Şimdi Ara

EPOS EPIC-2 İKİNCİ DEMO İZLENİMLERİM..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İki hafta önce cumartesi günü sevgili Orhan arkadaşımın (GSA) yanından kendi amplim ve medyalarımla birkaç demo yaptıktan sonra (Dali Zensor-7'nin Türkiyedeki ilk incelemesi de var yakında onu da yazacağım) oradan ayrıldıktan sonra Asım abiye (Sigma) yoldan telefon açtım..Amplimin ve cd'lerimin yanımda olduğunu müsaitse Epos Epic-2 leri biraz daha detaylı ve kendi amplimle dinlemek istediğimi söyledim...Sağ olsun her zamanki gibi tabii ki dedi ve bende hemen o tarafa doğru kıvrıldım :)

Sigmaya ulaştım,Asım abi Epic-2 leri kendi tasarımları olan SIGMA HD-20 marka şık sehpanın üzerine çoktan yerleştirmiş bile..Creek ampliyi söküp benim Onkyo A-9155'i kurduk..

Demo için kullandığımız sistem ekipmanları;

* Epos Epic-2 standmount hoparlörler
    * Onkyo A-9155 stereo entegre ampli (55 watt rms x 2)
    * Creek Evolution-2 Cd Player
    * Black Rhodium interconnect ara kablo (modelini hatırlamıyorum ama umarım cantata modeli değildir çünkü o kablo tam 1740 pound !!! :)
    * Black Rhodium Tango Bi-wire hoparlör kabloları
    * Sigma HD-20 hoparlör sehpası

Creek ampliyi söküp yerine Onkyo A-9155 ampliyi kurduğumuz için ilk etapta tam anlamıyla bir hayal kırıklığına uğramayı bekliyordum fakat öyle olmadı (Detaylar birazdan) Onkyo - Epos işbirliği gayet tatminkar oldu hem de hiç beklemediğim kadar tatminkar hatta tatminkar kelimesi biraz yetersiz kalabilir onun yerine çok başarılı bir ses aldık diyebilirim en azından kendi adıma...Ki Asım abi de bana amplini o kadar kötüleme kötü bir ampli değil hatta iyi dedi....Bu kısa açıklamadan sonra hepsi olmasada hatırladığım kadarıyla dinlediğimiz parçaları ve kesinlikle objektif olarak vermeye çalışacağım izlenimlerimi yazıyorum;

* Stevie Ray Vaughan - Tin Pan Alley - bu parça benim için çok değerlidir ve eskiden Heco Victa'lar ile çok ama çok gövdeli ve vokal ağırlıklı dolu dolu dinlediğim için biraz tereddütlerim vardı şarkı başladı Epic'ler benden hemen verdikleri alt frekans cevabı ile ilk artılarını aldılar çünkü Epic-2 ler stand mount oldukları için sınırlı alt frekans başarımı sunabilirlerdi ama öyle olmadı gayet dolu gayet anlaşılır bir tarzda girdiler....Şarkıyı bilen bilir zaten ikinci dakikada Stevie giriş yapınca vokallerin çok canlı çok net ve keyifli olduğu izlenimini yaşadım...Olması gerektiği gibiydi şarkı akıp gidiyordu....Biraz dinledik ve diğer parçalara geçtik..Hem zaman kısıtlı hem de ne kadar çok değişik parça o kadar kesin bir izlenim..

* Dave Brubeck Quartet - Take five - Hecolar ile ilk kez bu parçayı dinlediğimde olamaz demiştim ve ağzım açık kalmıştı...Ciddi anlamda hemen hemen giriş seviyesi bir floorstander için muazzam bir performanstı...Bu yüzden Epic-2 de ki performansı benim için önemliydi...Parçayı başlattım ve aynı olumlu duygular bende devam etti Epiclerin o tatlı mid-range'lerini çok ama çok beğendim o kadar müzikaller ki karşısına oturup kalkmak istemiyorsunuz...Parçada herşey olması gerektiği gibiydi sadece Hecodaki sürücü bolluğundan oluşan o gövde doğal olarak yoktu tabii ses volume seviyesinin de daha 9 ila 10 arasında olduğunu söylemeliyim yani zor sürülebilen hoparlörler değiller...

