Şimdi Ara

.eps , .ai ve .jpg ve .png arasındaki farklar ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnternetten bazı photoshop örnekleri indiriyorum ve içinden aynı örnek farklı formatlarda çıkıyor. Mesela aynı resim hem .eps uzaantılı olarak büyük ebatta varken aynı zamanda .ai uzantılı olarak daha sıkıştırılmış şekilde de var.

    Bunun dışında bir de .jpg ve .png çıktısı arasındaki farkı merak ediyorum. Tek gözlemleyebildiğim .PNG resimlerin boyutunun daha büyük olması ve biraz daha yazıların iyi çıkması. Ama buna rağmen .jpeg mi kullanmak gerekir ?



  • EPS: Encapsulated PostScript dosyaları. Vektörel ve pixel bilgileri içerebilen oldukça kullanışlı kullanım alanı yaygın bir görüntü formatıdır. Hem vektörel hem fotoşop gibi bitmap düzenleyici programlar bu uzantılı dosyayı severler kullanırlar. Her ne kadar modası artık geçtiysede tasarım, illustrasyon gibi alanlarda evrensel bir formattır. Sıradan vatandaşın işine genelde yaramaz.

    ai: Adobe illustrator dosyası, eps gibi post script diliyle oluşturulmuş vektörel bilgileri saklayan evrensel görüntü formatı. Tüm adobe ve tasarım, çizim programları bu formatı destekler.

    Jpeg: Sadece pixel veriler saklayabilen internet ortamı için geliştirilmiş ama bilgi taşıma becerisi biraz düşük bir görüntü formatı. İnternet için oldukça uygunken fotoğraf, grafik gibi alanlarda genelde zayıf kalır.

    Png: Jpegden daha kaliteli pixel içerikli görüntü uzantısı, saydamlık verilerini jpegin aksine saklayabilir. Adobe fireworks programının iresmi uzantısıdır.

    Resimlerle oynamak vakit geçirmek isityorsanız jpeg size yetecektir. Extradan transparan arka planlar için png kullanabilirsiniz. İkiside internet için uygundur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 29 Mart 2010; 21:37:06 >




  • türkiye şartlarında en uygun format hala jpg. png'nin jpg'ye avantajı tam şeffaflığı destekliyor olması. herhangi bir pikseli herhangi bir oranda şeffaf yapabiliyorsunuz png ile. buda tasarımlarda güzel şeyler çıkarmaya el veriyor.

    boyut olarak png kendi içinde 2 ye ayrılır. 8 bit ve 24 bit olarak. 8 bit'de bir piksel ya şeffaftır yada opaktır yani şeffaflığığının derecesi yoktur benzeri olan gif formatına göre avantajı daha çok renk barındırmasıdır.

    24bit ise png formatının tüm özelliklerinden faydalanabildiğiniz biçimidir.

    boyut olarak png 8bit ve jpg küçük boyutlarda olabilirler. png 24bit ise daha büyük boyutlara sahiptir.

    dolayısıyla şeffaflık ile işiniz yoksa jpg kullanmalısınız.
  • teşekkürler.
  • Dip Not: Ayrıca eps (Ps için konuşuyorum) eğerki dokumanızızda trigromi haricinde extra bir renk varsa mesela Pt.186 ve bunu exrta renk olarak bastırmak istiyorsanız mutlaka eps formatı içinde dcs2 kaydetmeniz gerekirki film cıkış olsun digital ctp olsun görsel resim içindeki extra renkleri eps (dcs2) haricinde hiçbir formatta göremez ve gerekli materyellere aktaramaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basha -- 19 Nisan 2010; 22:40:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Htm ile Html arasındaki fark...
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.