Şimdi Ara

EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.407
Cevap
183
Favori
473.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat3807


    quote:

    Orijinalden alıntı: MetalPWN


    quote:

    Orijinalden alıntı: murat3807

    Tek tek yazdırmanıza gerek yok, topluca yazdırabilirsiniz. Önce 1-3-5... sayfaları yazar, sonra yazıcıdan çıkan kağıtları boş yüzü size bakacak şekilde tekrar yazıcıya yerleştirirsiniz,kağıtların arkalarına 2-4-6... sayfaları yazar. İsterseniz farklı şekilde yazdırma seçenekleri de var, onları da seçebilirsiniz. BU özelliğe "elle çift taraflı yazdırma" deniyor ve güncel Epson yazıcıların hepsinde var.

    Cevabınız için teşekkür ederim hocam.

    Bir süredir araştırıyordum zaten dün de mağazaya gidip bizzat incelemek istedim. Oturduğum bölgedeki Teknosa ve Vatan mağazalarına gidip sorduğumda fark ettim oradaki çalışanlar da aslında hiçbir şey bilmiyorlar. Aynı soruyu dün iki mağaza çalışanlarına da sordum, birisi arkalı önlü yazdırma için tepeli (L565, M200) modellere bakmam gerektiğini söyledi, diğer mağazadaki de etiketteki özelliklerini okuyup "bir problem yaşayacağınızı SANMIYORUM" dedi...

    Önemli değil...
    İllede otomatik çift taraflı baskı isterseniz L605 ve L655 modellerine bakabilirsiniz. L565 ve M200'de manuel (elle) çift taraflı baskı desteği var.

    Ben otomatik çift taraflı baskı için o kadar fark vermek istemem, fakat diğer özelliklerini de ekleyince (hız, çözünürlük, kullanılabilirlik-özellikle de sayı tuşları) L605 ve L655 de tercih edilebilir.

    Diğer taraftan en düşük güncel model olan L310 bile elle çift taraflı baskı özelliğine sahiptir.

    Epson tercih etmemdeki tek geçerli sebep yazıcıyı aldıktan sonra uzun süre maliyet çıkarmayacak olmasıyken o kadar pahalı aletlere girişmem pek mantıklı olmayacak sanki :) Dediğiniz gibi aradaki fark gözle görülür derecede fazlayken öğrencilik halimi de göz önünde bulundurduğumda benim için en akıllıca olanı L386 olacak sanırım. Zaten fotokopicilik yapmayacağım varsın 2-3 tuşa fazladan basalım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat3807


    quote:

    Orijinalden alıntı: turrkka

    Lazer yazıcı var bende. Aylık 3-4 bin arası çıktı alıyorum.

    Bu konuda bahsedilen yazıcılar uygun maliyetle bundan daha fazla çıktı veriyor mu?

    Bir de fazla sayıda çıktı alınca makinede sorun çıkıyor(ses, baskı problemleri) mu?

    Uygun maliyet konusunda şüpheniz olmasın. Maliyet hesabını bu konunun ilk sayfasında yaptım. Siyah beyaz 1000 sayfa için muadil mürekkep maliyeti sadece 70 kuruş. (%5 doluluk için) Sayfaların doluluk oranı arttıkça maliyet de artar ama 180000 çıktı tecrübemle söyleyebilirim ki bu maliyet 1000 sayfa için kolay kolay 2TL olmaz. Yalnız elle yazılmış yazıları ve sayfayı dolduran resimleri çoğaltırsanız onlar biraz fazla mürekkep harcar.

