Şimdi Ara

EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6.677
Cevap
192
Favori
517.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Shafter

evet evde kullanacagim.bana scannerda lazim l850 oolsaydi iyi olurdu ama onda da wifi yok

Bence o kadar para ödemen gereksiz, ben bir aydan daha kısa bir süre önce Epson L3060 tanklı aldım, Yazıcı- tarayıcı- fotokopi bir arada ve ben çok memnunum, telefonumdan da kumanda edebiliyorum

Beklentini karşılıyor mu? buradan bir incele istersen.https://www.youtube.com/watch?v=9eKNCR1_hBU

Bitmeyen Kartuş Teknolojileriyoutube
    Epson L Serisi Yazıcı Kafası Temizleme ve Sistem Havası Alma
    https://www.youtube.com/watch?v=ENPJMKiHrwA

ADB Büro Makineleri ankaratoneryoutube
    Epson Baskı Kafasının Temizlenmesi (Epson L200, Epson L220, Epson L100, Epson L110)
    https://www.youtube.com/watch?v=byUtSSiuQT8&feature=youtu.be

Tacettin Nalbantyoutube
    EPSON NOZZLE TEMİZLEME MÜREKKEP PÜSKÜRTME KANALI TEMİZLİĞİ
    https://www.youtube.com/watch?v=UuQkhzLc2TI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat3807 -- 21 Ocak 2018; 2:11:9 >

• Epson L3050 640 TL - 33TL n11 İndirimi (kupon yüklenip anında indirim düşüyor) - 50 TL prafpara = 557 TL maliyet.

İlgili kampanya linkleri:
    www.n11.com
    Yarıyıl Tatiline Özel Sürpriz İndirimler - n11.com
    https://www.n11.com/kampanyalar/somestr-kampanyasi

ya da 25 TL Finansbank parapuan
    www.n11.com
    Kampanyalar | Promosyonlu Ürünler ve Fiyatları - n11.com
    https://www.n11.com/kampanyalar/card-finans-parapuan-kampanyasi

Epson L382 aynı kampanyalarla 560-33-50 = 477 TL maliyet

NOT: Orijinal mürekkep gönderen satıcılar seçilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat3807 -- 23 Ocak 2018; 10:47:53 >

• Hocam L386- L3050-L3060 Hangisini tavsiye edersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Normal yoğunlukta kullanımda 6500 /13000 gibi değerlere ulaşabiliyor
    10/15 fotoğrafı kenarlıksız yazdırıyor ama A4 te çerçeveli çıktı oluyor şeklinde bir yorum okumuştum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melifkaya -- 27 Ocak 2018; 1:28:26 >

Çok teşekkürler.

Orijinalden alıntı: chemsul

L386 da A4 kenarliksiz fotoğraf basiyorum. Muhtemel l382 ve 3060 da kenarliksiz baski alinir

Teşekkürler hocam. şikayetvar 'da baskı sayısının vadedilenden az olduğuna dair yorumlar da var.Siz hiç ilk depoyu bitirdiniz mi acaba? Yanında gelen 4+2 şişe ile A4 fotoğraftan 1000 adet civarı falan basabilir mi? Ya da normal renkli a4 çıktılarda ped-yazılım gibi hiç masraf olmadan 5-6 binleri gördünüz mü hiç?
    4000 lerde ped hatası verdiğine dair şikayetler olduğu için soruyorum.? Gerçi bu şikayeti yapanlar normal baskı ya da fotoğraf mı olduğunu belirtmemişler? Fotoğrafta bu rakamlar zaten hayli yeterli.

Bir de kağıt olarak kaç gr kullanıyorsunuz? Önereceğiniz bir kağıt var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melifkaya -- 28 Ocak 2018; 13:19:14 >
    Bende bu modeller yok, L130 ve L220 var eski seriden. L382 ile 386 arasındaki tek fark kablosuz bağlantı özelliği. Arkadaş L386'da kenarlıksız A4 yazdırıyorsa L382'de de yazdırılır, zaten her iki model de kenarlıksız baskı özelliğine sahip.