* Leonard Cohen - Dance me to the end of love - Şarkı başlar ve Leonard abimiz girişi yapar yine ve yeniden kafamdaki o güzel melodik mid-range algısı artık iyice şekillenir evet bu hoparlörler kesinlikle çok melodikler, çok sıcaklar, kesinlikle sert ve kuru detay vermiyorlar (hiç haz etmem kuru detaydan) ve de oldukça ritmikler...Hani bir önceki kısa izlenimlerimde yazmıştım ya bütün tonlar olması gerektiği gibi diye aynen bu şekilde...Saatlerce dinleyin karşısına geçip..

* Diana Krall - Temptation - Bu parça olmazsa olmaz dedik ve bastık creek evo'nun o tank gibi uzaktan kumandasına başlattık şarkıyı...Şimdi böyle bir hoparlörden kötü bir Diana krall performansı beklemek yanlış olurdu ve tahmin ettiğiniz gibi oldu yani bayan vokallerde Epic-2 ler tatlı bir şekilde biraz baskın gibi çalıyorlar ve keyifliler şarkının girişindeki üst frekanslar da dikkatimi olumlu yönde çekmedi değil...Böyle bir tweeter için başarılı buldum ben performanslarını..Bu arada bildiğiniz gibi Diana Krall'ın öyle bir sesi var ki bu bayanı demo olarak seçtiğiniz anda denediğiniz hoparlörler hemen bir sıfır öne geçiyorlar..Diana doping gibi bir şey yani denenen marka ne olursa olsun :)

Sonuç;

Klasik İngiliz sound'unu seviyorsanız, sıcak,kulak yormayan,vokal seslerin "bir miktar" baskın olduğu tatlı bir mid-range'e sahip,detaylı ve homojen frekans dağılımı sunan,işçilik seviyesi üst düzeyde bir standmount istiyorsanız Epic-2 lere bir göz atın derim..Ses olarak Harbeth, Spendor, ProAc vs..benzeri diyebiliriz ama kesinlikle epic serisi çok kolay dinlenebilen,kolay sürülebilen ve boyutlarına göre "BENCE" başarılı hoparlörler (Epic-2)

Alt frekans: 10 / 9
    Orta frekans: 10 / 9
    Üst frekans: 10 / 8
    İşçilik - detay: 10 / 9
    Fiyat: 10 / 8
    ---------------------------
    Genel Performans: 10 / 9

Fotoğraflar alıntıdır..Umarım farklı şehirlerde olup izlenim sahibi olmak isteyen arkadaşlara yardımcı olmuştur..

saygılar,
    atalayalper

Epos Epic-2 özellikleri

QUOTED FREQUENCY RESPONSE: 48Hz-25kHz
    SENSITIVITY: 90dBSPL
    NOMINAL IMPEDANCE: 4 ohms
    CROSSOVER FREQUENCIES: 700Hz, 2.9kHz
    STATED AMPLIFIER COMPATIBILITY: 20-120W
    POWER HANDLING: 120W (unclipped speech and music)
    CABINET: 18mm MDF
    FINISHES: Cherry or Black Ash vinyl veneer
    DIMENSIONS: 415 x 210 x 280mm
    WEIGHT: 8.6kg (each)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalayalper -- 26 Ocak 2012; 2:18:18 >

• Süper bir inceleme olmuş Sanki bir Review sitesini oluyormuş gibi oldum. Daha fazlasını da bekliyoruz

Ancak speklerde bir sorun var. Crossover kesim noktaları iki adet olamaz eğer 2 yolluysa bu hoparlörler. Sanırım EPIC 5 değerleri olabilir onlar.
  • Teşekkürler hi-def-man, elimden geldiğince ve dilim döndüğünce bir şeyler yazıyorum..Bu arada crossover frekansı için bende araştırıyorum eğer farklı bir değer bulursam paylaşırım..saygılar..
  • tesekkurler atalayalper birde epos epic 5 leri dinleyip yazsaniz harika olur dinlediginiz parcalar
    da mukemmel
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.