Şimdi Ara

Erasmus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu sene erasmusa girmek için başvurmayı düşünüyorum ve önceden okulumun anlaşmalı olduğu üniversiteleri araştırıyorum. Okulum Almanya, Avusturya, İngiltere, İspanya, Litvanya, Romanya ve Slovenya'da okullarla anlaşmalı. Bilgisayar Müh. okuyorum. Sizce hangi ülkeleri tercih etmeliyim? Neden?



  • Romanya tercihlerin arasında hiçbir şekilde olmasın.Bunun haricinde İngiltere,Almanya,İspanya ve Avusturya pahalı ülkelerdir,seçim yaparken buna dikkat etmen gerekir.Litvanya ve Slovenya ise Erasmus öğrencileri için maddi anlamda yaşanabilir ülkeler diyebilirim.Litvanya Avrupa'nın Doğusu'nda kaldığı için gezilerde vs çok uzak kalabiliyor.Slovenya ise konum olarak gerçekten iyi bir yerde.
    Eğer maddi konuda sıkıntı yaşamam,gerçekten benim için güzel bir deneyim olur ve ayrıca dilimide iyi geliştiririm diyorsan İngiltere'yi tercih et.Ha yok ben yanında bir dil daha öğrenirim diyorsan Almanya daha güzeldir.Mühendissen gelecek açısından senin için daha iyi olur.
    Tüm bunların yanında bu ülkelerde İngiltere haricinde İngilizce ders konusunda sorun yaşayabilirsin.Tüm okulları felan iyi araştır mağduriyet yaşamayasın.
  • Kişisel özelliklerinizi göz önüne almadan, SLOVENYA...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizce Almanya mı daha iyi İspanya mı? ,Erasmus için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bayanpotts

    Sizce Almanya mı daha iyi İspanya mı? ,Erasmus için

    Şuan Barcelona'da Erasmus yapmaktayım, kesinlikle İspanya diyorum hiç düşünmeden. Tercihlerimde Almanya son sıradaydı
  • Okuldaki erasmus sorumlusu hocamla konuştuğumda Almanya, Avusturya, İngiltere, İspanya iyi ülkeler doğu avrupadaki ülkeler eğitim olarak sana pek bir şey katmaz dediler.

    Ayrıca Erasmusa giderken beklentilerim bana eğitim olarak ayrıca bir şey katması, yeni ülke görmek, yeni insanlar tanımak, dil konusunda da İngiltere harici bir yere gidecek olursam eğer Türkiyede bi 3-4 ay boyunca dil kursuna gidicem en azından orada yaşayabileceğim kadar dil öğrenmek için.

    Şunuda merak ediyorum bir kaç erasmustan arkadaşla konuştum gittiğimiz ülkede erasmus öğrencilerine özel dil kursları oluyormuş bu konuda bilgisi olan var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkudagli -- 30 Ekim 2015; 0:41:36 >
  • Ben buraya gelmeden İspanyolca kursuna falan gitmedim. Burada sürekli İngilizce konuşuyorum zaten. Benim okulumda yani UPC'de İspanyolca ve Katalanca kursları var, isteyen herkes faydalanabiliyor hocam. Aylık 20 euro ve gerçekten alanında uzman akademisyenler veriyor. Kesinlikle değer ama ben vakit bulamadığımdan gitmiyorum Diğer dillerin de kursları var üniversitede ama tabii ki değişim öğrencileri bunların dışına pek rağbet göstermiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.