Şimdi Ara

EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ (335. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.749
Cevap
197
Favori
523.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 333334335336337
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Pedleri ben yıkadım kuruttum tekrar kullanıyorum.

Ama kafayı açma işine kendim girişmedim daha çok sıkıntı olmasın diye.

Servis 750 ye yaptı. Eve gelince seri fotoğraf bastım açılsın daha randımanlı olsun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar az önce L8180 siparişimi vererek kulübe katılmış oluyorum. Öncelikle konuyu açanlara ve çeşitli bilgilerle donatanlara teşekkürler. Ben de bu yazıcıyı epey araştırarak aldım. Daha önce pek renkli yazıcı kullanmadım. Ofis işlerimde çeşitli bilinen markaların yazıcılarını kullandım. Bu yazıcıyı hobi amaçlı aldım. Amacım fotoğraf basmak ve yağlı boya tabloların özellikle A3 - A3+ boyutlarında çıktılarını almak. Bu işin acemisi olduğum için bazı konularda fikirlerinizi almak istedim

- Bu yazıcıyı ilk defa kullanacak birine tavsiyeleriniz nelerdir?

- Birkaç yerde bu yazıcının kuşe ve bristol kağıtlara baskı yapamadığını okudum. Bu benim için önemli değil, benim tek amacım kaliteli fotoğraf ve resim baskısı almak. Bu tarz çıktılar için önerebileceğiniz A5, A4, A3 ve A3+ kağıtlar var mı? Markalı kağıtlar çok pahalı görünüyor, yaklaşık aynı kalitede çıktı alabileceğim muadil kağıtları nereden bulabilirim? online satış yapan iyi bir firma var mı?

- Fotoğraf ve resim çıktısı alırken photoshop kullanmayı düşünüyorum. Çıktı ayarlarım nasıl olmalı ? ya da Epson'un kendi yazılımı daha mı iyi sonuç verir?

teşekkürler

• serdardemir21 S kullanıcısına yanıt

Ben de geçenlerde aldım hocam. bristol ve kuşe kağıda basamaması hayal kırıklığı oldu benim için. Şimdi bristol ve kuşe için başka bir çözüm arıyorum.

Yerli kağıt olarak cescesor,gorprint,kodak,agfa,metzchrom vs markalar satılıyor pazar yerlerinde. ben cescesor denedim. Diğer kağıtlar hakkında bilgim yok ama rovi-premium olan modeli gayet iyi.

Photoshop + Epson print layout kullanırsanız çıktı kalitesi daha güzel oluyor.

• Bugün temiz bir L3250 alarak ben de kulübe katıldım. 620 baskıda henüz aldığım ürün ama %50 seviyesinde doluluk var tanklarda. Photoink alsam orijinal epson yerine sorun yaratır mı? Tavsiyelere açığım.

L3151 de sözde orijinal mürekkep kullandım hep ama 4. Sene de başlık tıkandı .

Serviste hep orijinal mürekkep kullanın diye tavsiye verdi de benim ki yazın kullanmamaktan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam ikinci el aldım 620 baskı gibi bir şeydeydi yazıcı. İkinci el aldığım için elimde yedek mürekkepler de yok photoink almayı düşünüyorum ama zarar verir mi diye de düşünmeden edemiyorum.

photoink mürekkepte yazdırma yapıldığı halde tıkandigina dair konuda bir şikayet okumadım

• Ben yıllardır photoink mürekkep kullanıyorum. Şimdiye kadar hiç tıkandığını görmedim. Sadece yazları kullanmıyorum. O nedenle yaz sonu ağır kafa temizleme yapıyorum. Photoink'in orijinal mürekkepten farkı yok bana göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johnnybegoode -- 24 Ekim 2025; 18:51:22 >
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    Evde öğretmen ve öğrenci olduğu için kış aylarında matbaa gibi çalışıyor bendeki L3151. Yaz için ise, telefona her pazar için uyarı koydum "renkli çıktı al" şeklinde. Bu sayede tıkanma sorunu yaşamıyorum. Yoksa tıkandığı zaman güçlü temizlik falan yetmez. Doğru servise maalesef.

İlk 3 sene yazın fotoğraf bastık falan filan yeni heyecan son yaz eşimin sağlık sorunları oldu işte yazın denize tatile gidildi falan okullar açılınca aklimiza yazıcı geldi.

Çalıştırınca da tıkanmış olarak bulduk.

Şükür servis halletti de şimdilik sıkıntı kalmadı.