Ben fotoğraf yazdırmıyorum, genellikle iki sayfayı kağıdın bir yüzüne yazdırıyorum, bol bol resim ve şekil de içeren çıktılar bunlar. L130, 17000 çıktıda; L220 ise 22000 çıktıda ped uyarısı veriyor. L130 ile 44862 sayfa yazdırmışım, L220 ile de 80527 sayfa...

Pedi dolduran en önemli şey mürekkep temizlemedir ki ben buna hiç ihtiyaç duymadım. Sonra da kafa temizleme işlemi...
    Ne kadar çok kafa temizleme yaptırırsanız ped de okadar çabuk dolar. Yazıcıyı düzenli kullanan birinin kafa temizlemesine gerek yoktur çoğu zaman. Çünkü yazıcı periyodik olarak bu işlemi yapıyor zaten. Hem de düzenli kullanım sayesinde kafa temizlemeye ihtiyaç kalmaz.

Çıktılarınızın kalitesi de önemlidir elbet. Hem ped dolumu açısından hem de mürekkep tüketimi açısından...
    Yukarıda yazdığım iki renkli yazıcımda 125000, siyah beyaz yazıcılarımda 150000, toplamda 275000 çıktı almış biri olarak söyleyebilirim ki dolu tank ile en kötü ihtimal 4000 A4 çıktı alırsınız, hatta çoğu zaman daha fazlasını alırsınız. Ortalama bir kullanıcı 5000'in altına kolay kolay düşmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: murat3807

Bende bu modeller yok, L130 ve L220 var eski seriden. L382 ile 386 arasındaki tek fark kablosuz bağlantı özelliği. Arkadaş L386'da kenarlıksız A4 yazdırıyorsa L382'de de yazdırılır, zaten her iki model de kenarlıksız baskı özelliğine sahip.

Ben fotoğraf yazdırmıyorum, genellikle iki sayfayı kağıdın bir yüzüne yazdırıyorum, bol bol resim ve şekil de içeren çıktılar bunlar. L130, 17000 çıktıda; L220 ise 22000 çıktıda ped uyarısı veriyor. L130 ile 44862 sayfa yazdırmışım, L220 ile de 80527 sayfa...

Pedi dolduran en önemli şey mürekkep temizlemedir ki ben buna hiç ihtiyaç duymadım. Sonra da kafa temizleme işlemi...
    Ne kadar çok kafa temizleme yaptırırsanız ped de okadar çabuk dolar. Yazıcıyı düzenli kullanan birinin kafa temizlemesine gerek yoktur çoğu zaman. Çünkü yazıcı periyodik olarak bu işlemi yapıyor zaten. Hem de düzenli kullanım sayesinde kafa temizlemeye ihtiyaç kalmaz.

Çıktılarınızın kalitesi de önemlidir elbet. Hem ped dolumu açısından hem de mürekkep tüketimi açısından...
    Yukarıda yazdığım iki renkli yazıcımda 125000, siyah beyaz yazıcılarımda 150000, toplamda 275000 çıktı almış biri olarak söyleyebilirim ki dolu tank ile en kötü ihtimal 4000 A4 çıktı alırsınız, hatta çoğu zaman daha fazlasını alırsınız. Ortalama bir kullanıcı 5000'in altına kolay kolay düşmez.

Teşekkürler hocam. Şu an canon lbp 5050 renkli lazerim var. Toplamda 3 siyah 2 sarı + 2 mavi +2 kırmızı tonerlerle 6000 civarında çıktı alabildim. Ve tonerler yine bitti. 150 lira civarına 1 takım muadil toner daha alacaktım ama onlarla da istediğim performansta çıktı vermiyor artık. Bu sebeple lazer ile devam etmek mantıklı gelmiyor. Şimdi 200-300 adet birikmiş fotoğrafım var. Onları çıkardıktan sonra bende genel de resimli dökümanlar çıkaracağım. Aslında A3 de lazım ama onların fiyatları oldukça yüksek olduğu için 2 adet A4 çıkarıp birleştirip PVC kaplayacağım. A3 ü dışarıda genelde 1 tl ye çıkarıyorlar ki bu yazıcı ile nerede onda biri fiyatına geliyor. Dediğiniz gibi hiç masrafsız 4-5 bini çıkardığında bile makine kendini amorti ediyor zaten. Sanırım bu hafta içinde ben de L382 kullanıcısı olacağım.

