Şimdi Ara

EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ (265. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.553
Cevap
186
Favori
492.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 263264265266267
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Defalarca resetlleme yaptım sorun olmaz.

• L3150 yazıcıda bir sorunum var sizde de aynı durum varmı merak ettim. Belki yazıcının kendi teknik yapısından kaynaklıdır ama bilemedim olayı şu şekilde izah etmeye çalışayım.

İlk denk geldiğim çıktı bir excel tablosuydu. Yoğun bir tablo içeriği olduğu için kenar boşluğu mümkün olduğunca düşük tutdum 5 mm. kadar bu şekilde yazdirmak istediğimde A4 80gr kağıdın kenarı katlanmış bir şekilde verdi.

İkinci denememde de bir resim çıktısı almak istediğimde kenar boşluğu yine birkaç mm olan photoshop çıktısının kenarını katladı ve bu katlama olayı yaşandığında, kağıt kafaya dokunduğundan renklerde de sorun oldu sizde de durum bu şekilde mi acaba.

Örnek resimler de görüleceği gibi renklerde de sorun oldu bu olaydan sonra.

EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hsnsfgl

L3150 yazıcıda bir sorunum var sizde de aynı durum varmı merak ettim. Belki yazıcının kendi teknik yapısından kaynaklıdır ama bilemedim olayı şu şekilde izah etmeye çalışayım.

İlk denk geldiğim çıktı bir excel tablosuydu. Yoğun bir tablo içeriği olduğu için kenar boşluğu mümkün olduğunca düşük tutdum 5 mm. kadar bu şekilde yazdirmak istediğimde A4 80gr kağıdın kenarı katlanmış bir şekilde verdi.

İkinci denememde de bir resim çıktısı almak istediğimde kenar boşluğu yine birkaç mm olan photoshop çıktısının kenarını katladı ve bu katlama olayı yaşandığında, kağıt kafaya dokunduğundan renklerde de sorun oldu sizde de durum bu şekilde mi acaba.

Örnek resimler de görüleceği gibi renklerde de sorun oldu bu olaydan sonra.

Hocam çok çıktı alıyorum,arada ben de denk geliyorum köşeyi katlıyor,ve hep sol köşe,
    Kafa da solda bekliyor zaten, bana mekanik bir durum gibi geldi, bir şey yapılabilir mi bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: an agony

Hocam çok çıktı alıyorum,arada ben de denk geliyorum köşeyi katlıyor,ve hep sol köşe,
    Kafa da solda bekliyor zaten, bana mekanik bir durum gibi geldi, bir şey yapılabilir mi bilmiyorum.

Alıntıları Göster

4-5 servisi aradım neredeyse hepsi bakılması lazım hiç duymadık böyle bir sorun dedi. Kullandığım kağıdı sordular çok yoğun merekkep kullanılan bir çıktımı, yazdırılan resimde kalın çerçeve varmı, kağıt ıslanıyormu o zaman olabiliyor falan dendi ama hiçbiri benim durum için geçerli değildi. Sadece İstanbul'daki Lazermatik den biri çok az rastlanılan bir durum yine getirin bakalım dendi ama hiç niyetim yok cihazı servise vermeye. Lazermatik'deki kişi durumu biliyor gibi geldi anladığım kadarıyla ufak bir ayarı var. YouTube'daki konusanservis'i aradım onun söylediğine göre olabilen bir durummuş servise götürmeye değmez dedi. Kağıdı yazdırırken standart kağıt yerine ayarlardan daha kalın kağıt seçeneklerini seçerek dene dedi demek ki kağıda göre kafa aşağı, yukarı kalkıyor.

• hsnsfgl H kullanıcısına yanıt
    Kağıda göre daha kalın kağıt seçeneği nerede var acaba? Daha önce dikkatimi çekmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yamac6

Kağıda göre daha kalın kağıt seçeneği nerede var acaba? Daha önce dikkatimi çekmedi.

Şu an çocuk bilgisayarda derste o yüzden bende bakamadım ama fotoğraf kağıdı gibi seçeneklerin olduğu yeri diyor olabilir.

Sizin yazıcı kağıdı kafanın park halinde olduğu yerden katliyormus benimki ters taraftan katlıyor. Kafa ilk giderken sorun yok geri gelirken kağıdı katlıyor.

Kafanın gidip geldiği kızakmıdır yoksa kafanın duruşunda midir milimlik bir ayarsizlik var anlaşılan.

• murat3807 M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam
  • Arkadaşlar fotoğraf baskısı almak için kağıt tavsiyeniz nedir acaba? 13x18

• "Kenarliksiz yazdırma mürekkep pedi" diye birşey gördüm yazıcının kitapçığında forumda da bahsi geçmemiş gördüğüm kadarıyla. Bu padler ömrünü tamamlayınca da yazıcı hata veriyormuş serviste değişmesi gerekiyormuş. Kafanın gidip geldiği yerde solda ve sağdaki süngerler oluyor galiba. Hiç değiştiren oldumu, yine makineye resetmi atmak gerekiyor bilgisi olan varmı. Bende kenarlıksız 10x15 çıktılar almayı düşünüyordum acaba ilerde sorun olurmu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsnsfgl -- 30 Aralık 2020; 18:52:49 >

• 103 mürekkepler karfurda 50 lira şu an. Bu fiyata başka yerde orjinal çok zor. Bir set kenara atılır bu fiyata.