Mürekkepli yazıcının baskı kalitesi çok daha güzel geldi bana. Özellikle cilt tonunda. Tabi çok daha profesyonel kaliteli baskı yapan yerler vardır ama onlara erişmek vs sıkıntı. 3-5 tane şeyi basmazlar zaten.

Ama bristol ve kuşe kağıt parlak olduğu için göze daha hoş geliyor, özellikle kağıt ürün vs yaparken.

2025 yılında fotoğraf kağıdı dışında parlak kağıt olmaması çok saçma ya.

• Ben yazıcı almak için araştırma yapıyorum. Epson modelleri kafa karıştırıyor web siteleri de bir tuhaf. Adam gibi koy karşılaştırma yapalım hangisinde ne var ne yok görelim. Kalitesine güvendiğim marka ama özellikle şu atık kutusu sayaç sıfırlama konusu kafama takılıyor. Hangi devirde yaşıyoruz. Nuh nebiden kalma programı indireceğiz, key bulacağız vs bir dünya iş. Ne gerek varsa.

atık kutusu olayı tam bilmiyorum ama yan sanayi felan çözümleri var sanırım. yine de dediğiniz gibi can sıkıcı.

epson türkiye sitesi çok kötü gerçekten. bir de abd-avrupa-asya aynı modeller farklı isimlerle satılıyor. avrupa sitesinde karşılaştırma mevcut.

doğru düzgün güncel yazıcı inceyelen çok fazla platform yok zaten. rtings'de detaylı incelemer var ama her yazıcı için yok elbette. buradaki incelemelere göre bir yazıcı bulursunuz bence.

www.epson.eu
    Consumer | Inkjet Printers | Printers | Products | Epson Europe
    https://www.epson.eu/en_EU/products/printers/inkjet/consumer/c/consumer

• Merhaba

Epson L7160 yazıcım için kafa temizleyici ve tonere ihtiyacım vardım. Yardımcı olabilecek bir arkadaş var ise sevinirim

Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yedek parça satılsın tamamen olay bu.

2-3 hafta önce epson L3250 almıştım. Haftada bir 4-5 sayfa siyah 1-2 sayfada renkli çıktı alıyorum. Bu gün yazıcıda kağıt sıkışmaya başladı. Her baskıda mutlaka sol kenarda siyah mürekkep lekeleri geliyor. Epson türkiyede destek vermiyor sanırım. Sitesinde dahi resmi servis bilgisi olmadığını görünce çok şaşırdım. Servis ağı olmayan bir ürün alma şoku ile hb satıcısına yöneldim. Bu yazıcı 3 haftada çöpe gider mi? Bakırköy civarlarında en yakın nerden teknik destek alabilirim garanti kapsamında?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    https://www.armateknoloji.com.tr/?srsltid=AfmBOorTP0FeufgDHa8vim7HXD0Alk674qCYJCUlayQTqvmf_Hn8hfwX

Bu yetkili servismiş.

Bir görüşün isterseniz garanti geçerli mi diye.

• Teşekkürler, Hepsiburada Techpro firmasını yetkili olarak önerdi. ancak iade hakkım geçerli olduğu için iade kaydı açtım. Farklı bir ürün alıcam sanırım benzer çerçevede.

EPSON L8160 almayı planlıyorum. Fotoğraf kağıdı olarak ne kullanıyorsunuz? Orjinal Epson fotoğraf kağıtları çok pahalı.

2015 BMW 320 ied 40th year edition, Macbook Pro Retina 15" 2.2 ghz 2015, Macbook Air 13.3 1.7 ghz 2012, Thunderbolt Cinema Display 27", IPAD Pro 9.7" Silver. IPAD Mini 2 Retina White, Iphone X, Ipod Nano 6th gen., SONY VAIO F11S, PS3 PAL 60GB, Canon EOS 550D, Kindle 4th, Traxxas Summit TQi, LG OLED 65B7V, Yamaha R-N500, DALI IKON 6, Ismartalarm, Philips Hue, Eve Room, Eve Door, Eve Energy.
  • gbriel G kullanıcısına yanıt
    Yerli olarak bir kaç seçenek var ama Cescesor rovi premium olanı kullandım. Sonucu mükemmel diyebilirim. Araştırırken ve aldıktan sonra bazı kişilerle görüştüm onlar da memnun bu kağıttan.
    Bundan daha iyisi yurtdışından bulunur ama fiyatları yine çok olacağı için fiyat performans olmaz.

Goprint ve luster diye markalar da var ama denemedim hiç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emphire -- 11 Kasım 2025; 17:53:4 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.