Şimdi Ara

ERA (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.054
Cevap
1
Favori
217.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • otomatik olsa ne olacakki.....manual en iyisi....hem yakıtı az yakar hemde uzun yolda uyku açar.....
    otomatik biraz tembel işi.....boşver otomatiği manual al.....
  • Öyle görünüyor manuel alacağım. Zaten ben manuel istiyorumda bayanlar manuelde zorlanıyor. Eşimi için düşünmüştüm otomatiği neyse olsun artık
  • quote:

Orjinalden alıntı: play_boy

hocam 10/30
    5/30 ne manaya geliyor

• yağların inceliğine göre değişir...kışın 5/30 koyuluyor niye daha rahat çalışması için....yazın havalar sıcak olduğı için daha kalın yağ olarak 10/30 konur.....mevsime göre.....vede 15,000 km gitmesi için.....
    10/40 lık yağlarla 7500 km yaparsın...mesela.

quote:

quote:

hocam 10/30
    5/30 ne manaya geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özbekli35 -- 10 Nisan 2007; 19:42:29 >

• Arkadaşlar 2006 model 1.4 benzinli era aracım var.4700 km de.250- 270 bin lira arası yakıyor.herkes çok diyor.sizinkiler ne yakıyor.iş yerim 3 km uzakta ve fazla hız yapamıyorum.yani motor ısınmadan iş yerindeyim ve bu hergün böyle oluyor.
  • motor ısınmadan haraket edersen çok yakmasına sebep olur.....
    ama aracın km si daha az bi o kadar daha yaptıktan sonra 21 ykr ye düşüyor...benzinli 1,4 97 bg.....
  • 3-5 km mesafelerde çok yakar
    ama sen 100-200km arasını ölç az yakar
    motor ısınacağı zaman sen varacağın yere gelmiş oluyorsun
    normal fazla yakması benımkı de 220 fln yakıyor
    2007 model 1.4 97bg benzin
    daha 300km de 45 gun oldu alalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esdegel06 -- 11 Nisan 2007; 19:27:52 >
  • hayırlı olsun play-boy. inşallah memnun kalırsın.niye bu aracı aldın diye moralimi çok bozdular.
  • bana da dediler
    sanki biz demiyor muyuz
    onlar sıfır araba alınca
    niye bu aracı aldın diye

boşwer kafana takma,,,
    araç clio, albea, cityden gayet daha basarılı
  • quote:

Orjinalden alıntı: hkas

hayırlı olsun play-boy. inşallah memnun kalırsın.niye bu aracı aldın diye moralimi çok bozdular.

walla benim hiç moralim bozuk değilk. üstelik çok yüksek iyiki bu araçtan almışım.

yerlere göklere sığdıramadıkları diğer araçlar harbiden çok dandik.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cevizkabugu

88 km hızı aşmak önemli değil..

hiç bir şey olmaz merak etme..

sadece biraz fazla yakıt yakarsın o kadar.

araçlarda özel bir rodaj kuralı uygulaması yok, şimdiki araçlar üretimden motor açık halde oluyor merak etme..

İlk 2000 km de 88 km/sa hızını aşarsan motorun patlar demedi kimse.

Kitapçıkta tavsiye edilen ilk 2000 km de 88km/sa hızını aşmamak. Kısa vadede belki rodaj kurallarına uygun kullanmamanın sonuçları farkedilmeyebilir. Fakat rodaj kurallarını uygulamamak uzun vadede motorun çok yağ yakmasına sebep verir diye aşağıdaki internet sitesinde okumuştum.

http://arabam.milliyet.com.tr/haber.aspx?HID=1&PID=1017&haberID=279031

Ayrıca sıfır hyundai araçlarda rodaj kullanımının olmadığını söyleyen bir internet sitesi ya da başka herhangi bir kaynak gösterebilir misin? Resmi bir kaynaktan aldıysan bu bilgiyi ve benim hyundai kitapçığından okuduğum bilgiyi yalanlayan bir bilgi varsa bilelim. Yok eğer böyle birşey yoksa şahsi fikirlerimizle veya çevreden duyduklarımızla sanki salt gerçekmiş gibi söyleyip de bilmeyenleri de yanlış yönlendirmemeliyiz diye düşünüyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: hkas

Arkadaşlar 2006 model 1.4 benzinli era aracım var.4700 km de.250- 270 bin lira arası yakıyor.herkes çok diyor.sizinkiler ne yakıyor.iş yerim 3 km uzakta ve fazla hız yapamıyorum.yani motor ısınmadan iş yerindeyim ve bu hergün böyle oluyor.