• extra34 E kullanıcısına yanıt
    Marka soruyorsunuz galiba kodak ultra premium glossy kullanıyorum bildiğimiz fotoğrafçı kağıdı tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasatura54 -- 30 Aralık 2020; 22:49:23 >
    Hocam pedler dolduğunda uyarı vermesi gerekiyor makinenin öyle biliyorum yani. Videolarda anlatan arkadaşlar var pamuk koyan hatta kadın pedi koyanlar bile varmış ama biraz el becerisi istiyor gibi servisten ücret alıp yaptırın çok yüksek maaliyetli değilse
  • quote:

Orijinalden alıntı: kasatura54

Hocam pedler dolduğunda uyarı vermesi gerekiyor makinenin öyle biliyorum yani. Videolarda anlatan arkadaşlar var pamuk koyan hatta kadın pedi koyanlar bile varmış ama biraz el becerisi istiyor gibi servisten ücret alıp yaptırın çok yüksek maaliyetli değilse

Galiba sizin dediğiniz yazıcının arkasında bulunan atık murekkep pedi benim bahsettiğim farklı birşey kenarlıksız fotoğraf yazdırırken yazıcının kullandığı ped. Resimde paylaştığım süngerler olması lazım.

Evet ben onu kastettiniz sandım diğeri hakkında bilgim yok.

Ben yazıcıyı kurar kurmaz bi heves fotoğraf bastım üç dört tane ama inanılmaz berbat çıktı. Gerçi foto kağıtları en az 7-8 yaşındaydı. O dediğiniz pedleri de fotoğraf çıkardıktan sonra fark ettim ki mürekkep olmuştu demek bu işe yarıyormuş. Bas gitsin hocam zamanı gelince serviste değiştirtiriz. Sürekli sakınacaksak ne anladık bu işten.

Herkese bir sorum da benim çıktıların arkasında iz kalıyor. Daha sıfır km yazıcı. Toplasam 30 baskı anca aldım. Bu izler neyin nesi çok rahatsız edici.

• extra34 E kullanıcısına yanıt
    Hocam 1 yıldır bu yazıcıyı kullanıyorum ilk defa bu problemleri görüyorum. Baskı yapacağınız zaman kağıt boyutunu uygulamadan ayarlayın. Nasıl bir iz kalıyor kafa temizleme yaptırın isterseniz. Kağıdın arka yüzünde mi oluyor bastırdığınız sayfadamı değişik bir sorunmuş
  • murat3807 M kullanıcısına yanıt

Merhaba, bir arkadaşım bana hediye olarak Epson L3160 modelini aldı. Ben de garanti uzatmayı yaptım ancak işlem sonucunda aşağıdaki şekilde bir ekran geldi. Başka mail ya da herhangi bir şekilde onaylandı diye bir mesaj gelmedi.

İşlem bu şekilde tamamlanmış mı oluyor? Acaba fatura arkadaşımın adına, kayıt benim adıma olduğu için bir sorun olur mu? Şimdiden çok teşekkürler.

• Harun Karagözoğlu H kullanıcısına yanıt

Onay sayfasını yazdırın ve saklayın. Yanlış hatırlamıyorsam 1 ay içinde kesinleşmesi lazım. Kesinleşmez ise müşteri hizmetlerine yazın ilgili yönergeleri takip ederek. Garanti uzatılır. Benim durumum o şekilde olmuştu.

• quote:

Orijinalden alıntı: extra34

Ben yazıcıyı kurar kurmaz bi heves fotoğraf bastım üç dört tane ama inanılmaz berbat çıktı. Gerçi foto kağıtları en az 7-8 yaşındaydı. O dediğiniz pedleri de fotoğraf çıkardıktan sonra fark ettim ki mürekkep olmuştu demek bu işe yarıyormuş. Bas gitsin hocam zamanı gelince serviste değiştirtiriz. Sürekli sakınacaksak ne anladık bu işten.

Herkese bir sorum da benim çıktıların arkasında iz kalıyor. Daha sıfır km yazıcı. Toplasam 30 baskı anca aldım. Bu izler neyin nesi çok rahatsız edici.

Fotograf çıktısı alırken yazıcı ayarlarından hangi kagıt türünü seçtiniz? Kanaat geldiğim kadarıyla kagıt seçimi fotograf çıktısında en önemli belirleyici etken oluyor. Daha öncede birçok kişi buradan "Epson Matte" kagıt seçenegi seçilmesi gerektiğini söyledi. Benim kendi denemelerimde de "Epson Photo Quality Ink Jet" ve "Epson Matte" kagıt türü seçeneği daha iyi fotograf çıktısı almamı sağladı. "Epson Photo Quality Ink Jet" seçenegi bana daha da iyi geldi. Birde çıkaracagınız resimlerin genelde parlaklıgını attırmak gerekiyor, ben keskiniliği de biraz arttırıyorum. Benim için en pratik program Epson Photo+ oldu orada ışıgı ve keskinliği pratik bir şekilde artırabiliyorsunuz detaylı bir seçenek yok pratikliğide oradan geliyor. Photoshop da kullanıyorum ama orada ayar yapayım derken bazen denge kaçabiliyor size hangisi iyi geliyorsa öyle yapın.

Kagıt arkasındaki lekeye gelirsek 263. sayfada yine bir arkadaş bu sorunu yaşamış ve lekenin nedeninin resimde işaretlediğim 8 adet silindir olduğu belli olmuştu sizde bir kontrol edin isterseniz.

O ilk denemelerim zamanında hp yazıcı ile gelen hp marka kağıtlardı. O yüzden referans teşkil etmiyor çıkan leş gibi baskılar. Kodak ve rovi sipariş ettim bakalım deneme yanılma bulurum heralde en iyi sonucu. Karfurdan da mürekkep seti aldım doya doya baskı artık.

O silindirleri gördüm temizledim de lekeli tarafı. Şimdi yok gibi ama sıfır yazıcıda neden böyle olur anlamadım. Çok huylandırdı. Devam ederse kucaklar giderim servise artık.

• 
Sayfa: önceki 263264265266267
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.