Şimdi Ara

Epson STYLUS PHOTO RX425 Multifunction Yazıcı İncelemem!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Epson STYLUS PHOTO RX425 çok fonksiyonlu yazıcı aldım.200 YTL'ye maloldu.Şimdi bu yazıcı hakkındaki kendi düşüncelerimi size aktarmak ve yazıcı almayı düşünenlere bir fikir vermek istiyorum.
    Bu yazıcı yazıcı +tarayıcı+fotokopi işlevlerini görebilen komple bir sistem.

Önce yazıcının kutu içeriğinden bahsedeyim.Kutudan yazıcı,yazıcının elektirik kablosu,Türkçe kullanım klavuzu,kurulumu konusunda yardımcı oalcak bir broşür,birçok dilde driver içeren iki aet kurulum ve sürücü cdsi,cyan+sarı+magenta+siyah renklerinde 4 adet kartuş ve 50 adet fotoğraf kağıdı çıkıyor.Buradaki en büyük eksiklik bence bilgisayara bağlantıda kullanılack bir usb yazıcı kablosunun kutu içeriğinde olmaması ve türkçe kurulum ve program cdsinin olmaması.Biraz iyimser düşünüp bunun yazıcının bilgisayardan bağımsız çalışabilirliğini ön plana çıkarmak için yapıldığını varsayıyorum ama siz kendi yorumumnuzu yapın.Gerçi zaten o kablo her bilgisayarcıda bulunabilen 1-2 ytl lik bir parça.

Yazıcı genel itibari ile diğer çok fonksiyonlu yazıcılar ile aynı.
    Kapaklı bir tarayıcı kısmı,kağıt boyutuna göre ayarlanabilen kağıt besleme kısmı,tüm memory (SD,CSD,XD,MMC vs..) kartlarında okuma yapabilen bir kart yuvası ve çeşitli fonksiyonları yönetebileceğimiz tuşlar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xf -- 31 Temmuz 2005, 20:18:51 >

• Yazıcının kurulumu ve kullanımı oldukça basit.CD yi bilgisayara taktığınızda otomatik olarak kurulum ekranı başlıyor ve gerekli tüm yazılımların hepsini birlikte kuruyor.Ama bunlara gelmeden önce yazıcının bilgisayarsız kullanımından bahsetmek istiyorum zira bu yönü gerçekten çok gelişmiş.
    Fotokopisi (renkli veya renksiz) gerçekten harika.Renkler çok canlı.
    Ayrıca daha öncede bahsettiğim gibi direk hafıza kartlarından baskı yapabiliyor olmak inanılmaz güzel.Bunu için yapmazın gereken kartı yazıcıya takmak ve memory card düğmesine birkaç defabasmak.Daha sonra yazıcı kartı okuyup onay veriyor.Ardından yine bir düğme ile karttaki bütün fotğrafların küçültülmüş hali ile bir listesini yazdırıyor.Buradan basmak istediğiniz fotoğrafı işaretleyip taratıyorsunzu ve fotoğraflarınız basılmaya başlıyor.Bu size uzun gelmiş olabilir ama o kadar uzun bir zaman almadığına emin olabilirsiniz.
    Fotoğraflar gerçekten çooooook ama çok hoş çıkıyorlar.Ben artık vesikalıklarımı bile kendim çekip basacam..

Neyse yazıcının bilgisayarlı kullanımına gelelim:

Gerekli sürücü ve programlar sıra ile otomatik olarak kurulduktan sonra bilgisayar yeniden başlıyor ve herşey artık hazır.Dökümanlarınızı resimlerinizi bilgisayardan yönetip kağıda dökebilirsiniz artık.
    Programı ben türkçe olmadığı için ingilizce kurdum ama ingilizceyi hiç bilmeyen bir kişi rahatlıkla kullanabilir.Zira dilin pek bir önemi yok çünkü işaretlerle ve şekillerle herşey zaten anlatılıyor.
    Scanner,Yazıcı fotokopi gibi değişik başlıklarda ufak programlarla yazıcıyı bilgisayarınızdan yönetebilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xf -- 31 Temmuz 2005, 20:19:23 >

• Yazılımda en çok hoşuma giden özelliklerden biride her bir kartuşun doluluk durumunu ayrı ayrı bilgisayardan takip edebilmeniz.
    Eski fotoğraflarınızı canlandırabileceğiniz birde güzel program var içeriğinde cd'nin.

Yazıcının dakikada 2-3 sayfa text ve ufak resimlerden oluşan çıktı verdiğini söyleyebilirim.Bu bana biraz yavaş geldi ama çıktı kalitesi u üzüntümü fazlasıyla giderdi..
    Fotoğrafları Çıkarması ise 1,5-2 dakijka alabiliyor.

