları?

• Up

• Iki yoldan birini sen secmeyeceksin :)

Okul sana sunu sunu yap diyecek.

Danimarkada yapilacak genel olarak hicbir sey yok, hollandada ise her sey legal ve de gezmek istedigin zaman gezmek daha kolay.

• Valla 1 sene Danimarka'da yaşadım.Çok soğuk hava her zaman kapalı ve hayat 5-6 gibi bitiyor açık yer bulamıyorsun.Pek tavsiye etmiyorum tabii böyle yerleri sevmiyorsan.Öte yandan Hollanda'ya hiç gitmedim fakat eğlence hayatının daha gelişmiş olduğunu tahmin ediyorum
  • kopenhag tabi ki
  • 420 blaze it

• hollanda
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.