    10 sayfa da yazdırsanız 1000 sayfa da yazdırsanız bu yazıcılar hep aynı düzende aynı seste çalışıyor. Eğer yazıcıyla atıyorum 50000 çıktıyı geçtiyseniz mekanik kısımlar ses bakımından bir bakım ister, mesela yağ vs. Epson yazıcıların çoğu kağıdı üstten alır, bu da biraz sesli oluyor. Benim gibi çok çıktı alanlar için kağıdı üstten alması daha iyi çünkü ikide bir çekmeceyle uğraşmak istemem. Bazen günde 3-4 bin aralıksız yazdırdığım bile oluyor. Üstelik lazer yazıcılardaki gibi ısınma sorunu da yaşamadan binlerce sayfa siyah beyaz yazdırabiliyorum. Renklinin tek dezvantajı hız, renklide elinizdeki makineye göre hız biraz değişir ama siyah beyaz hızını asla yakalayamazsınız.

    Teşekkürler

    Siyah beyaz olacak sadece. Peki l382 ve 386 modelleri var. Siyah beyaz baskı için hangisi iyidir?
  • turrkka T kullanıcısına yanıt
    L382 ile L386 arasındaki fark wi-fi ve tarama çözünürlüğüdür. Bunlar renkli modellerdir, renkli düşünmüyorsanız hız açısından ihtiyacınıza göre M105W ya da M200 alabilirsiniz. Yalnız baskı çözünürlüğü açısından L serisi daha iyidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat3807

    L382 ile L386 arasındaki fark wi-fi ve tarama çözünürlüğüdür. Bunlar renkli modellerdir, renkli düşünmüyorsanız hız açısından ihtiyacınıza göre M105W ya da M200 alabilirsiniz. Yalnız baskı çözünürlüğü açısından L serisi daha iyidir.

    Sadece yazı çıktısı alınacak. Bunda çözünürlük önemli değildir herhalde. Hızlı çıktı önemli
  • epson l386 adlı püskürtmeli yazıcı almayı düşünüyoruz işyerine,ancak bildiğiniz üzere önümüz kış ve işyerlerimizde sabahları kalorifer gündüz ve öğladen sonra yanarken akşam ve geceleri sönüyor,dolayısyla büro soğuk oluyor,bu yazıcının bu durumda etkilenip donma durumu olur mu?normalde günlük ortalama en az 3-5 sayfa çıktı alma durumumuz var,bu tip durumlar için yazıcının donmaması için kendini korumaya alıyor mu?bu konuda özellikle işyerlerinizde bu yazıcıyı kullanan arkadaşlar var lütfen bana acil dönüş yapabilirler mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turrkka


    quote:

    Orijinalden alıntı: murat3807

    L382 ile L386 arasındaki fark wi-fi ve tarama çözünürlüğüdür. Bunlar renkli modellerdir, renkli düşünmüyorsanız hız açısından ihtiyacınıza göre M105W ya da M200 alabilirsiniz. Yalnız baskı çözünürlüğü açısından L serisi daha iyidir.

    Sadece yazı çıktısı alınacak. Bunda çözünürlük önemli değildir herhalde. Hızlı çıktı önemli

    Bugün karşılaştırma yaptım, çözünürlük bakımından yazıda gözle farkedilecek bir faklılık görmedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: usa2006

    epson l386 adlı püskürtmeli yazıcı almayı düşünüyoruz işyerine,ancak bildiğiniz üzere önümüz kış ve işyerlerimizde sabahları kalorifer gündüz ve öğladen sonra yanarken akşam ve geceleri sönüyor,dolayısyla büro soğuk oluyor,bu yazıcının bu durumda etkilenip donma durumu olur mu?normalde günlük ortalama en az 3-5 sayfa çıktı alma durumumuz var,bu tip durumlar için yazıcının donmaması için kendini korumaya alıyor mu?bu konuda özellikle işyerlerinizde bu yazıcıyı kullanan arkadaşlar var lütfen bana acil dönüş yapabilirler mi?

    Klavuzda mürekkep saklama sıcaklığı (-20) - (+40) C yazıyor.
  • Resim ekledim görünüyor mu bilemem. Epson L210 yazıcı renkleri çok iyi çıkartıyor ama griölçekli seçince siyahlar soluk çıkıyor. Renkli çıkar dediğimde renkleri yine normal güzel çıkarıyor ama renk arasındaki siyahlar böyle soluk çıkıyor. Orijinal mürekkep harici hiç kullanmadım.Kafa temizleme defalarca yaptım. Yüksek kalitede bu şekilde çıkıyor. Taslak veya standart olarak çıkardığımda bir kaç satır yazdırıp 4-5 satır yazdırmadan atlaya atlaya gidiyor. yardımcı olur musunuz sorun nerde?

    EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonar055 -- 6 Kasım 2017; 21:16:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat3807

    Püskürtme denetimi desenini yazdırdınız mı? Renklerden biri hava yapması nedeniyle gelmiyor olabilir. Eğer çizgilerde kesiklik varsa tıpalar açıkken birkaç kez kafa temizleme yapmayı deneyin.
    Ayrıca geçenlerde şöyle bir sorun yaşadım.

    EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ

    Yazıcı hem bulanık hem de gölgeli yazıyordu. Yazıcıyı açtığımda yoğun kullanım nedeniyle iç kısmında bolca mürekkep lekesi gördüm. Islak mendille iyice temizledim.

    Lastiklerin üzerinde kasetlerdeki gibi bir şerit var, özellikle de onu temizlemek gerekiyor. O kısmı temizledikten sonra sorun çözüldü. Yalnız dikkat edin yerinden çıkarmayın...



    tıpalar açıkken kafa temizleme yapın ne demek hocam? daha doğrusu tıpalar nerede? Bende siyah böyle bir hata veriyor çok defa kafa temizleme yaptım söktüm havasını aldım ama yine de böyle çıkardı. siyahta bir sorun var ama bi yardım etsen?

    EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ
  • sonar055 S kullanıcısına yanıt
    Epson orijinal tanklı yazıcı kullanıyorsanız, tanklara mürekkep doldurduğunuz yerdeki delikleri kapatan plastik tıpalar vardır, onlardan bahsetmiştim. Sizin yazıcıda da benzer bir durum olabilir. Yazıcı kafasına siyah mürekkep gelmiyor gibi. Eğer yazıcınız bu modellerden biriyse kafa temizleme işlemini tıpalar açıkken yapınız. Yalnız yazıcı kafasına mürekkep dolması için bu işlemi arka arkaya birkaç kez tekrarlamanız gerekebilir. İlk seferde olmaz büyük ihtimalle. Ayrıca tankta tüm renklerden mürekkep olması gerekir, mesela siyah bitmişken yazdırmaya devam ettiyseniz böyle bir durumla karşılaşmış da olabilirsiniz.
  • bir heyecan ile Canon ts5050 aldım. Ancak sonra baskı kapasitesinin 400-500 adet ve yeni kartuşların da setinin 250-300 tl olduğunu öğrendim. Kullanmaya başlarsam kafamdaki alternatif dolan kartus almak (http://www.bitmeyenkartus.com.tr/5-RENK-CANON-PGI-570571-UYUMLU-Kolay-Dolan-Kartuslar-Uyumluluk-Pixma-MG-5700-Serisi-MG5750-MG5751-MG5752-MG5753-MG6850-MG6851-MG6852-MG6853-MG7750-MG7751-MG7752-MG77537,PR-15201232.html), bunlar bitince de içini doldurmak için yedek mürekkep almak (http://www.bitmeyenkartus.com.tr/5-Kartuslu-Canon-Yazicilar-icin-uyumlu-5-adet-Murekkep-SETI-PHOTO-INK-Akilli-Murekkep,PR-10975.html). orjinal yanında kutuda gelen demo kartuslari hic kullanmadan bir kosede tutacagim.



    Makine hala kutusunda. Aslında istediğim tüm özellikler sadece bunda var neredeyse piyasada:



    -copy scan print renkli s/b

    -wifi, wifi direct, AirPrint

    -ufak ebat kompakt dizayn

    -renkli önizleme ekranı



    Sizce bunu iade edip üstÜne 500-600 verip l486 ya da g4400 almaya değer mi. Değerse hangisi sizce?