Sıra geldi karuşlara:

Kartuşlar Hp,lexmark gibi diğer markalara göre daha küçük gibi ama 2 değil tam 4 adet.Bu size yazılımda ve kartuş değiştirmede avantaj sağlayabilir.
    Yaklaşık 10 tane 10x15 lik fotoğraf kağıdına fotoğrak yazdırdım ve içerisinde ufak fotoğraflarında olduğu yaklaşık 150 sayfa word ve excel dökümanının çıktısını aldım.Bunun sonucunda kartuşların doluluk durumunu merak ettiğinize eminim.Sizi daha fazla bekletmeyeyim o zaman;
    Cyan ,Sarı ve magenta renklerindeki kartuşların 4de 1 i boşaldı hemen hemen, siyah kartuşunda yarısına kadar bele anca boşaldı.Tabi bunun nedeni 150 sayfalık dökümanın Büyük kısmının siyah renkte olması.

Kartuşların tanesi 6 ile 9 Euro arasında değişen fiyatlarda satılıyor.Bunu da hatırlatayım..

• Tarayıcıdanda bahsederek yazımı bitireyim.48 bit renk derinliğinde tarayıcıya sahip olan photo RX425 1200 DPI tarama yapıyor ve yazının en beğendiğim kısmı bu kısım.Size bir örnek vereyim :ufak bir vesikalık resmi taradığınızda sadece resmin bulunduğu kısmı algılayıp tarıyor ve 10x15 fotoğraf boyutunda bir resim aktarıyor bilgisayarınıza.ufak resimlerinizi (vesikalık gibi) A4 boyutuna kadar büyüp bassabilirsiniz bu aletle.

Bu Yazıcı hakkında söyleyeceklerim şimdilik bu kadar.Aklıma gelen diğer ayrıntılarıda sizinle zamanla paylaşacağım.

Sonuç olarak bu yazıcıyı çok fonksiyonlu yazıcı alacak olanlara,fotoğraflarımı evimde kendim çıkarmak istiyorum diyenlere,kaliteyi uygun fiyata arayanlara öneriyorum.

Bence F/P ve kaliteli baskı konusunda çok başarılı.

Sizinde yorumlarınızı bekliyorum.Sağlıcakla kalın...

• up
  • yazıcıyı nereden aldığını ogrenebilirmiyim? Internetten arastırıyorum. 218 ytl den asağı fiyata bulamadım.
  • birde bu aletin kart okuyucusuna taktığım bir kartın icerigini bilgisayardan gorebilirmiyim acaba? Yani aleti kart okuyucu gibi kullanabiliyormuyuz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • halen memnunmusunuz?
  • saol xf zaten çelişkideydim iyice mahvettin beni.
    Şimdi düşün taşın erkin epsonmu canon mp110-130 mu yoksa hp mi.Hp devre dışı kalır gibi ama canonla epson arası kaldım.
  • Valla ben onu bilmem ama cx5400 aldığımda içinden dünyanın kitapçığı ve cd si çıkmıştı ayrıca usb kablosuda vardı.
  • quote:

Orijinalinden alıntı: minicikdev

halen memnunmusunuz?

evet.memnun olmaadığım tek tarafı kartuşları idi.çabuk bittiler.ama demo kartuşların hepsi böyle heralde.10 ytllik yüksek kapasiteli kartuşlar beni rahatlatacak gibi...
  • quote:

Orijinalinden alıntı: derkin

saol xf zaten çelişkideydim iyice mahvettin beni.
    Şimdi düşün taşın erkin epsonmu canon mp110-130 mu yoksa hp mi.Hp devre dışı kalır gibi ama canonla epson arası kaldım.

Canonda kesinlikle çok yiy yazıcıda.eğer 200 ytlye bulabilirsen mp130u hemen al.mp110 da 200 ytl yi kesinlikle hak ediyor...
    epsonun fotoğraf yazıcılığı iyi.kartuşu çabuk yiyor...
  • quote:

Orijinalinden alıntı: denizoguz

yazıcıyı nereden aldığını ogrenebilirmiyim? Internetten arastırıyorum. 218 ytl den asağı fiyata bulamadım.

ben mecidiyeköyden aldım.kendim giderek aldım.fiyatını 135 eurodan başlayan miktarlardan bu fiyata indirdim.biraz pazarlık yaptım yani.fazla değil.KDV dahil 199 ytl kredi kartına tek çekim aldılar.Şirket adına faturamı da aldım.firmanın adını unuttum ama simge miydi neydi.araştırırsan bu fiyata zaten bulursun.firma önemli değil...
  • Merhabalar
    Acaba RX425 kapaklı mı degil mi? bileniniz var mı?
  • Tarayıcısı var.Dolayısıyla kapaklı...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.