Arkadaşların da dediği gibi 3 km de motorun henüz ısınmadığı için ortalama yakıt miktarı fazla çıkar. Benim işyeri de 3 km mesafede. ancak işyerine vardığımda motorun soğuk lambası sönüyor. Dolayısıyla bunu kafana takmana gerek yok. Aracın aslında fazla yakmıyor fakat sen sürekli 3km gidip motoru durdurduğun için ortalama yakıt hesabı fazla çıkıyor.

Ayrıca ne kadar yaktığını belirlemek için depoyu tam doldurup ödediğim parayı yaptığım km miktarına bölerek hesaplıyordum. Fakat geçenlerde birşey farkettim. pompacı elemanlar pompa otomatiği attıktan sonra depoyu doldurmak için değil de para küsüratını sıfırlayacak şekilde doldurmaya devam ediyorlar (yarım tetik basarak). Dolayısıyla bazen depo tam dolmasa bile para küsüratını sıfırlayınca kapağı kapatıyorlar (örneğin 100ytl). Yani yaptığım hesap doğru olmuyor.
    İkinci bir durum ise pompayı yarım tetik de kullanarak benzin koyarken sanki hava basıyor gibi geldi bana. Şüphe duydum çünkü en son aldığım benzinde 80 ytl civarında pompa otomatiği attı. Pompacı yarım tetik basarak neredeyse 20 ytl daha benzin koydu. Emin değilim fakat biraz şüphe duydum... Şeytan diyor al eline 10 litrelik bidonu git istasyona yarım tetikde doldurt, bak doğru ölçülüyor mu...

En iyisi pompa otomatiği attıktan sonra hiç benzin koydurmamak. Hem böylece pompacıların keyfi miktarda doldurmalarını da engellemiş olurum diye düşünüyorum. ortalama yakıt hesabı da daha doğru olmuş olur.

Siz ne diyorsunuz?

• valla onu bunu bilmemde bir çok yeni dizel lerden kullandım 1.3 multi jetmi dersin cdti mı dersin dci renaltu mu dersin ama bu 110 hp lik 220 torkluk crdi gibisini gormedim araba gidiyo arkadasya helede 1800 dvirden sonra turboyu aciyo ya işte o gidişe, kaçışa, hisse, hastayım.

saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bfincan

valla onu bunu bilmemde bir çok yeni dizel lerden kullandım 1.3 multi jetmi dersin cdti mı dersin dci renaltu mu dersin ama bu 110 hp lik 220 torkluk crdi gibisini gormedim araba gidiyo arkadasya helede 1800 dvirden sonra turboyu aciyo ya işte o gidişe, kaçışa, hisse, hastayım.

saygılar.

Öyle bir yazmışsın ki 1.4 Team benzinliyi geri verip 1.5 crdi alasım geldi
  • 235nm (tork)......
    doğru hiç bir dizel bunun kadar seri atik değil...çok güzel bir motor ayrıca vw gibi sorunlu değil....

quote:

valla onu bunu bilmemde bir çok yeni dizel lerden kullandım 1.3 multi jetmi dersin cdti mı dersin dci renaltu mu dersin ama bu 110 hp lik 220 torkluk crdi gibisini gormedim araba gidiyo arkadasya helede 1800 dvirden sonra turboyu aciyo ya işte o gidişe, kaçışa, hisse, hastayım.

saygılar.
  • pompa otomatiği attığı zaman depo kaç litre alıyor acaba, 45 litre dolmuş oluyor mu. o zamandoğru hesap yapılamaz.mesel 110 Ytl de otomatik atıyor ama pompacı elle basarak 115 ytl veya daha üstü doldurabiliyor.o zaman 45 litreyi geçiyor mu?
  • quote:

saygılar.

usta bize yazacak bişi kalmadı bea. sen hepsini yazmışsın. gitmek ne demek deli gidiyo bu alet.

bazen ben bile ürküyorum acaip asılıyor bu makine mest oluom bea..
  • @hkas
    o önemli değil hesaplama yaparken mesela depoyu fulledin...bir yere gittin...oradaki bir benzinlikten depoyu tekrar fullüyceksin...ve ne kadar alırsa o miktarı yaptığın km ye böleceksin...direkt ne yaktığını bulursun.....
    ister 45 alsın ister 48 alsın hesaplama yı böyle yaparsan kaç litre aldığı önemli değil....
  • Erasına lpg takdıran var mı acaba. tamam garanti ölüyor ama belki bir deli çıkmıştır. yakıt ve performansını merak ettim.
  • kim demiş garanti bitiyor diye.....
    sıralı sistem i attınmı performansı aynı...fakat lpg taraftarı değilim....benzinli binmeyi tercih ederim.....
    taksiciler ne yapıyor ...lpg taktırıyor ...ama bir yeri arızalandığı zaman da serviste garantiden yaptırıyorlar....garanti ölmüyor.....
    http://www.lpghaber.com/html/phpbb2/viewtopic.php?t=2433&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=
    yukarıdaki adreste var bakabilirsin!!
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.