• melifkaya kullanıcısına yanıt
    Önemli belgeleriniz ve fotoğraflarınız için orijinal mürekkep kullanmak mantıklı elbette. Ama benim gibi günlük işler için sıradan belgeler çıkaranlar muadil mürekkeple son derece ekonomik çıktılar alabilirler, üstelik kalite farkını hissetmezsiniz bile. Bu konunun ilk sayfasında maliyet hesabı yapmıştım, fiyat değişiklikleri ile son durumda Epson tanklı yazıcılarda 1000 sayfa siyah beyaz çıktı için mürekkep maliyeti kullanıma göre 1-1,5 TL arasında olacaktır. Renkli için de yine kullanıma göre bu fiyatın biraz fazlası olacaktır, çoğu zaman 1000 sayfa renkli çıktı için muadil mürekkep maliyetinin 3 TL'yi geçeceğini zannetmiyorum.
    Hocam ofisim için yazıcı arıyorum. Ayda 2000-3000 arası çıktı alıyorum. Renkli olması gerekmiyor. Benim önceliklerim hızlı çıktı alabileceğim, hızlı tarama yapabileceğim ( tek tek değil de yuvaya çokça sayfa koyabileceğim), faks özellikli, kablosuz özelliği olan ve telefonla çıktı alabileceğim özelliklere sahip olmalı. Tanklı olması toner maliyetimi çok düşürür. Büro içinde 4, 5 bilgisayar bu yazıcıya bağlı olacak ağ üzerinden. Tavsiye alabilir miyim? Limitim 1.500 tl. Teşekkürler.

Yeni bir model var: L6190 Tarayıcısı hızlı mıdır bilemiyorum, ekranı da olduğu için bu model daha kullanışı olabilir fakat fiyatı 2000 TL civarında. Mümkünse yazıcıları satan bir yerde denemenizi ona göre almanızı öneririm.

Orijinalden alıntı: murat3807

Fiyat limitinize uyan model olarak Epson L565 var ama özellikle tarayıcısı ofis için yavaş olabilir. Ayrıca bu yazıcılar dakikada 11 sayfa siyah beyaz çıktı veriyor.
    Yeni bir model var: L6190 Tarayıcısı hızlı mıdır bilemiyorum, ekranı da olduğu için bu model daha kullanışı olabilir fakat fiyatı 2000 TL civarında. Mümkünse yazıcıları satan bir yerde denemenizi ona göre almanızı öneririm.

Hocam çok yavaş dakikada 11 çıktı bizim için. Tarayıcı da yavaşsa olmaz hocam, mevcut yazıcımızı tarayıcı ve çıktısı yavaş diye değiştiriyoruz :) 2.000 e çıkabiliriz bir inceleyeyim hocam, teşekkürler.

• murat3807 M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam bilgiler için.

-Renkli lazerlerin baskı maliyeti yüksek mürekkep li olanlarda kuruma sorunu var
    -Olsun benim almam lazım diyorsanız (Birde öğretmenseniz renkli yazıcı olması iyi oluyor ama sınıf için önce mono lazer mutlaka olacak) Tanklı tercih edin derim.
    -Benim yazıcı beş bin küsürlerde ped hatası verdi ama ben çok kafa temizlemesi yaptım. Bu yüzden yazıcı modelinize uygun ücretsiz bir ped yazılımı bulursanız hemen arşivleyin derim.
    -Fotoğraf basmayı düşünmüyorsanız orijinal mürekkebe hiç gerek yok orjinale göre diğer mürekkepler daha ucuz. Düzenli çıktı almak gerekiyor püf noktası bu. Fotoğraf basımında söylenen baskı sayısını dikkate almayın ama foto çıktılarınızı baskı maliyeti olarak hesaplarsanız çok cüzi bir rakama geldiğini göreceksiniz

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.