    Ayda maks 60 sayfa s/b, 15 de renkli işim olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok ilginç bir şey oldu az önce. Mediamarkt gittigidiyor mağazasındaki yazıcının fiyatını arttırmış diye gg üzerinden sitem mesajı attıktan 10 dakika sonra şansıma MediaMarkt.com'da kampanya yakaladım 479 Tl'ye düşmüş L386 modeli. Alacak arkadaşlar kaçırmasın
    http://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_epson-l386-tankl%C4%B1-taray%C4%B1c%C4%B1-fotokopi-wi-fi-m%C3%BCrekkep-bask%C4%B1l%C4%B1-yaz%C4%B1c%C4%B1-1169220.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetalPWN -- 7 Kasım 2017; 21:54:45 >
  • MetalPWN kullanıcısına yanıt
    Bu yazıcıyı hiç bu fiyata görmedim, üstelik bazı firmalar dolar yükseldi diye L382 modelinii bile 600 TL'nin üzerinde satmaya başladılar.
  • Brother DCP-T500W - Epson L386 Bu iki yazıcı arasında kaldım.. Yazıcı konusunda tecrübeli ve bilgili arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.. hangisini tecih etmeliyim? veya bunların dışında tavsiyede bulunabilir misiniz?
  • MetalPWN kullanıcısına yanıt
    Satın al tuşuna bastım veee ürün tükendi diye cevap geldi. çok iyi denk gelmişti. kaçırdık fırsatı..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XargraX

    Satın al tuşuna bastım veee ürün tükendi diye cevap geldi. çok iyi denk gelmişti. kaçırdık fırsatı..

    https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/epson-l386-tankli-tarayici-fotokopi-wi-fi-murekkep-baskili-yazici-312737180 Buradan alın bitmeden :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat3807

    Bu yazıcıyı hiç bu fiyata görmedim, üstelik bazı firmalar dolar yükseldi diye L382 modelinii bile 600 TL'nin üzerinde satmaya başladılar.

    Aynen ben de 1 haftadır inceliyordum, GG'nin %5 indirimi haricinde en ucuz fiyat 679a görmüştüm. Mediamarkt'a bir şeyler oluyor şimdi de GG mağazasında fiyatlar düştü. Benim siparişimi onayladılar gerçi yarın mağazadan teslim alacağım ama inşallah hata falan diye terslik çıkarmazlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MetalPWN


    quote:

    Orijinalden alıntı: XargraX

    Satın al tuşuna bastım veee ürün tükendi diye cevap geldi. çok iyi denk gelmişti. kaçırdık fırsatı..

    https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/epson-l386-tankli-tarayici-fotokopi-wi-fi-murekkep-baskili-yazici-312737180 Buradan alın bitmeden :D

    Teşekkür Ederim :) Yalnız MediaMarkt ın kendi sitesine başka tarayıcıdan girince yine hemen al butonu çıktı yine tıkladım ve yine ürün tükendi cevabı geldi. üçüncü bir tarayıcı ile denedim aynı şey.. sanırım ellerinde ürün yok aldatmaca yapıyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MetalPWN


    quote:

    Orijinalden alıntı: murat3807

    Bu yazıcıyı hiç bu fiyata görmedim, üstelik bazı firmalar dolar yükseldi diye L382 modelinii bile 600 TL'nin üzerinde satmaya başladılar.

    Aynen ben de 1 haftadır inceliyordum, GG'nin %5 indirimi haricinde en ucuz fiyat 679a görmüştüm. Mediamarkt'a bir şeyler oluyor şimdi de GG mağazasında fiyatlar düştü. Benim siparişimi onayladılar gerçi yarın mağazadan teslim alacağım ama inşallah hata falan diye terslik çıkarmazlar.

    gittigidiyor %5 indirimle 455 TL'ye aldım.
    Teşekkür ederim sayende karlı bir alışveriş oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat3807 -- 7 Kasım 2017; 22:46:28 >
  • Rica ederim, işinize yaradıysa ne mutlu
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.